Να σου λέω έλα, να μιλάς για τρέλα...

Να σου λέω έλα, να μιλάς για τρέλα...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Να σου λέω έλα, να μιλάς για τρέλα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για ένα απόλυτα «κιτρινόμαυρο» διήμερο σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και χάντμπολ (και όχι στην βουλή), εστιάζει στην επιστροφή του Αραούχο και έχει υστερόγραφα.

Βαλένθια - Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στον δικό μας κόσμο, αυτόν της κιτρινόμαυρης καθημερινότητας, συνηθίζουμε να λέμε όταν γίνεται κάτι και όλα είναι υπέροχα (ανεξάρτητα από το αγώνισμα στο οποίο μετέχει η ΑΕΚ) ότι: δεν είναι απλά όμορφο, είναι ΑΕΚ! Κάτι που ισχύει σε απόλυτο βαθμό σε όσα ζήσαμε και είδαμε στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση της Ένωσης με τον Ολυμπιακό στο χάντμπολ και στην Γερμανία και στο παιχνίδι της ΑΕΚ για το Champions League με αντίπαλο την Ράστα Βέχτα. Αναμφισβήτητα το πάρτι των φίλων της ομάδας εντός κι εκτός συνόρων κέρδισε όλα τα ΜΜΕ και τα πρωτοσέλιδά τους αφού εστίασαν σε αυτά. Το διήμερο που προηγήθηκε (Τετάρτη – Πέμπτη) ήταν όμορφο και αποτελεσματικό σε απόλυτο βαθμό για το club!

Σε τρεις στόχους πρόκρισης, σε τρεις αγώνες για την πρόκριση, σε χάντμπολ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ πέτυχε ισάριθμες νίκες που της έδωσαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση σε Champions League στο μπάσκετ και στο Κύπελλο Ελλάδας (στον τελικό του χάντμπολ) και στα προημιτελικά (επίσης) του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Αναμφισβήτητα μια κατάσταση πολύ ευχάριστη η οποία δείχνει και ποια πρέπει να είναι η πορεία του Συλλόγου. Στις δυο περιπτώσεις, σε μπάσκετ και χάντμπολ, ο κόσμος έκλεψε την παράσταση όπως και οι ομάδες με την απόδοσή τους. Στήθηκαν δυο πάρτι σε Γερμανία και ΟΑΚΑ την Τετάρτη όπως μόνο οι Ενωσίτες γνωρίζουν να διοργανώνουν...

Δυστυχώς στην Γερμανία δεν γινόταν να βρισκόμαστε. Ήταν όμως εκεί τα παιδιά από το Λονδίνο και φυσικά οι ξενιτεμένοι μας στη χώρα της Μέρκελ... Το πάρτι τους είχε υποχρεώσει τον σκηνοθέτη να εστιάζει μόνο σε αυτούς και πολύ περισσότερο απ' ότι στον αγώνα. Δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο και φυσικά η ομάδα στο τέλος της αναμέτρησης πήγε όλη εκεί. Για το ξεχωριστό της ευχαριστώ. Όπως ακριβώς και στο χάντμπολ όπου έπειτα από κάθε παιχνίδι και νίκη οι παίκτες και οι οπαδοί κάνουν εξέδρα μαζί, οι αθλητές δίνουν το σύνθημα και το γήπεδο ανταποκρίνεται. Μια στιγμή που θαρρείς πως περιμένουν όλο τον αγώνα για να τη ζήσουν οι πρωταγωνιστές.

Ένα 24ωρο μετά ήταν η σειρά του ποδοσφαιρικού τμήματος να βγάλει την υποχρέωση. Και το έκανε με πολύ εύκολο τρόπο. Η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα συνεχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο, να εξελίσσεται και να αποδεικνύει ότι με έναν κανονικό προπονητή όλα μπορεί να είναι διαφορετικά. Εννοείται πως δεν άλλαξε το γεγονός ότι σε κάποιες θέσεις του ρόστερ της υπολείπεται των βασικών ανταγωνιστών της, ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί την απίθανη βαθμολογική διαφορά της με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Η Ένωση έκανε τη δουλειά γρήγορα, με δυο τέρματα αποτέλεσμα υπέροχης επιθετικής ανάπτυξης και λειτουργίας, με τον Λιβάια να δημιουργεί και τον Μάνταλο να σκοράρει και τον Κρίστισιτς να περνάει κάθετη και τον Αλμπάνη να την αξιοποιεί... Όλα μια χαρά! Έπειτα έσβησε λίγο, επιθετικά, όμως δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης στον αντίπαλό της να δημιουργήσει υποψία φάσης, έστω μια στιγμή σχετικής απειλής! Καμία όμως... Κάτι που δεν το αναφέρω τυχαία. Κι αυτό διότι η ΑΕΚ έπαιζε χθες δίχως Τσιγκρίνσκι, με τον Οικονόμου στο Μιλάνο (για να παραλάβει την ειδική μάσκα) και τον Σιμόες τιμωρημένο. Όλοι ανασταλτικοί... Κι όμως δεν ''έφαγε'' φάση!

Η υποχρέωση βγήκε, η πρόκριση ήρθε σβηστά όπως και η νίκη (έτσι πρέπει να συμβαίνει με την ΑΕΚ γηπεδούχο απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους) και το γήπεδο -και το κοινό- μπόρεσε να εστιάσει και σε όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικών χώρων (εκεί που συνηθίζουν να θέλουν να... παίζουν μπάλα ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός), στα έδρα της ελληνικής βουλής, στο βρώμικο παρασκήνιο των αφεντάδων που έχουν μετατρέψει σε στρατούς και πιόνια media και οπαδούς για να τους υπηρετούν! Ευτυχώς εστίασαν και σε ένα πρόσωπο που έφερνε χαρά, που διαφημίζει το ποδόσφαιρο (και το 'χει κάνει και τις δυο φορές που ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, τρίτη και φαρμακερή ντε) και φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο για να τον χαζέψει. Στον Σέρχιο Αραούχο...

Στην Ένωση πάντα κρυβόταν όλη η διαφορά... Την ώρα που οι άλλοι ουρλιάζουν, «γαυγίζουν» και απαιτούν ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο μέσω ακόμη και της ίδιας της Κυβέρνησης, εμείς εστιάζουμε και ασχολούμαστε καθαρά με το αγωνιστικό, με το ποδόσφαιρο, με την ουσία: χαιρετίσματα λοιπόν (από εμάς) στην εξουσία! Στο διήμερο, λοιπόν, κατά το οποίο η βουλή παλεύει για να σώσει ξανά από τον υποβιβασμό τον ΠΑΟΚ (δεύτερη φορά του δίνουν συγχωροχάρτι νταηλίκι σε διάστημα ούτε τριών χρόνων) για τα αίσχη του αφέντη τους, αλλά και η υπόθεση για τη συμμορία για τα στημένα άρχισε ξανά στα δικαστήρια, η ΑΕΚ ζει στον υπέροχο δικό της μαγικό κόσμο του αθλητισμού!

Ζει το ρομαντικό της στοιχείο που είναι τόσο έντονο στο dna της και το 'χει πληρώσει ο κόσμο αρκετές φορές. Είναι κάποιες στιγμές που κακώς υπάρχει το συναίσθημα και με τα πρόσωπα παίζει ρόλο που επηρεάζει και φτάνεις να αισθάνεσαι (αρκετές φορές) προδομένος... Μη θυμίσω πρόσωπα, δεν χρειάζεται, στο θετικό το οδηγώ το ζήτημα άλλωστε. Είναι και στιγμές όμως σαν αυτή με τον Σέρχιο Αραούχο... Ένα παιδί το οποίο το είπε και το έκανε! Έρχεται στην ΑΕΚ ξανά και αυτή τη φορά για μόνιμα. Κι όταν λέω το είπε ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης που έλαβαν τα μηνύματά του. «Εγώ θα γυρίσω, ότι και να γίνει, θα 'ρθω να παίξω από τώρα μαζί σας και θα μπούμε μαζί στο νέο γήπεδο. Θα κάνω τα πάντα».

Και τα έκανε... Μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να είμαστε δίκαιοι και τίμιοι. Διότι το μεγάλο αφεντικό έχει κι αυτός στο dna του τον ρομαντισμό του ΑΕΚτσή σαν Ενωσίτης που είναι... Το 'χω ξαναγράψει και θαρρώ (ότι και να πιστεύει ο καθένας, όση κριτική κι αν του ασκούν και εμείς) το 'χει εμπεδώσει και ο τελευταίος πλέον φίλος άλλης ομάδας (όχι και όλοι οι Ενωσίτες δυστυχώς) ότι ο «Μελισσάν» είναι αρρωστάκι, ευτυχώς όχι όπως ο πιο τρελός οπαδός της γιατί αυτό δεν θα έκανε καλό στο club και την εταιρεία. Αλλά είναι αρρωστάκι...

Δεν θα γινόταν αλλιώς. Ο «Τσίνο» έπρεπε να επιστρέψει και όλα θα λειτουργούσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να 'ρθει και να αποτελέσει κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ (και) στο νέο γήπεδό της. Διότι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτέλεσε ουσιαστικά κεφάλαιο στην ένδοξη ιστορία του Συλλόγου. Όμως ήταν το παιδί αυτό που έπρεπε να μπει με το «11» στην πλάτη του στην «Αγιά Σοφιά». Κανένας άλλος ξένος ποδοσφαιριστής δεν το άξιζε περισσότερο απ' ότι ο συγκεκριμένος (άντε και ο Σιμόες που είναι υπαρχηγός).

Ε ρε τρέλα διήμερο... Πώς το λέει το τραγούδι; Να σου λέω έλα (σ.σ.: Αραούχο), να μιλάς για τρέλα (σ.σ.: και του κόσμου της ΑΕΚ και του «Τσίνο»)... Αυτό ήταν το διήμερό μας κυρίες και κύριοι... Με μπόλικο Αραούχο, πολλές νίκες και προκρίσεις και γεμάτο τρέλα από τον θαυμαστό κόσμο της ΑΕΚ...

Κύριοι της κυβέρνησης (της τωρινής και της προηγούμενης, τα ίδια είναι) και εσείς εκεί στα δικαστήρια, προσπαθήστε να τους σώσετε, βιάστε τη λογική και την αλήθεια, υποκλιθείτε στα αφεντικά σας και κάντε ότι σας λένε αυτοί που έχουν δουλέψει (άλλοι πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες και άλλοι που το δουλεύουν τώρα τα τελευταία χρόνια με τις ΙΔΙΕΣ τακτικές που χλεύαζαν και για τις οποίες ούρλιαζαν) για να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο! Εμάς αφήστε μας στον κόσμο τον δικό μας... Να ζούμε τη δική μας, μαγική, κιτρινόμαυρη καθημερινότητα.

Υγ: Τελικά μόνο στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν αυτά... Δεν πρέπει να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ γιατί οι πολιτικοί κάνουν κακάκια να χάσουν ψηφουλάκια και μας λένε για θέμα εθνικής συνοχής. Οι άλλοι λένε θα χωρίσουν την πόλη στα δυο και κάνουν πορεία με 800.000 κόσμο (τι; 8.000 ήταν; ε τότε ας χωρίσουν στα δυο μια οδό) και η κα Μαρούπα μας εξηγεί πως «ναι, έχει πάρει την Ξάνθη ο κ. Σαββίδης, είναι ξεκάθαρο αυτό και πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Αλλά το έκανε για να τη σώσει από τους Τούρκους»! Μιλάμε για μυθικά, επικά πράγματα... Στην UEFA και την FIFA αμολάνε χαρταετό παρά την ξεκάθαρη παρέμβαση στο ποδόσφαιρο από την πολιτεία (κανένα αυτοδιοίκητο) και την ίδια ώρα το υπαλληλικό προσωπικό του Σαββίδη στα media σου γράφει -όσο μπορούν να γράψουν και όσα μπορείς να καταλάβεις έτσι όπως προσπαθούν να τα δικαιολογήσουν- και σου εξηγεί ότι πάνε -λέει- να τους κλέψουν το πρωτάθλημα. Αυτά έλεγαν και το 2018 που έκαναν 159 ενστάσεις και προσφυγές σε δικαστήρια για να πάρουν τον τίτλο νταηλίκι παρά την εισβολή μπράβων και ιδιοκτήτη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Κι όταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ έχασαν την δική τους δικαστική μάχη, έλεγαν ότι τους πήραν το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Τότε δεν τους έριξαν όπως προέβλεπε ο κανονισμός να μην έφταναν ποτέ ούτε τα τρία πρωταθλήματα και τώρα καλά να πάθουν (όλοι τους) και να τα λουστούν! Τι ζητάνε τώρα; Να μην υποβιβαστούν και να μη χάσουν και βαθμούς. Καλά κάνουν, έτσι έμαθαν από παιδιά, στα δικαστηρία, στη βουλή και μια ζωή στα χαρτιά! Η δε κυβέρνηση προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον ΠΑΟΚ και τον λαό του αλλά να έχει και χαρούμενο τον Ολυμπιακό και τον δικό του κόσμο... Πόσο ίδιοι όμως σε νοοτροπία και όχι μόνο!

Υγ2: Απ' ότι μάθαμε δεν το έσπασε το χέρι ο Παουλίνιο. Πολύ καλό μαντάτο αυτό για τον ίδιο και την ΑΕΚ. Κυρίως για την υγεία του παιδιού... Όλοι μας παγώσαμε όταν είδαμε την πτώση και πως έκατσε το χέρι στο χορτάρι. Ήμασταν βέβαιοι ότι το διέλυσε, όχι απλά ότι το έσπασε, η εικόνα ήταν σοκαριστική... Ευτυχώς όπως και ο ίδιος ενημέρωσέ με ανάρτησή του όλα πήγαν καλά και δεν το έσπασε. Ευτυχώς και για τον αντίπαλό του που όντως το παιδί έσκασε μόλις έμαθε πως μπορεί να είναι και κάταγμα. Είναι κακό βάρος να το 'χεις...

Υγ3: Επειδή η δίκη για τη συμμορία συνεχίζεται και θα συνεχιστεί προσέξτε κάποιοι θα εκτεθείτε πάλι με το ποιοι πάνε και ποιοι όχι... Ήδη έγραψαν και άφησαν κάποιοι να εννοηθεί κάτι που δεν υπάρχει για το γεγονός ότι δεν ήταν χθες στη διάρκεια της δίκης ως μάρτυρας ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Θα δούμε αν θα είναι και αν θα ξαναπάει. Διότι το αφεντικό της ΑΕΚ έχει πάει, μη το ξεχνάμε, δεν κρύφτηκε... Να είστε ήρεμοι θέλω και θα τα δούμε όλα μπροστά μας. Μη μου σκάτε... Εστιάστε στα ζητήματα των ομάδων σας αγόρια μου, εκεί μόνο, μην ακουμπάτε την ΑΕΚ ούτε στα (άθλια) κείμενά σας ούτε στα χείλη σας. Δεν μπορείτε καν, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται, βρωμάτε από παντού...

Υγ4: Θα προχωρήσουν -λέει- σε διακοπή του πρωταθλήματος. Θα εισηγηθούν grexit. Θα, θα, θα, θα... Όλα αυτά γιατί; Ποιος σέβεται τον κόσμο της ΑΕΚ; τον κόσμο του Παναθηναϊκού; Του Άρη (και του Ηρακλή για άλλους λόγους); Του ΟΦΗ και του Πανιώνιου; Γενικά θα διακόψουν το πρωτάιλημα επειδή ο ΠΑΟΚ απειλεί; Κι ο Ολυμπιακός; Ας τους αποβάλλουν από το πρωτάθλημα... Απλά και όμορφα! Ποια η ευθύνη των άλλων club θα μας απαντήσει κανείς; Μάχη μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα κατά τη διάρκεια της οποίας ακούμε ότι ο ένας -πρώην πρωθυπουργός- εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους ενός αφεντικού ομάδας (και λιμανιού) και ο άλλος -ο νυν πρωθυπουργός- μας λένε (οι ίδιοι τα λένε μεταξύ τους και μέσα στη Βουλή) τα συμφέροντα του αφεντικού άλλης ομάδας (και λιμανιού, ρε πόσο ίδιοι).

Υγ5: Ο Όγκνιεν Βράνιες με τον Καρέρα, έχουμε γράψει ξανά, έχει γίνει ο ποδοσφαιριστής που ήταν ο κορυφαίος αμυντικός στο πρωτάθλημα. Μεγάλη αλήθεια αυτό... Να συνεχίσει έτσι και να υποχρεώσει τον Μελισσανίδη που τον γουστάρει με χίλια να τον κρατήσει. Όμως σήμερα πρέπει να αναγνωρίσουμε την αξία του Σβάρνα. Το παιδί αυτό μετά το ματς με την Τραμπζονσπόρ στο ΟΑΚΑ, όπου ο απίθανος Καρντόσο έπαιξε την άμυνα στη σέντρα, κάνει μόνο καλά ματς. Με τον Αστέρα και απέναντι σε έναν καλό φορ όπως ο Μπαράλες, ήταν ο κορυφαίος στην άμυνα μαζί με τον Βράνιες. Αλάνθαστος... Μπράβο του και μακάρι να συνεχίσει έτσι! Μου άρεσε και ο Κρίστισιτς σε ρόλο κόφτη με μπροστά του τον Σιμάνσκι (καλός ήταν ο Πολωνός, αρκετά καλός).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...