Πάρτι με απόλυτη κυριαρχία!

Πάρτι με απόλυτη κυριαρχία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πάρτι με απόλυτη κυριαρχία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον υπέροχο Παναθηναϊκό που νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΟΚ σε ένα ΟΑΚΑ που θύμισε κανονικότητα μετά από καιρό στα 112α γενέθλια του συλλόγου.

Πόσο ανάγκη έχει ολόκληρος ο οργανισμός του συλλόγου να ζει νύχτες σαν την αποψινή! Ο κόσμος, οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, η διοίκηση, οι απλοί υπάλληλοι της ΠΑΕ! Όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Έχει περάσει μεγάλο διάστημα μιζέριας το Τριφύλλι και παιχνίδια σαν κι αυτό με τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην δίνουν τίτλο, μπορεί να μην κρίνουν κάτι αλλά αποτελούν οξυγόνο, ανάσα για την ανάδυση προς την επιφάνεια της κανονικότητας. Μια ματιά να έριχνε κανείς στα χαμόγελα των φίλων της ομάδας που έφευγαν χαρούμενοι και χορτασμένοι από την Καλογρέζα, θα μπορούσε να καταλάβει ακριβώς αυτό που γράφουμε παραπάνω. Επιτέλους!

Πόσο ανάγκη έχει ο σύλλογος να ζει στιγμές τέτοιες στον μεγάλο δρόμο προς την επιστροφή του κανονικού Παναθηναϊκού. Ένα ΟΑΚΑ με 30.000 κόσμο, μία ομάδα που κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό επί του ΠΑΟΚ και πήρε μια πεντακάθαρη νίκη απέναντι σε ένα σύνολο που έχει σχεδόν το δεκαπλάσιο μπάτζετ και μεγάλη δύναμη σε όλα τα επίπεδα.

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη(όπως χρεωνόταν τα αρνητικά, θα πιστώνεται τα θετικά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο εκτός και αν είσαι... τυφλωμένος κι άμπαλος), έστησε ένα πάρτι γενεθλίων πάνω στο χορτάρι και δεν ήταν τόσο η νίκη καθαυτή αλλά ο τρόπος που οι πράσινοι έφτασαν στο αποτέλεσμα. Με απόλυτη κυριαρχία. Τον πάτησε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, ένιωσε πίεση μόνο όταν οπισθοχώρησε για να διαχειριστεί το υπέρ του 2-0 και απειλήθηκε ουσιαστικά όλη κι όλα μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Διούδη να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Μίσιτς που ήταν μία ομάδα μόνος του για τον δικέφαλο του βόρρα αλλά προφανώς δεν έφτανε.

Άριστη διαχείριση των συνθηκών από τον Έλληνα προπονητή που γνωρίζοντας πως η ομάδα του θα μείνει από δυνάμεις στο τελευταίο τέταρτο, έριξε στο χορτάρι τον Ανουάρ για γρήγορα και φρέσκα πόδια στην μεσαία γραμμή, τον Νούνες για να παίξει με τριάδα μετά την είσοδο του Πέλκα και του Άκπομ και τον Μπουζούκη στο τέλος για να κρατήσει μπάλα.

ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Με εξαίρεση το χαμένο τετ α τετ του Σβιντέρκσι στο 10᾽, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Δώνη πίεζε ψηλά τον αντίπαλο, σχεδόν έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα να χαλάσει το χτίσιμο του παιχνιδιού της ομάδας του Φερέιρα. Οι πράσινοι κυκλοφορούσαν με ηρεμία και συγκέντρωση την μπάλα, τελείωσαν το ημίχρονο με 63% κατοχή της μπάλας και υστέρησαν μοναχά στην τελική πάσα και το τελείωμα των φάσεων. Η μπάλα έμπαινε με ευκολία ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός έφτανε σωστά έξω από την περιοχή αλλά εκεί του έλειψε η μία επαφή που θα κάνει τα πράγματα απλά.

Ο Μακέντα έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες ενώ ο Ζαχίντ που έβγαλε τον Ιταλό μία φορά... φάτσα με το γκολ, σπατάλησε τουλάχιστον πέντε καλές επιθέσεις με άριστες προϋποθέσεις για σωστή τελική πάσα. Στο φινάλε του ημιχρόνου το έκανε σωστά αλλά ο Μακέντα σκόραρε με το χέρι και ορθά ακυρώθηκε το γκολ.

Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε κατά κράτος. Στις δεύτερες μπάλες, στις προσωπικές μονομαχίες, παντού!

Μόνο το γκολ έλειψε από το Τριφύλλι...

ΕΠΤΑΛΕΠΤΟ... ΦΩΤΙΑ!

Γκολ που βρήκε και μάλιστα Χ2 στο ξεκίνημα της επανάληψης! Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την κυνικότητα που έπρεπε να έχει στο πρώτο μέρος, έβγαλε την αποτελεσματικότητα που συνήθως κρίνει αυτά τα παιχνίδια. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Στην πρώτη φορά που πάτησε περιοχή, ο Δώνης κέρδισε το πέναλτι από τον Ίνγκασον και ο Μακέντα το έστειλε μέσα! Στην δεύτερη, μετά από νέο λάθος του Ισλανδού στόπερ που ήταν καθοριστικός εις βάρος της ομάδας του απόψε, ο Χατζηγιοβάνης με καταπληκτικό τσίμπημα της μπάλας πάνω στην έξοδο του Ζίβκοβιτς, έγραψε το 2-0 και επί της ουσίας... καθάρισε το παιχνίδι!

Μέσα σε ένα επτάλεπτο(49᾽ και 56᾽) ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 75᾽θα μπορούσε αν είχε σωστές επιλογές στο επιθετικό τρανζίσιον, να βάλει και τρίτο και τέταρτο γκολ.

ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΙΝΣΟΥΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΝΑΓΚΙ!

Ο Δώνης κέρδισε το πέναλτι, ο Μακέντα και ο Χατζηγιοβάνης σκόραραν με τον Έλληνα εξτρέμ να είναι ο άνθρωπος του αγώνα με το 2-0, όμως αν υπάρχει ένας MVP, δηλαδή κορυφαίος σε απόδοση σε ολόκληρο το ματς, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ινσούα.

Θα περίμενε κανείς να έχει... ξενερώσει που δεν ήρθε ποτέ η μυθική πρόταση από τα Εμιράτα. Άλλοι μπορεί να το έβλεπαν έτσι, ο Αργεντινός ποτέ! Αυτό το παιδί... ζει και πεθαίνει πάνω στο χορτάρι. Ήταν λες και ο Παναθηναϊκός είχε έναν οδοστρωτήρα από αριστερά. Απροσπέλαστος αμυντικά, σωστός στο επιθετικό κομμάτι, με την τρέλα, το πάθος, την γενναιότητα και την νοοτροπία του, έφτιαξε ψυχολογικά κι όλους τους υπόλοιπους.

Σε αυτό το σημείο, θα τολμήσω μία πρόβλεψη. Από την στιγμή που δεν έφυγε τον Γενάρη και δεν βρήκε το απίθανο συμβόλαιο από την Αλ Ουάχντα, θα ρίξει τις απαιτήσεις του και θα παραμείνει εδώ. Μακάρι γιατί θα είναι μεγάλη η απώλειά του...

Από κει και πέρα, πολύ γεμάτο παιχνίδι από τον Νάγκι. Ο Ούγγρος είναι κανονικός ποδοσφαιριστής, είναι 100% εξτρέμ και απόψε έδειξε το πόσο ανάγκη τον είχε ο Παναθηναϊκός. Από τα δικά του πόδια κερδίζει το πέναλτι ο Δώνης, όσο θα φτιάχνει την φυσική του κατάσταση, τόσο καλύτερος θα γίνεται.

ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χαρεί, να νιώσει όμορφα για λίγες ώρες ακόμη. Μέχρι αύριο το πρωί. Από την στιγμή που θα ξημερώσει, το Τριφύλλι πρέπει να ξεχάσει αυτό που έζησε απόψε.

Την Τετάρτη ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα παιχνίδι που είναι το πρώτο σπουδαιότερο ματς της σεζόν, γιατί θα κρίνει κατά 50% τον μοναδικό μεγάλο στόχο που υπάρχει φέτος.

Ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο κακός, όπως απόψε. Οι συνθήκες σε όλα τα επίπεδα θα είναι εντελώς διαφορετικές. Θα βγάλει αντίδραση. Αν ο Παναθηναϊκός μείνει σε αυτό που έκανε στο ματς του πρωταθλήματος, θα έχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα...

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Για το φινάλε, δύο λόγια για μία φάση που πραγματικά είναι να απορείς τι είδαν στο VAR! Ο Γιαννούλης στο 40᾽πατά προκλητικά πάνω στο γόνατο του Νάγκι. Παρατεταμένα, όπως δείχνει και το ριπλέι. Ο Αζέρος ρέφερι, περιμένει στο ακουστικό του. Περιμένει να δουν την φάση οι βοηθοί του. Και αντί να αποβάλλουν τον νεαρό μπακ του ΠΑΟΚ, κλείνουν τα μάτια σε μία πεντακάθαρη παράβαση που θα έπρεπε να είχε αφήσει με παίκτη λιγότερο τους Θεσσαλονικείς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.