Γιαννακόπουλος: «Δεν νοείται να κοροϊδεύει κανείς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» (vid)

Γιαννακόπουλος: «Δεν νοείται να κοροϊδεύει κανείς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» (vid)

Νίκος Αθανασίου
Γιαννακόπουλος: «Δεν νοείται να κοροϊδεύει κανείς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν μπορεί κανείς να κοροϊδεύει τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλησπέρα σε όλους, είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα. Οχι μόνο λόγω της πίτας, αλλά γιατί ο σύλλογος κλείνει τα 112 χρόνια. Να ευχηθώ ο Σύλλογος να μακροημερεύσει και να έχει όχι μόνο άλλα 112, αλλά χίλια χρόνια ζωής και λειτουργίας. Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει στον Ερασιτέχνη τους τελευταίους 18 μήνες. Παραλάβαμε τα περισσότερα ομαδικά τμήματα στην Α2, καταφέραμε να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία. Θέλαμε όμως να εδραιωθούμε, φαίνεται όμως ότι θα μπορέσουμε να πάμε για κάτι παραπάνω κι ενδεχομένως να διεκδικήσουμε και τίτλους. Ο Σύλλογος οργανώθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές, τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση και βέβαια όλους τους αθλητές. Τους 350 αθλητές, που είναι 2.000 μαζί με τις ακαδημίες οι οποίοι κάθε μέρα έρχονται, προπονούνται και φέρνουν τα αποτελέσματα για τον σύλλογο. Ό,τι καλύτερο εύχομαι σε όλους, υγεία, ευτυχία, αγάπη και τύχη».

Για την υπόθεση του γηπέδου: «Θα τοποθετηθώ σύντομα για το θέμα αυτό. Σήμερα είναι τα γενέθλια, θα ήθελα να μπορούσα να πω κάποια διαφορετικά πράγατα. Δυστυχώς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή ξέροντας ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα όλο αυτό, θα έπρεπε να συντονιστούν και να συνεργαστούν πάρα πολλοί φορείς, ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, η κυβέρνηση, ο δήμος, η περιφέρεια, πάρα πολλοί. Οι περισσότεροι από όσους προανέφερα έχουν ανταποκριθεί, δυστυχώς όμως συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά φάνηκε ότι τις έδωσε είτε ελαφρά τη καρδία είτε δεν τον ενδιαφέρει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Θα μπορέσω να μιλήσω πολύ σύντομα για περισσότερα πράγματα. Ο Βοτανικός είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Δεν νοείται ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, να μην έχει ιδιόκτητες εγκαστάσεις ενώ έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Θέλω να πιστεύω ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν λόγω φόρτου εργασίας κι όχι αδιαφορίας. Αιτήθηκα να γίνει μια συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό όπου εκεί πέρα θα καταλάβω πραγματικά αν υπάρχει διάθεση από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει αυτό το έργο ή αν όλο αυτό ήταν στα πλαίσια της ψηφοθηρίας πριν τις εκλογές. Από εκεί και πέρα όμως, για να πάμε στην ουσία του θέματος... Βλέποντας αυτή την καθυστέρηση εδώ κι αρκετούς μήνες προσπαθούμε να φτιάξουμε και ένα άλλο μοντέλο, το οποίο ενδεχομένως να μην είναι κάτω από τη σκέπη του ερασιτέχνη και να χρειαστεί ιδιωτική πρωτοβουλία. Το δουλεύουμε και πολύ σύντομα θα μπορούν να υπάρξουν ανακοινώσεις σε αυτό το κομμάτι, γιατί αυτό σημαίνει ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιωτική πρωτοβουλία. Θέλω να πιστεύω όμως ότι στη συνάντηση η οποία θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό, όλα θα ξαναπάρουν τον δρόμο τους και όλη αυτή η καθυστέρηση όπως είπα να οφείλεται σε φόρτο εργασίας και σε άλλα πολύ σημαντικά θέματα που υπάρχουν στη χώρα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το εθνικό, το μεταναστευτικό και πάρα πολλά άλλα πράγματα, έχουμε δείξει υπομονή, έχουμε δείξει ότι καταλαβαίνουμε τις προτεραιότητες τις οποίες υπάρχουν. Όμως, ο χρόνος και τα περιθώρια στενεύουν. Εχουμε μιλήσει για κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε όσοι ασχολουμαστε με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι και τώρα είναι η ώρα να καταλάβουμε αν η κυβέρνηση πραγματικά θέλει γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ή αν αυτό το θέλει μόνο η περιφέρεια και ο δήμος».

Για το ποιες ήταν οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κι αν μιλάμε για τον Βοτανικό: «Βεβαίως, για τον Βοτανικό μιλάμε. Ο Βοτανικός τι είναι; Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις; Οι δεσμεύσεις ήταν ότι δίνοντας τη Λεωφόρο, που είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου, θα έπρεπε όπως μας είχαν δεσμευτεί να υπάρχει η χρηματοδότηση για όλες τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού όπως να υπάρξει και η εύρυθμη μετάβαση της τριετίας μέχρι να μπούμε στον Βοτανικό. Όλα αυτά ήταν δεσμεύσεις που μένει να τις δούμε να υλοποιούνται. Ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει περάσει πάρα πολλά και δεν μπορούμε να τον κοροϊδεύουμε. Με αίσθημα ευθύνης θα δηλώσω ότι ποτέ μου δεν έχω κοροϊδέψει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα επιτρέψω σε τρίτους να κοροϊδέψουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Προτού μιλήσω για το PAO Alive το οποίο δυστυχώς δεν έχει πάει όπως όλοι μας θα θέλαμε, αλλά κι αυτό έχει αιτία. Δεν μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού και τον δικαιολογώ απόλυτα. Ο λόγος που δεν έχει βάλει τα χρήματά του είναι γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάτι χειροπιαστό. Ναι, ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και με πάρα πολύ αισιοδοξία ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν. Γιατί; Γιατί ο Δήμος, τον κύριο Μπακογιάννη τον είδα πάλι πριν λίγες ημέρες, συνεχίζει να είναι πάρα πολύ θετικός στο να γίνει το έργο κι αυτή η καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι τώρα δεν τον βρίσκει και σύμφωνο. Την Τετάρτη στις 9.00 θα φιλοξενήσουμε στα γραφεία του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ τον κύριο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη, ο οποίος κι αυτός έχει δηλώσει ότι πρέπει να γίνει αυτό το γήπεδο και είναι υπέρμαχος αυτής της προσπάθειας. Όπως σας είπα, θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα ακούσω τις επόμενες ημέρες κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Για το τι δεν έχει τηρηθεί: «Υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση όλου του έργου αλλά και της μεταβατικής περιόδου μέχρι να μπούμε στον Βοτανικό. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς σε όλη την φάση δεν έχει προχωρήσει. Δεν έχει δείξει η κυβέρνηση μέχρι τώρα το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να έχει δείξει με αποτέλεσμα αυτό να έχει κάνει το Pao Alive να πηγαίνει πίσω. Να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με χρονική πίεση και να πρέπει να παρθούν αποφάσεις άμεσα. Θέλω όμως να πιστεύω πως στο τέλος θα καταλάβει και ο Πρωθυπουργός τη σημασία αυτού του έργου, αλλά και τη σημασία του να δεσμεύεται απέναντι σε τρία εκατομμύρια Παναθηναϊκούς. Δεν νοείται κανένας να κοροϊδεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε ο Πρωθυπουργός ο ίδιος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα