Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

bet365

Η ΑΕΚ έφυγε με το μεγάλο διπλό από το Περιστέρι, καθώς με την καρφωτή κεφαλιά του Κρίστιτσιτς επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Αραούχο!

Η ΑΕΚ κατάφερε και πήρε το διπλό στο Περιστέρι, με την κεφαλιά του Κρίστιτσιτς, επικρατώντας 0-1 του Ατρόμητου. Καλύτεροι οι «κιτρινόμαυροι» σχεδόν σε όλο το παιχνίδι...

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά του Κιβρακίδη, Γούτα, Στρούγγη, Κατράνη. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Χαρίσης με τον Μπουσουλάτζιτς, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Ανδρούτσος. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Νταβιώτης, αριστερό ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιακουμάκης.

Από την άλλη, ο Μάσιμο Καρέρα, κατέβασε την ομάδα του με 3-5-2. Ο Μπάρκας ήταν στο τέρμα, με τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Σβάρνα στην άμυνα. Φουλ μπακ ήταν ο Λόπες με τον Μπακάκη, ενώ στον άξονα βρέθηκε ο Σιμόες με τον Σιμάνσκι και τον Κρίστιτσιτς. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Λιβάια με τον Αραούχο που επέστρεψε πριν λίγες μέρες στην Ένωση!

Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ, δοκάρι με τον Σιμάνσκι

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκε αρκετά καλύτερα από τον Ατρόμητο στο γήπεδο. Πατούσαν καλύτερα σε αυτό και είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Πρώτα μια αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο στο 13' έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 20' είχαμε την μία από τις δύο μεγαλύτερες φάσεις του πρώτου μέρους.

Μετά από σέντρα του Λιβάια, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Μέγιερι. Στην επόμενη αμέσως φάση, λίγο έλειψε ο Σβάρνας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να δώσει προβάδισμα στον μέχρι εκείνη τη στιγμή, ανύπαρκτο Ατρόμητο. Η κεφαλιά που έκανε όμως έφυγε κόρνερ και η... καρδιά γύρισε στη θέση της!

Στο 30' είχαμε και την δεύτερη μεγάλη φάση του πρώτου 45λεπτου και πάλι για την Ένωση. Σγυκεκριμένα, ο Σιμάνσκι μετά από ασίστ του Λιβάια και τον Αραούχο που άφησε έξυπνα την μπάλα, βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε από φάσεις στο 32' με μια κεφαλιά του Στρούγγη να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπάρκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριάρχησαν τα νεύρα, με τον Σιδηρόπουλο να χάνει το παιχνίδι και να βγάζει αρκετές κάρτες. Με τις δύο ομάδες να έχουν παράπονα για την διαιτησία του, με την ΑΕΚ να φωνάζει και για αποβολή του Κιβρακίδη.

Ευκαιρία ο Ατρόμητος, γκολ η ΑΕΚ!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ατρόμητο να απειλεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με δικό του ποδοσφαιριστή! Συγκεκριμένα, ο Ανδρούτσος στο 54' βρήκε με υπέροχη σέντρα από τα αριστερά τον Γιακουμάκη, η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ.

Εννέα λεπτά μετά τη φάση αυτή, η ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το καλό πρόσωπο του πρώτου μέρους, βρήκε δίχτυα! Σέντρα του κορυφαίου Σιμάνσκι, κεφαλιά του Κρίστιτσιτς στην καρδιά της άμυνας του Ατρόμητου και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι», αν και δεν ανέβασαν ρυθμούς ούτε μετά το 0-1 στο β' μέρος, απείλησαν στο 69' με ένα σουτ του Μπακάκη. Από την άλλη ο Ατρόμητος, παρά τις αλλαγές του Παντελίδη, δεν έδειχνε να μπορεί να απαντήσει στο γκολ που δέχτηκε.

«Πάγωσε» το Περιστέρι με Γιακουμάκη

Στο 79' όμως όλοι... πάγωσαν στο Περιστέρι. Αυτό γιατί ο Γιακουμάκης μετά από μια μονομαχία στον αέρα με τον Οικονόμου βρέθηκε αναίσθητος στο έδαφος. Τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων έτρεξαν αμέσως πάνω του και λίγα λεπτά αργότερα ο Έλληνας επιθετικός κουνήθηκε και οι καρδιές όλων... επέστρεψαν στις θέσεις τους. Ο επιθετικός του Ατρόμητου υπέστη προσωρινή απώλεια μνήμης και αφού συνήλθε αποχώρησε από το γήπεδο με τους Περιστεριώτες να τελειώνουν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές καθώς δεν είχαν άλλη αλλαγή.

Κοντά στο 0-2 στις καθυστερήσεις

Από την φάση του Γιακουμάκη και μετά, η ΑΕΚ πήρε χώρο στο γήπεδο κι έχασε δύο ευκαιρίες για το 0-2, με κορυφαία αυτή στις καθυστερήσεις. Πρώτα ο Λιβάια στο 85' απείλησε με ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Μέγιερι να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις όμως και συγκεκριμένα στο 93', ο Αλμπάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή με την μπάλα έκανε το σουτ με τον Μέγιερι να αποκρούει, αλλά την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία και τον Κατράνη να απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον Κρίστιτσιτς λίγο αργότερα να αποβάλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση. Κίνηση που έκανε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ώστε να χάσει το ματς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, κι όχι αυτά με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη για το πρωτάθλημα.

MVP: Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος της ΑΕΚ, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» στο γήπεδο. Από το πόδι του φεύγει η μπάλα για το 0-1 του Κρίστιτσιτς, ενώ έχει δοκάρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κι ακόμα μια ευκαιρία για να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ενσικουλού. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο εξτρέμ του Ατρόμητου βρέθηκε σε κακή μέρα. Ήταν ίσως ο χειρότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του με πολλές λάθος μεταβιβάσεις και σε κανένα σημείο δεν βοήθησε τους Περιστεριώτες ούτε στην επίθεση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κρίστιτσιτς. Ο μέσος της Ένωσης σκόραρε κι έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Ήταν θετικός σε όλο το παιχνίδι, αλλά και μόνο το γκολ που σημείωσε αρκεί για να τον βάλει στους διακριθέντες.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται συνολικά η άμυνα του Ατρόμητου στη φάση του 0-1, καθώς ο Κρίστιτσιτς βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, πράγμα ανεπίτρεπτο για οποιαδήποτε άμυνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος, είχε αρκετή δουλειά από το πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν τα πήγε και τόσο καλά. Έχασε από ένα σημείο και μετά την αναμέτρηση, βγάζοντας πολλές κάρτες. Χαρακτηριστικό είναι πως η άμυνα του Ατρόμητου τελείωσε το πρώτο ματς και ήταν κιτρινισμένη στα 3/4! Η ΑΕΚ, φωνάζει για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη στο 35' σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο, με το ριπλέι να δείχνει πως ο Έλληνας μπακ έχει πάρει μόνο τα πόδια του επιθετικού της Ένωσης. Από την άλλη ο Ατρόμητος φωνάζει για μια κάρτα στον Σιμόες για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Μπουσουλάτζιτς που δεν είδε ο Πορτογάλος και λίγα λεπτά αργότερα είδε μια άλλη για ένα άλλο φάουλ. Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους θεωρούν πως ο Σιμόες θα έπρεπε λοιπόν να δει δύο κίτρινες στην εκπνοή του πρώτου μέρους και να αποβληθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα για τον Έλληνα ρέφερι, με τον Λόπες να ζητάει πέναλτι και να παίρνει κίτρινη για θέατρο, με το VAR να δείχνει πως ο Σιδηρόπουλος πήρε την σωστή απόφαση. Επίσης, σωστά αποβάλει με δεύτερη κίτρινη για καθυστέρηση και τον Κρίστιτσιτς, σε μια κάρτα πάντως που ήθελε να δει ο σκόρερ της Ένωσης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη που την κρατά σε καλή απόσταση από τον τέταρτο Παναθηναϊκό ενόψει και του μεταξύ τους ντέρμπι. Πέρασε δύσκολα από το Περιστέρι, όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά το ισόπαλο 0-0 με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη ο Ατρόμητος προβλημάτισε για ακόμα μία αγωνιστική, είχε ένα μέτριο πρόσωπο, έδειξε να συνεχίζει να έχει πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και βλέπει τα πλέι οφ αγωνιστική με την αγωνιστική να απομακρύνονται...

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Κατράνης, Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς (71' Ούμπιδες), Ανδρούτσος (71' Βέλλιος), Νταβιώτης (75' Ντε Πο), Ενσικουλού, Γιακουμάκης

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σιμάνσκι (85' Σαμπανάντζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Λιβάια (90+1' Αλμπάνης), Αραούχο (53' Βέρντε)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα