Χαλάει το plan Α της εξυγίανσης, πάει για το plan Β!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Χαλάει το plan Α της εξυγίανσης, πάει για το plan Β!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναφέρεται στο blog του στο gazzetta στα «σχέδια επί χάρτου» για τη μάχη του φετινού τίτλου και τον Ολυμπιακό.

Το βασικό πλάνο της «εξυγίανσης» για το φετινό πρωτάθλημα ήδη μπάζει νερά. Ουσιαστικά έχει ναυαγήσει, εκτός κι αν γίνουν θαύματα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο μεγάλος στόχος ήταν να πάει ο Ολυμπιακός στα πλέϊ οφ όχι απλά δεύτερος, αλλά τουλάχιστον τέσσερις-πέντε πόντους πίσω από την κορυφή. Αυτή την στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, στο +2 κι ακόμη κι αν χάσει από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λογικά θα πάει στα πλέϊ οφ δεύτερος, στο -1, καθώς τα άλλα δύο παιχνίδια του είναι στο Καραϊσκάκη με τις δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, τον Πανιώνιο αύριο και τον Παναιτωλικό την 1η Μάρτη.

Βέβαια, εάν είχαμε ένα κανονικό πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός και χάνοντας στην Τούμπα, θα ήταν πολύ πιθανό να πήγαινε πρώτος στα πλέϊ οφ, με +2 η, και +4 πόντους, υπό την έννοια ότι ενώ αυτός παίζει με Πανιώνιο και Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λάρισα και στην Ξάνθη, δηλαδή εκτός έδρας με δύο δυνατές ομάδες, που διεκδικούν θέση στην πρώτη εξάδα κι άρα στα πλέϊ οφ.

Και για μεν την Ξάνθη, ξέρουμε ότι εξετάζεται ενώπιον της αθλητικής κι όχι μόνο δικαιοσύνης το θέμα της πολυιδιοκτησίας της με τον ΠΑΟΚ. Όμως, βλέπουμε ότι η Λάρισα, στην έδρα της οποίας ο ΠΑΟΚ δεν πέρασε ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι, αύριο αναγκάζεται και παίζει χωρίς τους τιμωρημένους λόγω καρτών Μιλοσάβλιεβιτς, Μιχαήλ, Καρανίκα, Μπέρτο, Μπούστος, τους «απαγορευμένους» να παίζουν με τον ΠΑΟΚ δανεικούς Ουάρντα, Κάτσε, τον τραυματία Μασούρα, τους ασθενείς Ζίζιτς, Νούνιτς, τους Στάνκοβιτς, Γκόϊκοβιτς που είναι εκτός πλάνων και με τον Ασούμπρε να προέρχεται από τραυματισμό! Μιλάμε για 12-13 απόντες!!! Κι έτσι η ΑΕΛ δεν έχει δεξί μπακ, δεν έχει άλλο στόπερ να παίξει με τρεις όπως κάνει ο Γρηγορίου και δεν έχει και 18άδα, παρά μόνο με πιτσιρίκια, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι και στην ενδεκάδα…

Τέλος πάντων, το plan Α της εξυγίανσης όλα δείχνουν ότι χαλάει. Για κάθε plan A, όμως, υπάρχει ένα plan B στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιο είναι αυτό; Μα πολύ απλά να μην μπουν στα πλέϊ οφ ο Άρης και οι Λάρισα, Λαμία, νομίζω κι ο Αστέρας, αλλά προπάντων Λάρισα και Λαμία. Άρα, να μπουν δύο εκ των Ξάνθη, Βόλου η, «έστω» ΟΦΗ, Ατρόμητου. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός στο Βόλο και στην Ξάνθη έφερε 0-0, στο Περιστέρι κέρδισε στο 91 και στην Κρήτη επίσης 1-0 με μεγάλη δυσκολία, ενώ στη Λαμία και στην Τρίπολη κέρδισε αρκετά εύκολα, όπως και πέρσι, στη δε Λάρισα και στο Χαριλάου κερδίζει την τελευταία διετία.

Ο ένας στόχος είναι πιο εύκολος, να μπει μία εκ των τεσσάρων ομάδων (Ξάνθη, Βόλου, ΟΦΗ, Ατρόμητου). Ο δεύτερος πιο δύσκολος, να μείνει δηλαδή έξω ο Άρης. Βλέπετε, είναι ξεκάθαρα μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες κι έχει και 33 βαθμούς, άρα πέντε παραπάνω από την 7η Ξάνθη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τρεις αγωνιστικές κι όλα γίνονται. Ο δε Άρης δεν έχει εύκολο πρόγραμμα. Ήδη, την Κυριακή παίζει εντός έδρας, αλλά με την φορμαρισμένη ΑΕΚ κι έχει το μειονέκτημα ότι αγωνίστηκε χθες Πέμπτη εκτός έδρας τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Λογικά, ένα πόντο να πάρει ο Άρης στα τρία ματς (με Λαμία έξω κι Ατρόμητο μέσα) είναι εντάξει για την εξάδα, όμως δεν θα είναι γι΄ αυτόν απλά τα πράγματα. Ακόμη κι ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου είναι να γίνει τρεις ημέρες μετά το Άρης-Ατρόμητος…

Φαβορί για την 6η θέση είναι ο ΟΦΗ, καθότι είναι μεν ισόβαθμος στους 28 πόντους με την 7η Ξάνθη, αλλά υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια και έχει και δύο ματς εντός έδρας (με Ατρόμητο και Λαμία), ενώ η Ξάνθη έχει μεν κι αυτή δύο ματς εντός έδρας, αλλά το δεύτερο είναι με τον ΠΑΟΚ κι ενδιάμεσα πάει στο Περιστέρι.

Τώρα, Ατρόμητος, Αστέρας, Λάρισα και Βόλος είναι όλοι στους 26 βαθμούς κι έχουν τις πιθανότητες τους, ακόμη κι η Λαμία στους 25, εάν κερδίσει την Κυριακή στην Ξάνθη. Ο Βόλος είναι άμα λάχει πιο κοντά, καθότι έχει δύο παιχνίδια εντός έδρας, ενώ ο Αστέρας έχει δύο εκτός έδρας, το ίδιο κι ο Ατρόμητος κι η Λαμία. Η δε Λάρισα που έχει δύο εντός έδρας, παίζει με τον ΠΑΟΚ αύριο υπό αυτές τις συνθήκες. Άρα, ο Βόλος μπορεί να κάνει την έκπληξη, με το ντεζαβαντάζ ότι τελευταία αγωνιστική έχει τον Παναθηναϊκό έξω.

Νομίζω ότι πάρα πολλά θα κριθούν αυτό το Σαββατοκύριακο! Γιατί παίζουν μεταξύ τους όλες οι ομάδες που παλεύουν εν πρώτοις για την 6η θέση! Ξάνθη-Λαμία, Βόλος-Αστέρας, ΟΦΗ-Ατρόμητος!!!

Να ρίξουμε μια ματιά στους διαιτητές (και τους VAR) που ορίστηκαν σε αυτά τα παιχνίδια;

ΟΦΗ-Ατρόμητος Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης) και Σκουλάς.

Βόλος-Αστέρας Τρίπολης Σέζος (Κιλκίς) και Τζήλος

Ξάνθη-Λαμία Σιδηρόπουλος (Ευαγγέλου)

Βλέπω τρεις άσους από εδώ έως τη…Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπονοώ ότι η διαιτησία θα παίξει ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων. Αν είναι δυνατόν να πηγαίνει κανενός το μυαλό σε κάτι τέτοιο. Ποδοσφαιρικά καθαρά το εννοώ.

Άσχετο: Θα έχει γούστο. Στις 4 Μαρτίου θα γίνουν οι πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου-με ντέρμπι, αφού έχουν περάσει Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι Άρης. και στις 8 Μαρτίου ξεκινάνε τα πλέϊ οφ-επίσης με ντέρμπι, λόγω της παρουσίας Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και λογικά και του Άρη! Και μπορεί τα ίδια ζευγάρια να παίξουν και Τετάρτη και Κυριακή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.