ΑΕΚ: Έτσι κέρδισε ο Καρέρα τους παίκτες της Ένωσης

ΑΕΚ: Έτσι κέρδισε ο Καρέρα τους παίκτες της Ένωσης

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Έτσι κέρδισε ο Καρέρα τους παίκτες της Ένωσης

bet365

Η αλλαγή της εικόνας της ΑΕΚ οφείλεται στον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τους παίκτες με τη νοοτροπία του, περνώντας παράλληλα τη φιλοσοφία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μάσιμο Καρέρα ήρθε σε μια περίοδο... ηλεκτρισμένη στην ΑΕΚ, καθώς έπρεπε να βάλει τάξη τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια. Και στους δύο μήνες της παρουσίας του στους κιτρινόμαυρους ο Καρέρα έχει καταφέρει με το «μαγικό» του ραβδάκι να κάνει περισσότερα και από το αναμενόμενο και να βελτιώσει την ομάδα που παρέλαβε σε όλους τους τομείς. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι αυτή η δουλειά που γίνεται να έχει διάρκεια και εξέλιξη.

Με τον Καρέρα στον πάγκο οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν τη μαχητικότητά και την έντασή τους στο χορτάρι, παρουσιάζοντας νοοτροπία νικητή και παίζοντας με τακτική πειθαρχία. Ο Καρέρα συμμάζεψε αμυντικά την ΑΕΚ, κάτι που αποτελούσε από την αρχή της σεζόν την αχίλλειο πτέρνα της, ενώ πέρασε στους ποδοσφαιριστές του την ικανότητα της προσαρμογής τους σε διαφορετικούς σχηματισμούς ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σήμα κατατεθέν, άλλωστε, της φιλοσοφίας του.

Ο Ιταλός κόουτς μπόρεσε στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα στα Σπάτα να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό για να καταφέρει τα παραπάνω. Να κερδίσει τους παίκτες της ΑΕΚ. Πρώτον με το rotation που εφάρμοσε καθώς έχει δώσει ευκαιρίες σχεδόν σε όλο το ρόστερ. Με τον Καρέρα το τελευταίο δίμηνο έχουν χρησιμοποιηθεί άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο συνολικά 28 παίκτες! Πλέον, όπως είχε πει και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Βασίλης Μπάρκας, υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης μέσα στην ομάδα καθώς οι παίκτες γνωρίζουν πως αν δουλέψουν σκληρά στην προπόνηση τότε θα αγωνιστούν. Και ο Καρέρα μαζί με το τεχνικό του επιτελείο δίνει μεγάλο βάρος σε αυτό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μέσα από αυτό το rotation και το έξτρα κίνητρο που είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ στην προπόνηση, ο Καρέρα πέτυχε και κάτι ακόμα. Κατάφερε να αυξήσει τη συγκέντρωση και την προσήλωση όλου του ρόστερ, καθώς άπαντες ήταν πλέον στην... τσίτα για να είναι ετοιμοπόλεμοι όταν θα επιλέγονταν από τον Ιταλό κόουτς να αγωνιστούν. Αυτό αυτομάτως αύξησε και την αυτοπεποίθηση των κιτρινόμαυρων που ένιωθαν πλέον περισσότερη σιγουριά μέσα στο γήπεδο και σε σημαντικό βαθμό οδήγησε και στη βελτίωση της συνολικής εικόνας της ΑΕΚ παιχνίδι με παιχνίδι.

Επιπλέον οι παίκτες της ΑΕΚ με τον Καρέρα καταλαβαίνουν πλέον τι ζητάει ο προπονητής από αυτούς μέσα στο γήπεδο. Ο Ιταλός κόουτς με λίγα λόγια και αρκετή δουλειά δίνει κατευθείαν στους κιτρινόμαυρους να αντιληφθούν τι ακριβώς θέλει από τον καθένα μέσα στο ματς, κάτι που τόνισε και στις σημερινές του δηλώσεις ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι εκεί οφείλεται το πάθος και η δύναμη που άρχισαν να βγάζουν αυτός και οι συμπαίκτες του στο γήπεδο σταδιακά όλο και περισσότερο από τη στιγμή που ο Καρέρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Παράλληλα ο Καρέρα έσφιξε τα... λουριά στα αποδυτήρια. Το επισήμανε χαρακτηριστικά ο Μπάρκας την περασμένη εβδομάδα και το επιβεβαίωσε και ο Μπακάκης πριν το ματς με τον Άρη, τονίζοντας πως ο Ιταλός κόουτς είναι ένας 100% επαγγελματίας προπονητής που θα κάνει και την πλάκα του, αλλά όταν χρειαστεί θα φωνάξει, δείχνοντας την προσωπικότητά του και στις προπονήσεις και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Εν κατακλείδι ο Καρέρα με το να κερδίσει τους παίκτες της ΑΕΚ ως προσωπικότητα έβγαλε από μέσα τους και το ομαδικό πνεύμα. Πλέον παίζουν για το σύνολο θυσιάζοντας αρκετές φορές το ατομικό για το συλλογικό. Όλοι βοηθούν στην άμυνα και όλοι στην επίθεση, τηρώντας ακριβώς τις εντολές του Ιταλού κόουτς και τρέχοντας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό βγάζοντας ένταση. Αυτό σε συνδυασμό με το τακτικό κομμάτι που έχει επίσης δουλέψει αρκετά ο Καρέρα στα Σπάτα συνεχώς βελτιώνει και εξελίσσει την ΑΕΚ στο γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα