Γεραπετρίτης: «Θα υπογραφεί ένα συνυποσχετικό της UEFA με τον Πρωθυπουργό»

Gazzetta team
Γεραπετρίτης: «Θα υπογραφεί ένα συνυποσχετικό της UEFA με τον Πρωθυπουργό»

bet365

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο.
Ο κ. Γεραπετρίτης ήταν καλεσμένος της Όλγας Τρέμηστην εκπομπή «10» της ΕΡΤ1. Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε μεταξύ άλλων για:
Τις επαφές με FIFA / UEFA και την επόμενη μέρα: Υπήρξε μία πολύ ευρεία συνάντηση. Είχε και τα τεχνικά κλιμάκια. Υπήρξε μία βαθιά συναντίληψη ότι υπάρχει μία βαθιά κρίση στο ποδόσφαιρο. Είναι κρίση αξιών. Υπάρχει μία ανάγκη από επανεκκίνηση. Θα υπογραφεί συνυποσχετικό με τον πρόεδρο της UEFA και τον Πρωθυπουργό. Θα το φτιάξει η ελληνική πλευρά και θα το συνυπογράψει η UEFA. Θα καταλαμβάνει δύο πυλώνες. Το ένα της τεχνικής βοήθειας από την UEFA. Η ελληνική Κυβέρνηση θα παράσχει πλήρη κάλυψη. Να νομοθετηθεί ότι είναι αναγκαίο. Να έχουμε ένα ισόνομο ποδόσφαιρο και τις κυρώσεις.
Την ΕΠΟ: Στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της ότι αλλαγές προτείνει ή ζητήσει η UEFA. Δεν είναι υποχρεωμένη η ΕΠΟ αλλά εφόσον το κρίνει η UEFA. Πράγματι η ΕΠΟ κατά την διακριτική της ευχέρεια μπορεί να εισαγάγει ή όχι τις τροποποιήσεις. Δεν είναι εύκολο όταν η FIFA και η UEFA προτείνουν ένα πλαίσιο να αρνηθεί οποιαδήποτε αρχή.
Το εάν έχουν μιλήσει με την ΕΠΟ και εάν όχι γιατί δεν το έκαναν πριν: Είμαστε σε διεργασίες με FIFA / UEFA. Για να καταλήξουμε στον τρόπο. Όταν θα καταλήξουμε στον τρόπο και θα έχουμε ένα συνολικό πλαίσιο τότε προφανώς θα υπάρξει και διαβούλευση με την ΕΠΟ.
Το εάν θα ήταν καλύτερο να είχαν μιλήσει με την ΕΠΟ: Δεν είμαι σίγουρος πως θα ήταν προς το καλύτερο. Πρέπει να υιοθετήσουμε κανόνες που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακοί οι πίνακες στατιστικής της UEFA. Τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι σε ανοδική πορεία. Σχεδόν η μόνη που έχει πάρει την κατιούσα είναι η Ελλάδα. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να δούμε τα αλλοδαπά πρότυπα και μετά να προβούμε σε οτιδήποτε άλλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα