FIFA: Ο Ινφαντίνο δήλωσε πως η Διεθνής Ομοσπονδία δεν πρέπει να είναι δογματική για το αυτοδιοίκητο!

Δημήτρης Τομαράς
FIFA: Ο Ινφαντίνο δήλωσε πως η Διεθνής Ομοσπονδία δεν πρέπει να είναι δογματική για το αυτοδιοίκητο!

bet365

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA για πρώτη φορά αλλάζει τα δεδομένα γύρω από το αυτοδιοίκητο και ανοίγει άλλους δρόμους για τις επαφές των Διεθνών Ομοσπονδιών με τις Κυβερνήσεις των χωρών!
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, τοποθετήθηκε μετά από ερώτηση του Γιάννη Δάρα, που εκπροσώπησε τους Ευρωπαίους δημοσιογράφους και ως αντιπρόεδρος της AIPS. Ο κ. Ινφαντίνο - ενώπιον 300 δημοσιογράφων - μίλησε για περίπου 2 λεπτά απαντώντας στην ερώτηση του πως θα μπορούσε να αντιδράσει ή θα αντιδράσει ενδεχομένως η FIFA σε περίπτωση Κυβερνητικών παρεμβάσεων. Εκεί ο Ινφαντίνο λοιπόν είπε: «Πλέον δεν θα πρέπει να μείνουμε ή να μένουμε σε όσα πιστεύαμε για το αυτοδιοίκητο. Να μην είμαστε δογματικοί.
Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να συνεργαζόμαστε με τις Κυβερνήσεις για να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το ποδόσφαιρο. Να συνεργαζόμαστε με τις Κυβερνήσεις για θέματα όπως την διαφθορά, τη βία, την αξιοπιστία και τον ρατσισμό».
Υπογραμμίστηκε από μέρους πως «για το καλό του ποδοσφαίρου θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Κυβερνήσεις και να ξεπερνάμε το αυτοδιοίκητο. Οι Κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες».
Ο κ. Ινφαντίνο ειδικότερα σχολίασε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση ή Υπουργό να παρέμβει στην αθλητική πλευρά του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιτρέψουμε σε κάποια Κυβέρνηση να παρέμβει στην αλλαγή των αποτελεσμάτων ή να αποφασίσει ποιος θα νικήσει στο παιχνίδι και ποιος όχι. Ωστόσο, η οπτική μου και η οπτική της FIFA έχει αλλάξει σε σύγκριση με το παρελθόν σχετικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα συναφή, τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν κακώς για άλλους σκοπούς.
Η οπτική μου διαφέρει, με την έννοια ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τις Κυβερνήσεις και τα Υπουργεία, γιατί το πλαίσιο νομιμότητας πρέπει να πηγαίνει χέρι με χέρι με το αθλητικό και το εγκληματικό το αντίθετο. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί εάν θέλουμε να λύσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα και ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Όπως και η βία και η διαφθορά πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία. Οι Κυβερνήσεις, είμαι σίγουρος, ότι καταλαβαίνουν αυτό το παράδειγμα επιρροής του ποδοσφαίρου και εάν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί, οι πόρτες μας θα είναι πάντα ανοιχτές για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε εκτός ποδοσφαίρου, όποιον κάνει κάτι λάθος σχετικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα