Σιμάνσκι - Κρίστιτσιτς: Χαφ για όλες τις δουλειές!

Σιμάνσκι - Κρίστιτσιτς: Χαφ για όλες τις δουλειές!

Δημήτρης Βέργος
Σιμάνσκι - Κρίστιτσιτς: Χαφ για όλες τις δουλειές!

bet365

Ντάμιαν Σιμάνσκι και Νέναντ Κρίστιτσιτς έκαναν όλες τις δουλειές στο κέντρο της ΑΕΚ και ήταν αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο για το διπλό της Ένωσης στο Περιστέρι.

Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τη μέτρια εικόνα που έβγαζε πριν έρθει ο Ιταλός κόουτς στην Ένωση. Επίσης ο Ντάμιαν Σιμάνσκι μπορεί να αντικαταστάθηκε στο πρώτο μέρος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο είχε εντυπωσιάσει στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα απέναντι στον Βόλο με στοιχεία που έλειπαν από τον άξονα της ΑΕΚ.

Αμφότεροι αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της ΑΕΚ για το διπλό στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Τόσο στον ανασταλτικό, όσο και στον δημιουργικό τομέα, Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή, δίνοντας στην ΑΕΚ ό,τι της έλειπε από έναν νευραλγικό χώρο. Τρέξιμο σε όλο το γήπεδο, ένταση, πρεσάρισμα, δύναμη στις μονομαχίες, μοίρασμα της μπάλας, κάθετο παιχνίδι και το κυριότερο; Χαφ που πάταγαν περιοχή, κάτι που έχει βάλει στο παιχνίδι της Ένωσης ο Καρέρα με την έλευσή του στον πάγκο.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς συνεργάστηκαν για να βρει η ΑΕΚ το γκολ στο 65’ και να φύγει με τη νίκη (0-1) από την έδρα του Ατρόμητου. Ο Σιμάνσκι, ο οποίος έχει δείξει ότι έχει και την ποιότητα να βγάζει επικίνδυνες μπαλιές μέσα στην περιοχή είτε σε στατικές φάσεις είτε όχι, έβγαλε τη σέντρα και ο Κρίστιτσιτς που είχε «τρυπώσει» μέσα στην περιοχή με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που αρκούσε στην ΑΕΚ για να πάρει το «τρίποντο».

Ο Κρίστιτσιτς πέρα από το γκολ είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι συνολικά, με την μπάλα να περνά συχνά από τα πόδια του. Κάτι που έκανε με συνέπεια και ο Σιμάνσκι, ο οποίος εκτός από την ασίστ θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ και να καταγράψει την… τέλεια εμφάνιση στο Περιστέρι. Ο Πολωνός μέσος στο πρώτο μέρος, όπως και ο Κρίστιτσιτς στη φάση του γκολ, πάτησε δύο φορές περιοχή έχοντας δύο τελικές και πλησιάζοντας το 0-1. Αρχικά στο 20’ με την κεφαλιά του, έπειτα από τη σέντρα του Λιβάια, η οποία βρήκε στο δοκάρι, και δέκα λεπτά αργότερα στο 30’ όταν πάλι απείλησε με το πλασέ του μέσα από την περιοχή το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Η ΑΕΚ δημιούργησε τρεις τελικές από τους κεντρικούς της χαφ, βρίσκοντας το γκολ της νίκης στη μία από αυτές. Κάτι που δεν συνέβαινε σχεδόν ποτέ στην προ Καρέρα εποχή, με την ΑΕΚ πλέον να παίρνει πολύτιμα στοιχεία από τον άξονα. Την ίδια στιγμή ο Σιμόες αναλαμβάνει το βάρος στον ανασταλτικό τομέα, ο Γαλανόπουλος, ο οποίος έχει επίσης τη δυνατότητα να προσφέρει αρκετά, είναι τραυματίας, ενώ υπάρχει και ο Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος όσο έχει αγωνιστεί έχει δείξει ποιοτικά χαρακτηριστικά παίζοντας ώριμα παρά το νεαρό της ηλικίας του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα