Φιλίπ: Ο φίλος του Τόρζε, για τον οποίο ο Μπράνκο έδωσε ένα «χαρτί»

Φιλίπ: Ο φίλος του Τόρζε, για τον οποίο ο Μπράνκο έδωσε ένα «χαρτί»

Γιώργος Ντυμένος
Φιλίπ: Ο φίλος του Τόρζε, για τον οποίο ο Μπράνκο έδωσε ένα «χαρτί»

bet365

Ο Ρουμάνος μπακ-χαφ που υπέγραψε πρόσφατα στην ΑΕΛ έχει 8 αδέρφια και στα 25 του χρόνια έγινε μέλος του «Πεντηκοστιανισμού», θέλοντας να γυρίσει σελίδα στη ζωή και την καριέρα του
Στην μικρή πόλη Μπουζάου των «σκάρτων» 120.000 ψυχών γεννήθηκε τον Μάιο του 1994 ο Στελιάνο Φιλίπ, ο οποίος εδώ και μερικές ώρες έχει γίνει κάτοικος Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα της Λάρισας. Γιος πολύτεκνης οικογένειας, 9 αδέρφια συνολικά εκείνος είναι ο 2ος μεγαλύτερος, από μικρός ξεχώρισε για το ταλέντο του. Ξεκίνησε από την LPS Banatul και έγινε επαγγελματίας στην FC Maramureş Universitar Baia Mare, ενώ παράλληλα άρχισε να καθιερώνεται στις «μικρές» Εθνικές της Ρουμανίας.
Στη δεύτερη «χρειάστηκε» μόλις μία σεζόν για να κάνει το «μπαμ» και όλοι να μιλούν για εκείνον. Στα 18 του στήθηκε ένα «γαϊτανάκι» ενδιαφερόμενων, η Σιένα και η Χετάφε έκαναν πρόταση που κρίθηκε μικρή, ενώ στην Ιταλία το όνομά του γράφονταν για τη Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» τελικά δεν κινήθηκε επίσημα και εκείνος βρέθηκε στη Ντιναμό Βουκουρεστίου. «Με παρακολουθεί από καιρό και δεν ήθελα να φύγω τόσο μικρός από τη χώρα, εκτός αν ήταν για κάποια πολύ μεγάλη ομάδα. Η Γιουβέντους όμως δεν έκανε πρόταση», είπε σε ανύποπτο χρόνο για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων.
Στο Stadionul Dinamo έμεινε έξι χρόνια και παράλληλα καλούνταν συχνά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, Μάλιστα έπαιξε, μεταξύ άλλων, στο EURO 2016 και συνδέθηκε φιλικά με τον Γκάμπριελ Τόρζε, νυν συμπαίκτη του στην ΑΕΛ. Τελικά εκτός συνόρων βρέθηκε το 2018. Τότε η Χάιντουκ δαπάνησε ένα «χαρτί» (σ.σ. 1 εκατομμύριο ευρώ) για χάρη του και μετακόμισε στο Σπλιτ, ενώ τη μεταγραφή «έκλεισε» ο γνώριμός μας Μάριο Μπράνκο, νυν αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, που κατείχε αντίστοιχο πόστο στην κροατική ομάδα.
Ωστόσο ο Στελιάνο έδειξε τάσεις αυτοκαταστροφής. Στα 24 του παρουσιάζονταν στάσιμος και στην Κροατία έμεινε λίγο. Αιτία ήταν ένα βίντεο και κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν από πάρτι με συμπαίκτες του σε κάποιο σπίτι, εξέλιξη που αποδείχθηκε... μοιραία για το μέλλον του. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε τι συνέβη, όμως είπε πως απομονώθηκαν ορισμένα στιγμιότυπα (χρήση αλκοόλ) και η εικόνα που βγήκε προς τα έξω δεν ήταν αντιπροσωπευτική της κατάστασης. Πάντως το «κακό» έγινε και σύντομα αποτέλεσε παρελθόν από το Stadion Poljud, αν και παίρνει το credit πως κανείς άλλος από τους συμπαίκτες του που ήταν παρόντες δεν τιμωρήθηκε. Ούτε και εκείνος, απλά μπήκε στο περιθώριο και λίγο αργότερα λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Αυτόματα είναι λογικό να υπάρχουν σκέψεις πως η αιτία του «διαζυγίου» βρίσκονταν αλλού.
Επεδίωξε να γυρίσει στην αγαπημένη του Ντινάμο, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ετσι πήγε στην Ντουνάρεα Καλαράσι, με την οποία ήπιε από το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Ηταν τότε που όλοι έλεγαν πως κινδύνευε να μετατραπεί σε ένα χαμένο ταλέντο, ενώ και ο ίδιος παρουσιάζονταν σαν να τον έχει πάρει από κάτω. Υπό αυτές τις συνθήκες βρέθηκε στη Βιτορούλ, αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα όχι μόνο στην καριέρα του, αλλά και τη ζωή του.
Ετσι έγινε μέλος του «Πεντηκοστιανισμού», ένα Χριστιανικό κίνημα που ανήκει ευρύτερο δόγμα του Προτεσταντισμού και συνδέεται με το Χαρισματικό κίνημα. Εκτοτε δείχνει προσηλωμένος στο Θεό, νηστεύει και δεν πίνει αλκοόλ. Σταδιακά επανέρχεται στην παλιά του καλή κατάσταση, ενώ περνά πολύ χρόνο και με την οικογένειά του. Ας μην ξεχνάμε πως παρότι μικρός, έχει ήδη μία κόρη 2 ετών, την Αναΐς, την οποία και λατρεύει, ενώ η σύντροφός του είναι ένα πολύ γνωστό μοντέλο της πατρίδας τους, με τίτλους σε καλλιστεία.
Στον κάμπο έχει τη δεύτερη ευκαιρία να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και να επανέλθει στην Εθνική του ομάδα. Και ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον πάρει ξανά τη φανέλα του αγαπημένου του Αντουάν Κριεζμάν και μάλιστα με αφιέρωση «Για σένα Φιλίπ, σε χαιρετώ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα