Βιεϊρίνια-Μίσιτς, Φερέιρα-Δώνης, Μαρούπα-Αρκούδης, Φαραντούρης-Τζουγανάτος…

Βιεϊρίνια-Μίσιτς, Φερέιρα-Δώνης, Μαρούπα-Αρκούδης, Φαραντούρης-Τζουγανάτος…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να αναλύσει το σημερινό μεγάλο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και φυσικά κάνει έναν πρώτο απολογισμό όσων έγιναν για το άλλο δικαστικό θέμα του ΠΑΟΚ.

Build A Bet στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ήρθε και η μέρα για ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Παίζει μία πολύ ποιοτική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, με μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Εδώ είναι το θέμα…

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία. Έχει απολογισμό 16-4-1. Έχει στο ρόστερ του πάρα πολλούς και πολύ ποιοτικούς παίκτες. Έχει παίξει φέτος θεαματικό ποδόσφαιρο, μετά από καιρό στα τέλη Δεκεμβρίου βρήκε και μία καλή ισορροπία να κερδίζει χωρίς να δέχεται τα γκολ… δυο-δυο. Μέσα στο 2020 αυτή η ομάδα του Φερέιρα έχασε για πρώτη φορά σε ματς που έμοιαζε με ποδοσφαιρικό θαύμα και από εκεί και πέρα κερδίζει, αποδίδοντας όμως κακό ποδόσφαιρο. Έφθασε ο ΠΑΟΚ σε σημείο να χάνει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία σε εντός έδρας ματς με τον ενδέκατο Αστέρα και τον δωδέκατο Βόλο!

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, για έναν άγνωστο –σε μένα λόγο- μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των φιλικών, μπήκε περίεργα στη σεζόν. Χωρίς να καταλάβουμε το γιατί, έφθασε στο σημείο να αμφισβητείται η αξία του Δώνη. Αν ο πολύ καλός Έλληνας προπονητής (ποτέ δεν άλλαξε γνώμη γι’ αυτό) έχανε στον πρώτο γύρο από τον Ολυμπιακό, ή αν δεν απέκλειε τον ΠΑΣ στον κύπελλο, ίσως και να μην κάθονταν σήμερα στον πάγκο. Αυτή την περίοδο πάντως, οι Πράσινοι έχουν ενισχυθεί και αφού τονώθηκαν ψυχολογικά από εκείνη την πρόκριση στο κύπελλο, αποδίδουν καλύτερα και ταυτόχρονα έχουν σερί νικών.

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγο πριν το πρώτο από τα τρία ματς των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για όλα. Ο Παναθηναϊκός λέει απλά ότι… καίγεται για το κύπελλο. Παίζει ρόλο αυτό;

Για εμένα ΚΑΝΕΝΑ, ειδικά ενόψει του πρώτου αποψινού αγώνα. Ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδο για να επιβεβαιώσει την φόρμα του και για να πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ ενόψει και των άλλων δύο αγώνων. Χωρίς να έχει μεγάλο άγχος, μπορεί να παίξει και ακόμη καλύτερα. Το θέμα είναι… ο ΠΑΟΚ τι κάνει.

Τι θα βγάλει απόψε στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Φερέιρα; Θα ξαναδούμε αυτό το πράγμα της Λαμίας με το… σημάδι στον ουρανό; Θα δούμε αγώνες όπως με Βόλο και Αστέρα που χάθηκε η κατοχή και οι βαθμοί κρίθηκαν στο 1-0; Ή θα δούμε αυτή την μεγάλη ομάδα των σπουδαίων παικτών που πάντα συσπειρώνεται στα δύσκολα κερδίζοντας τα περισσότερα από τα μεγάλα ματς, κάτι που κάνει εδώ και δύο-τρία χρόνια;

Πραγματικά δεν μπορώ να προβλέψω…

Το γεγονός ότι απουσιάζει ο Κρέσπο, οι Μίσιτς-Γιαννούλης δεν είναι καλά, Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους, ο καλός Μπίσεσβαρ… λείπει, είναι κάτι που συμβαίνει τώρα. Κάποια στιγμή όμως θα αλλάξει…

Για παράδειγμα: Για την κακή απόδοση του Μίσιτς τώρα τελευταία, φταίει ένα λογικό ντεφορμάρισμα ή το ότι άλλαξε θέση και προωθήθηκε στο 10; Ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά γι’ αυτό; Το σίγουρο είναι ότι ο Κροάτης πιο πίσω στο κέντρο (ας πούμε στο οκτώ) ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ και του πρωταθλήματος.

Για το ότι ο Βιεϊρίνια δεν είναι ακόμη αυτός που ξέραμε, φταίει το ότι παίζει πιο μέσα (και όχι στη γραμμή) ως αριστερό χαφ ή το ότι ακόμη ψάχνεται μετά την αποθεραπεία του; Χθες πάντως στις δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας στο PAOK TV, οι προσεκτικοί θα παρατήρησαν ένα…. «δυστυχώς τώρα σε αυτό το σύστημα παίζω πιο μέσα». Χτύπησε πολύ αυτό το,,, «δυστυχώς».

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα τη βρει την άκρη εντός γηπέδου…

Πάμε στα εκτός…

Προτιμώ να γράφω πάντα για τα ουσιαστικά. Εδώ όμως, σε αυτή την υπόθεση της ΕΕΑ, έχουμε την απόλυτη κοροϊδία με το σκεπτικό που ακόμη δεν εκδόθηκε και έτσι αναγκαστικά, αντί για τις ουσιαστικές λεπτομέρειες, μένουμε στα γύρω-γύρω.

Εκεί όπου:

- Υπάρχει τυπικό θέμα με τη νομιμότητα κατά τη διαδικασία αλλαγής Μελών της Επιτροπής. Αν γι’ αυτό υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, το ηθικό ζήτημα της ξαφνικής αλλαγής ΜΕΤΑ την καταγγελία του Ολυμπιακού, δεν αμφισβητείται από κανέναν.

- Τα μέλη της ΕΕΑ δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε ανακοίνωση του πορίσματος την ώρα διεξαγωγής αγώνα του ΠΑΟΚ, σε μία τρομακτική κίνηση.

- Οι άνθρωποι (νομικοί, οικονομολόγοι, καθηγητές εμπορικού δικαίου και διεθνών σχέσεων, αλλά ΟΧΙ δικαστικοί) χρειάστηκαν δύο-τρεις ημέρες να διαβάσουν 500 σελίδες υπομνημάτων και να εκδώσουν πόρισμα, αλλά μετά από έξι μέρες δεν έβγαλαν το σκεπτικό!

- Η Επιτροπή, όπου ο Αρκούδης «δίνει» την Μαρούπα και η Μαρούπα τον Αρκούδη για το πώς οδηγήθηκαν στις αποφάσεις τους, με περιγραφές και χαρακτηρισμούς απολύτως δυσφημιστικούς για τον ρόλο που έχουν.

- Η Επιτροπή με το νέο μέλος που όρισε ο Υφυπουργός, το Νίκο Φαραντούρη να κατηγορείται για τις σχέσεις και τα ραντεβού του στην περίοδο της κρίσης με τον δικηγόρο Τζουγανάτο που έγραψε εισήγηση για τον Ολυμπιακό.

- Ο πολιτικός προϊστάμενός τους έχει απαξιωθεί όχι μόνο από τα κόμματα στη βουλή, όχι μόνο από τον φίλαθλο κόσμο, ακόμη και από τον Πρωθυπουργό που ανέλαβε (μαζί με άλλους στενούς συνεργάτες του) ευθύνη και πρωτοβουλία να συνομιλήσει με FIFA και UEFA. Όταν αποχωρήσει και επίσημα πάντως ο Αυγενάκης, ας προσέξουν να μην έχουμε τον Αυγενάκη Β΄, ειδικά με πολιτικούς που κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν ρητορική Ολυμπιακού. Είδαμε τι «κατάφερε» ο πρώτος.

Όπως βέβαια περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε αν πράγματι και οι νέες επαφές για… μνημόνιο στο ποδόσφαιρο, θα φθάσουν και πάλι σε συζητήσεις για Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ, κάτι που προσπάθησε (αλλά δεν πέτυχε) με άλλες μεθόδους ο Ολυμπιακός. Κάτι για το οποίο κυρίως αντέδρασε η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης στην τελευταία συνάντηση των τεσσάρων. Τώρα τι θα κάνει;

Πολλά περιμένουμε… Φυσικά και την εξέλιξη στη δίκη για τα στημένα, όπου ήδη οι πρώτοι μάρτυρες… δυσκολεύτηκαν να θυμηθούν τι συνέβη το 2012.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.