Μία ακόμη υπενθύμιση του γιατί είναι «τελειωμένος» από τον Παναθηναϊκό

Μία ακόμη υπενθύμιση του γιατί είναι «τελειωμένος» από τον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μία ακόμη υπενθύμιση του γιατί είναι «τελειωμένος» από τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στην εκδίκαση της υπόθεσης των «28» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η προσπάθεια του τελευταίου εξαμήνου, κυρίως από… Θεσσαλονίκη μεριά για να «ξεπλυθεί» επικοινωνιακά, να φανεί πως «ο Γιάννης άλλαξε», ο «Γιάννης έπαθε και έμαθε» κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες κατάθεσης, δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ατάκες για να υπενθυμίσει για ακόμη μία φορά, το γιατί είναι «τελειωμένος» από τον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε στην δίκη των «28» του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ο άνθρωπος που έκανε τις περισσότερες καταγγελίες, ως εκείνος που είχε πει τα περισσότερα στις καταθέσεις του, ως ο άνθρωπος που σήκωσε το λάβαρο της «επανάστασης» και έφυγε ως ο παράγοντας που… δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε, ως ο παράγοντας που επί της ουσίας ασπάστηκε την επικοινωνιακή πολιτική του Ολυμπιακού περί νέου κατεστημένου που κυνηγά την ομάδα του Πειραιά! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επαναλαμβάνουμε...

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξίσωσε μια εικοσαετία απόλυτης ποδοσφαιρικής χούντας, κατά την οποία ο Παναθηναϊκός «σφαγιάστηκε» με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, με τα τρία τελευταία χρόνια, στα οποία πήρε το ένα πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, το άλλο η ΑΕΚ, το πιο πρόσφατο ο ΠΑΟΚ και στο φετινό μέχρι στιγμής είναι πρώτος ο Ολυμπιακός. Εξίσωσε αγωνιστικές περιόδους που διαμορφώθηκαν από «Ευθυμιάδηδες», «Καλόπουλους», «Ριζούπολη», «Παράγκες» με την τελευταία τριετία που δεν έχει καμία σχέση με όσα ζήσαμε το παρελθόν.

«Τα ίδια πράγματα έχουν συμβεί και εις βάρος του Ολυμπιακού από άλλη ομάδα» είπε χαρακτηριστικά και είμαι σίγουρος πως ακόμη και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, θα απόρησε αν ο άνθρωπος που τα λέει αυτά, είναι ο ίδιος που από το 2012 μέχρι το 2017 έδωσε τα πάντα, πρωτοστάτησε για να ρίξει το σύστημα που έκανε ότι γούσταρε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως να απόρησε και για το ποιας ομάδας είναι ο ισχυρός άνδρας. Γιατί τόση πρεμούρα να βάλει τον Ολυμπιακό σε ρόλο... θύματος;

Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μπροστά του πολύ δρόμο για να φτάσει να συγκριθεί με εκείνα του εξωτερικού, ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση πως από την ημέρα που ήρθε η UEFA, η FIFA, οι ξένοι διαιτητές και το VAR, υπάρχει ξεκάθαρη πρόοδος, πολύ λιγότερα διαιτητικά «εγκλήματα» και η τράπουλα μοιράστηκε. Το «100-0» τελείωσε και πλέον φωνάζει μόνο αυτός που το έχασε. Όλα τα παραπάνω εκτός από θέση τούτης της γωνιάς εδώ και καιρό, αποτέλεσε και άποψη του Γιάννη Αλαφούζου κατά την συνάντηση του Big4 στο «Μεγάλη Βρετάνια».

Περίπου δύο εβδομάδες μετά, μάθαμε δια στόματος του μεγαλομετόχου της «πράσινης» ΠΑΕ πως υπάρχει μία ομάδα που κάνει τα ίδια με όσα ζήσαμε από το 1996 και μετά και πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δυσμένεια! Άρα πως υπάρχει πρόοδος με τον ερχομό των ξένων δυνάμεων;

Τι άλλαξε αυτές τις δύο εβδομάδες, μπορεί να το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Εξάλλου ούτε η πρώτη φορά ήταν, ούτε και η τελευταία, που αποφάσισε να αλλάξει άποψη σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε αυτή την δυσμένεια που ανέφερε είναι και το πέναλτι-μαρς που δεν πήρε η ομάδα του στο Καραϊσκάκη στην πεντακάθαρη ανατροπή του Μακέντα από τον Μπα; Μέσα σε αυτή την δυσμένεια είναι και άλλες φάσεις που έχει ευνοηθεί φέτος ο Ολυμπιακός; Τελοσπάντων, το θέμα μας δεν είναι ο Ολυμπιακός, που όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, μετά από 21 χρόνια, έχει φάσεις να «φωνάζει» κι αυτός πως αδικήθηκε.

Μετά την τριετή τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για οφειλές και την εξαφάνιση του Παναθηναϊκού από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη, μετά την «κηλίδα» στην ιστορία του συλλόγου με τον τρόπο που παρέμεινε στην κατηγορία την άνοιξη του 2018 επειδή ο φάκελος αδειοδότησης ήταν πιο άδειος και από το κεφάλι των τότε άμεσα συνεργατών του που ήθελαν την πτώχευση της ΠΑΕ «για να γλιτώσει ο Γιάννης», μετά την μετατροπή του Παναθηναϊκού για ένα διάστημα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου κόμματος, μετά τις ανίερες «συμμαχίες» με τον Ολυμπιακό και τις συζητήσεις για παραχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών στην ομάδα του λιμανιού, ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε ακόμη ένα «παράσημο» στην στολή που αποφάσισε να φορέσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 και έπειτα. Την στολή του «Νέρωνα». Ότι «έχτιζε» μια πενταετία, αποφάσισε να του βάλει μπουρλότο και φωτιά. Δικαίωμά του, μαγκιά του, ο Παναθηναϊκός τι του φταίει;

Όσα έκανε αυτή την τελευταία τριετία, «χρεώθηκαν» στον σύλλογο, τα πλήρωσε και τα πληρώνει ακόμη το «τριφύλλι». Θα τα πληρώνει για τα επόμενα χρόνια. Το σημερινό είναι όλο δικό του. Όλη η φίλαθλη Ελλάδα γνωρίζει πως πλέον σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του συλλόγου τον θεωρεί «τελειωμένο». Και έτσι είναι.

Απλά σήμερα, υπενθύμισε για ακόμη μία φορά το γιατί. Υπενθύμισε πως ο δρόμος που έχει αποφασίσει να πάρει είναι δίχως επιστροφή. Δεν τον ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύει εδώ και 112 χρόνια ο σύλλογος. Δικαίωμά του. Δεν είναι κακό. Ο καθένας κάνει αυτό που θέλει, αυτό που εκείνος θεωρεί σωστό. Μόνο που ο Έλληνας εφοπλιστής έχει ξεχάσει τι θα πει «Παναθηναϊκά» σωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Και ας κάνει απλά το αυτονόητο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, με τα 35 εκατομμύρια ευρώ που έβαλε στα ταμεία της ΠΑΕ για να επανέλθει η εταιρία στην κανονικότητα, μετά τις δικές του «στραβοτιμονιές». Και 100 εκατομμύρια (που λέει ο λόγος) να βάλει μέσα στην επόμενη διετία, ο τρόπος που συμπεριφέρεται στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, τον καθιστά παρελθόν εδώ και καιρό, πριν αποτελέσει οριστικά παρελθόν κάποια στιγμή στο-ελπίζουμε άμεσο- μέλλον…

Τα ξαναλέμε το βράδυ μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Υ.Γ1: Αν κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση, οι προτεινόμενες ατάκες (για να το ελαφρύνουμε λίγο), ώστε να το πάει ένα βήμα παρακάτω, να το κάνει ακόμη καλύτερο, μπορούν να είναι οι εξής:

«Το πρωτάθλημα του Δούρου», «η μπουγάδα του Πατέρα», «στην Ριζούπολη δεν έγινε τίποτα» και το αμίμητο «να βάζαμε λεφτά να κερδίζαμε και τους διαιτητές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.