Μόνο στα γκολ του Άρη λειτουργεί το VAR!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Μόνο στα γκολ του Άρη λειτουργεί το VAR!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει ο Αρης στην Super League...

Σούπερ προσφορά* στο Τσέλσι - Γιουνάιτεντ | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στον Άρη φέτος τα μηνύματα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων έχουν σταλεί με ποικίλους τρόπους.

Φίλαθλοι, παίκτες, προπονητικό επιτελείο και διοίκηση το έχουν αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό με όσα έχουν βιώσει κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου πως το 50-50 για τους κιτρινόμαυρους έχει καταστεί –θεσμικά πλέον-απαγορευτικό!!!

Θεσμικά και με την βούλα και δεν πάνε να λένε και να ισχυρίζονται ότι λένε και ισχυρίζονται οι «αχυράνθρωποι» αρχιδιαιτητές από την αλλοδαπή!

Έτσι κι αλλιώς μετράνε μέρες, το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν άλλωστε τους τρόπους και τις μεθόδους για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Και η αποστολή τους ολοκληρώνεται μετά την συμπλήρωση της κανονικής περιόδου!

Μέχρι τότε οι κατά τα άλλα αδιάφθοροι επιτηρητές θα στείλουν στα πλέι οφ τις ομάδες που θέλουν με την σειρά και τα αποτελέσματα που θέλουν!

Τα νέα ταλέντα της διαιτησίας, αυτής που επιβλέπουν, επιμορφώνουν και αξιολογούν οι «εισαγόμενοι σοφοί», ακούν στα ονόματα Καραντώνης και Κουμπαράκης (VAR)!!!

Γι’ αυτούς και άλλους «πετυχημένους», που σε κάθε αγωνιστική μας υπενθυμίζουν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν –ιδιαίτερα για τον Άρη- παραχωρούν συνεντεύξεις οι αρχιδιαιτητές και αναφέρονται ανερυθρίαστα στην πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας!

Ή έχουν καταρράκτη στα μάτια οπότε η οφθαλμολογική εξέταση κρίνεται απαραίτητη ή μας κοροϊδεύουν!

Αφήνω τους ίδιους να αποφασίσουν τι από τα δυο συμβαίνει στις λίγες μέρες που τους μένουν!

Μετά την καθαίρεση τους πάντως πολλοί λίγοι θα τους νοσταλγήσουν! Ή για να το γράψω πιο σωστά θα τους νοσταλγήσουν μόνο όσοι συνεχίζουν να τους υπερασπίζονται και συγχρόνως μιλούν για καλύτερες μέρες στην ελληνική διαιτησία.

Καλύτερες μέρες για όσους…συμπτωματικά όχι μόνο δεν έχουν αδικηθεί αλλά παραδόξως έχουν ευνοηθεί από τα λάθη τους!!!

Στο παιχνίδι Άρης-ΑΕΚ ο Καραντώνης έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Ωσεί παρών!!!

Παρίσταται και χαιρετίζει!!!

Όχι ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ δεν είναι ικανός ο συγκεκριμένος να σφυρίξει αλλά ούτε σε παιχνίδι 5Χ5 θα αποφύγει την λέζα και την κατακραυγή!

Μέχρι και αυτός που έχει τα γηπεδάκια θα τον πάρει στο κυνήγι!

Το άλλο μεγάλο ταλέντο στο VAR ο Κουμπαράκης μάλλον αποδέχθηκε τον ορισμό γιατί δεν είχε συνδρομητική και ήθελε κάπου να δει το ματς!

Στον αγώνα υπάρχουν δυο αμφισβητούμενες φάσεις. Δυο φάσεις προς εξέταση.

Στη φάση του πρώτου μέρους ο Φετφατζίδης φαίνεται να ανατρέπεται από τον Κλωναρίδη και στο 70' υπάρχει το παρατεταμένο τράβηγμα στον Λάρσον που καταλήγει σε πτώση του επιθετικού του Άρη.

Καμία από τις δυο φάσεις δεν εξετάστηκε λεπτομερώς.

Δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει παράβαση. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Ισχυρίζομαι ότι οι φάσεις δεν εξετάστηκαν λεπτομερώς ώστε να έχουμε σαφή εικόνα και εξάλειψη αμφιβολιών!!!

Σε άλλο γήπεδο με άλλες ομάδες θα χάναμε τουλάχιστον 5 λεπτά να βλέπουμε και να ξαναβλέπουμε την φάση μέχρι τελικής πτώσεως.

Στις δυο όμως αυτές περιπτώσεις με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε το θέμα!!!

Κάτι είπε από το VAR ο Κουμπαράκης, κάτι απάντησε ο Καραντώνης και η υπόθεση πήγε στο αρχείο!!!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων που πετυχαίνει γκολ ο Άρης, ακόμα και σε παιχνίδια που έχουν κριθεί, το VAR πάει πίσω και ακόμα πιο πίσω φτάνοντας στην εποχή του Κούη και του Ζήνδρου. Κι αν χρειαστεί φτάνει μέχρι την περίοδο του Αλέκου Αλεξιάδη, του Σπυρίδωνα και του Συρόπουλου!!!

Μιλάμε για χάλι! Σωστά το επισήμανε στην κρατική τηλεόραση ο Άγγελος Χαριστέας!

Ένα χάλι όμως για το οποίο έχει ευθύνη και η διοίκηση που έχει αφήσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου την ομάδα απροστάτευτη!

Ένα άνθρωπο είχε ο Άρης στο επιτελείο του να δημιουργήσει συνθήκες έδρας, τον Γιώργο Κολτσίδα και τον καθαίρεσε, φέρνοντας στην θέση του ότι πιο άχρωμο και άφωνο υπάρχει στην ποδοσφαιρική πιάτσα!

Τα μηνύματα που καταφτάνουν στον Άρη σε κάθε αναμέτρηση δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πρωτάθλημα –εκεί μετά την ήττα με την ΑΕΚ έγινε η δουλειά- αλλά κυρίως για τους αγώνες Κυπέλλου που θα ακολουθήσουν!

Για τον Άρη υπάρχει μόνο μια ελπίδα. Να καθαιρέσει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ τους φαύλους στο τέλος του μήνα με την εγκαθίδρυση της μνημονιακής πολιτικής και στο ποδόσφαιρο ώστε να ελπίζει ότι το νέο καθεστώς θα επιβάλλει επιτέλους το 50-50!

Και τέλος κάτι για τον κόουτς Ένινγκ.

Το να δηλώνει μετά το πέρας της αναμέτρησης από την μία ότι η ομάδα δεν είχε αποθέματα ενέργειας κι από την άλλη ότι αυτοί που έπαιξαν Πέμπτη βράδυ με τον Ατρόμητο ήταν οι καλύτεροι και έπρεπε να αγωνιστούν προκάτ και με την ΑΕΚ δεν ακουμπά σε καμία λογική και σίγουρα δημιουργεί αντιφάσεις!

Ξέχωρα δε από τις αντιφάσεις, δημιουργεί το δίχως άλλο πρόβλημα στην συνοχή της ομάδας κατηγοριοποιώντας παίκτες πρώτης και δεύτερης γραμμής, σε μια περίοδο, εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών, που η ομάδα έχει ανάγκη μέχρι και τον τελευταίο παίκτης της αποστολής.

Όπως δεν είναι δυνατόν και πέρα κάθε λογικής αυτός που δεν παίζει να είναι καλύτερος, έτσι δεν έχει λογική αυτός που δεν παίζει να είναι ο χειρότερος!!!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!