Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά είναι ο Γάλλος Ιμπαγάσα και ακόμα καλύτερος με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ! (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά είναι ο Γάλλος Ιμπαγάσα και ακόμα καλύτερος με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ! (vid)

bet365

Ο 35χρονος Ματιέ Βαλμπουενά είναι η ίδια η χαρά του ποδοσφαίρου. Η προσωποποίηση του πάθους για νίκη, της ποιότητας και των ηγετικών χαρακτηριστικών και στον Ολυμπιακό κάνει την τοπ σεζόν του εδώ και χρόνια και με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ!

Μίλαν - Γιουβέντους με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Προφανώς και ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν ασχολήθηκε - ούτε είχε ποτέ τέτοια διάθεση - με τους... ειδικούς που το καλοκαίρι του απέδιδαν ότι ήρθε στην Ελλάδα για τα τελευταία του ποδοσφαιρικά ένσημα. Έχει όμως κάθε φορά την σημασία του να δείχνεις το πόσο καλός είσαι. Να αποδεικνύεις ξανά και ξανά την ποιότητά σου, όπως το κάνει ο Ματιέ. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι με την Λαμία στο Κύπελλο που ο Ολυμπιακός το έκανε πολύ πιο δύσκολο απ' ότι πραγματικά ήταν. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής; Μα φυσικά ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος Αριέλ Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που με τα ηγετικά του χαρίσματα, το πάθος του για νίκη και το πείσμα του (που είναι το ίδιο είτε παίζει με την Λαμία είτε με την Τότεναμ) που με τρεις μπαλιές έβγαλε τρία γκολ για το τελικό 3-2. Με τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς να παραδέχεται ανοιχτά πως ο έμπειρος μεσοεπιθετικός παρέσυρε με το πάθος και την αποφασιστικότητά του, τους συμπαίκτες του για να έρθει η νίκη - πρόκριση.

Ο Γάλλος χαρισματικός άσος και... μαέστρος. Ένας παίκτης επιπέδου Ιμπαγάσα και Τσόρι. Ένας παίκτης που με τα φετινά του πεπραγμένα και τα όσα έχει κάνει και προσφέρει είναι σε θέση να ξεπεράσει - ή έστω δεδομένα μπορεί να συγκριθεί επαρκώς - ακόμα και τον Ιμπαγάσα στην εποχή του Αργεντίνου στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος παίκτης - που ήρθε στον Ολυμπιακό κυρίως χάρις στους Ανιγκό, Μοντέστο και Καρεμπέ - και δήλωσε ξεκάθαρα πως θέλει να συνεχίσει στον πειραϊκό σύλλογο - παρότι έβγαλε και λόγω ηλικίας τραυματισμούς - έχει φέτος σε 26 αγώνες 8 γκολ και 17 ασίστ! Αριθμοί που... ζαλίζουν το δίχως άλλο. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως ο Ματιέ Βαλμπουενά κάνει φέτος την κορυφαία του σεζόν τα τελευταία του χρόνια. Επιπλέον έχει κάνει ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Το μάξιμουμ που είχε φτάσει ήταν 16 και φέτος έχει 17. Στο πρωτάθλημα έχει πάντως 8 ασίστ και 6 γκολ σε 16 αναμετρήσεις. Στις ασίστ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα μαζί με τον Μάνταλο της ΑΕΚ, που επίσης έχει 8 τον αριθμό. Επιπλέον έχει και 155 πάσες.

ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ:
06-07: Με Μαρσέιγ σε 17 αναμετρήσεις είχε 1 γκολ και 2 ασίστ
07-08: Με Μαρσέιγ σε 42 αγώνες είχε 5 γκολ και 1 ασίστ
08-09: Με Μαρσέιγ είχε 45 ματς με 3 γκολ και 6 ασίστ
09-10: Με Μαρσέιγ είχε 43 ματς με 7 γκολ και 4 ασίστ
10-11: Με την Μαρσέιγ είχε 44 ματς με 5 γκολ και 7 ασίστ
11-12: Με την Μαρσέιγ είχε 49 ματς με 9 γκολ και 16 ασίστ
12-13: Με την Μαρσέιγ είχε 49 ματς με 5 γκολ και 15 ασίστ
13-14: Με την Μαρσέιγ είχε 41 ματς με 3 γκολ και 8 ασίστ
14-15: Με Ντιναμό Μόσχας είχε 36 ματς με 4 γκολ και 15 ασίστ
15-16: Με Λιόν είχε 37 αναμετρήσεις με 4 γκολ και 8 ασίστ
16-17: Με Λιόν είχε 43 ματς με 10 γκολ και 8 ασίστ
17-18: Με Φενέρ σε 40 ματς είχε 8 γκολ και 16 ασίστ
18-19: Με Φενέρ είχε 31 ματς με 4 γκολ και 8 ασίστ

- Φέτος έχει σε 26 αγώνες 8 γκολ και 17 ασίστ


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα