Ζοάο Φιγκεϊρέδο: Είναι ο πιο υποτιμημένος φορ της σεζόν; (poll)

Ζοάο Φιγκεϊρέδο: Είναι ο πιο υποτιμημένος φορ της σεζόν; (poll)

Gazzetta team
Ζοάο Φιγκεϊρέδο: Είναι ο πιο υποτιμημένος φορ της σεζόν; (poll)

bet365

Ο Βραζιλιάνος στράικερ του ΟΦΗ ξεκίνησε τη χρονιά «δεύτερος», καθιερώθηκε στην πορεία και διεκδικεί τον τίτλο της «αποκάλυψης» στη θέση «9»
Κατάφατσα με την είσοδό του στα πλέι οφ βρίσκεται ο ΟΦΗ, καθώς το χθεσινό 1-0 επί του Ατρόμητου τον έφερε μόνο στην 6η θέση. Η αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» σφραγίστηκε από το ωραίο γκολ που σημείωσε ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο, που πλέον διεκδικεί τον τίτλο του πιο υποτιμημένου φορ της μεγάλης κατηγορίας. Οχι γιατί έκρινε ένα παιχνίδι που δικαίως είχε τον χαρακτήρα «τελικού», αλλά επειδή η εμφάνισή του και ο τρόπος που σκόραρε αποτέλεσαν ίσως το κερασάκι στην τούρτα της εν γένει φετινής του παρουσίας.
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ζαλγκίρις Κάουνας, που ήταν ο πρώτος του ευρωπαϊκός σταθμός. Πριν φτάσει στη χώρα μας έκανε ένα εκπληκτικό εξάμηνο (10 γκολ σε 17 ματς) και η ομάδα της Λιθουανίας που ανακοίνωσε την παραχώρησή του έγραψε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στους κρητικούς. «Να μας τον προσέχετε...».
Αρχές Αυγούστου ήρθε στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε για 3 χρόνια (μέχρι το 2022) και κακά τα ψέμματα ξεκίνησε τη σεζόν ως back up του Μάνου. Ο Βραζιλιάνος φορ ξέχωρα από τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής που χρειάζονταν σε μία νέα πατρίδα, χρειάζονταν να συνηθίσει και ένα καινούργιο στυλ παιχνιδιού. Βλέπετε στη Βαλτική έπαιζε 2ος στράικερ σε 3-5-2, ενώ ο ΟΦΗ ξεκίναγε με έναν «φουνταριστό» και πίσω του ήταν κάποιος δημιουργικός χαφ. Πια υπήρχαν φρέσκα δεδομένα...
Πάμε τώρα ξανά στον όρο «υποτιμημένος». Το συμβόλαιό του αρκετά μικρό, για τα δεδομένα του βασικού «9αριού» ομάδας της πρώτης εξάδας. Στα 4 πρώτα ματς της σεζόν έπαιξε αθροιστικά 38 λεπτά και μόλις την 5η κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε βασικός. Στο 56΄ισοφάρισε σε 1-1, ο ΟΦΗ «γύρισε» το παιχνίδι από 0-1 σε 3-1 και όλοι άρχισαν να ψάχνονται... τι ρόλο βαρά.
Το μέλλον προμηνύονταν πια ευοίωνο για τον 24χρονο στράικερ, που πλέον μετρά 8 τέρματα στη χρονιά, τρεις φορές είδε τελική του να αποκρούεται από αντίπαλο δοκάρι και όποτε βρήκε δίχτυα η ομάδα του δεν έχασε (5-2-0 το ρεκόρ του).
Βρισκόμαστε πια στην 24η αγωνιστική, πάμε για 25η και ο νεαρός, ε μικρός είναι, συγκαταλέγεται στις αποκαλύψεις της σεζόν. Είπαμε και σε σχέση με τις απολαβές του, που δεν ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ ετησίως. Για αυτό και για 3η φορά θα χρησιμοποιηθεί ο όρος «υποτιμημένος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα