Δικαιοσύνη και μόνο για τον ΠΑΟΚ, καμία αξία στην τροπολογία

Δικαιοσύνη και μόνο για τον ΠΑΟΚ, καμία αξία στην τροπολογία

Δικαιοσύνη και μόνο για τον ΠΑΟΚ, καμία αξία στην τροπολογία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την τροπολογία της κυβέρνησης, αναφέρεται σε όλα τα παράξενα των τελευταίων ημερών, στο μοναδικό θέμα που απασχολεί τον ΠΑΟΚ και στην επόμενη μέρα του Αυγενάκη.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αλήθεια τώρα… Υπήρχε Έλληνας πολίτης ή Έλληνας πολιτικός που πίστεψε ότι μία τέτοια κυβερνητική παρέμβαση όπως αυτή η τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα ικανοποιούσε έστω και στο ελάχιστο τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του; Πώς βρέθηκαν 156 άνθρωποι που θεώρησαν ότι θα ψηφίσουν αυτό το απίστευτο πράγμα και δεν θα προκαλούνταν οργή στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες;

Το γράψαμε και προχθές...

Καμία χάρη και κανένα στίγμα για τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να περάσουν στο ντούκου, άλλα και άλλα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι σε μία περίοδο έντασης, η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και έχει φθάσει σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, από χθες το μεσημέρι και μετά. Για εμάς που ζούμε το ρεπορτάζ και την πραγματικότητα-καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, η χθεσινή ημέρα θα μείνει αξέχαστη από πλευράς αντιδράσεων και εκνευρισμού που προκάλεσε το γεγονός με αποκορύφωμα τα γεγονότα σε όλα τα γραφεία βουλευτών της Ν.Δ.. (Ποιος ξέρει τι μας περιμένει σήμερα, αλλά και στην πορεία των ημερών…)

Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά μερικά πράγματα που δεν μπορούν παρά να προκαλούν ερωτήματα και καχυποψία.

- Την περασμένη Πέμπτη οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέθεσαν υπομνήματα. Στο σύνολό τους (όπως λέγεται) ξεπέρασαν τις 500 σελίδες.

- Τα αξιοπρεπέστατα μέλη της ΕΕΑ κατάφεραν μέσα σε 2-3 ημέρες να μελετήσουν τα πάντα και Δευτέρα εξέδωσαν ανακοίνωση για το πόρισμά τους. Το έκαναν ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε ο αγώνας του ΠΑΟΚ! Δεν ήξεραν οι άνθρωποι… Έτσι είπαν και παραξένεψαν!

- Τρεις ημέρες έκαναν να διαβάσουν τις εκατοντάδες σελίδες, αλλά από τότε που έβγαλαν το πόρισμα πέρασαν τρεις ημέρες και ακόμη δεν κατάφεραν να κάνουν γνωστό το σκεπτικό αυτή της εισήγησής τους! Παράξενο και αυτό!

- Για το σκεπτικό εισήγησης που ακόμη δεν δημοσιοποιήθηκε, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι… «δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο». Απίστευτα παράξενο και αυτό…

- Το πιο φοβερό γι’ αυτό τον άνθρωπο είναι ότι απ’ όλα όσα του καταλογίζει ΟΛΗ η χώρα εδώ και ημέρες, αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί μόνο για τη σύνθεση της ΕΕΑ. Και παραδέχεται πράγματι ότι δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τις αντικαταστάσεις συγκεκριμένων Μελών και όχι άλλων που λείπουν μονίμως! Και όπως όλοι ξέρουν η αντικατάσταση έγινε ΜΕΤΑ την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός! Το παράξενο για όλα αυτά θα ήταν να ΜΗΝ προσφύγει ο ΠΑΟΚ στα διοικητικά δικαστήρια.

- Μέσα σε όλα καταγγέλλεται η σχέση και η επαφή της εκπροσώπου του Ολυμπιακού (Σουλούκου), με έναν δικηγόρο (Τζουγανάτο) και ένα από αυτά τα νέα μέλη της ΕΕΑ (Φαραντούρη), που βρίσκονται στον ίδιο χώρο μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Άλλο παράξενο…

- Η Κυβέρνηση όμως, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστες ώρες να διαμορφώσει μία νομοθετική ρύθμιση και να τρέξει να την περάσει λες και… ποιος βιάζονταν; Και αντί να λύσουν ένα πρόβλημα όπως το φαντάζονταν, κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλα δέκα. Ένα από αυτά και το στίγμα που θέλουν να αφήσουν στον Δικέφαλο του Βορρά, με τίτλους σε ειδήσεις του στυλ… «Η κυβέρνηση σώζει τον ΠΑΟΚ»

Εδώ επάνω να σημειώσω ότι για να φθάσουμε σε σημείο να μιλάμε για υποβιβασμούς ή αφαιρέσεις βαθμών, πρέπει πρώτα απ’ όλα να καταδικαστεί ο ΠΑΟΚ από τους κανονικούς δικαστές. Όχι από δικηγόρους, οικονομολόγους, καθηγητές εμπορικού δικαίου και άλλους.

Αυτό είναι το θέμα για τον ΠΑΟΚ. Η εκδίκαση στο Δικαιοδοτικό της Λίγκας ή στις επιτροπές της ΕΠΟ. Η ουσία δηλαδή. Γιατί κανένα πρωτάθλημα δεν θα χαθεί όταν ο ΠΑΟΚ δικαστεί και δικαιωθεί. Και ο ΠΑΟΚ θα αθωωθεί γιατί είναι αθώος και όχι επειδή του χαρίστηκε το οτιδήποτε. Γι αυτό τονίζω ότι δεν έχει καμία αξία η τροπολογία. Τι αξία θα έχει αν ο ΠΑΟΚ δικαιωθεί στον επόμενο βαθμό; Τι αξία θα έχει αν καταδικαστεί, έχοντας το στίγμα; Τι αξία θα έχει αν το ποδόσφαιρο και οι διεθνείς Αρχές απορρίψουν τις παρεμβάσεις αυτές; Γι αυτό λοιπόν δικαιοσύνη και μόνο δικαιοσύνη.

Η μέχρι τώρα κοροϊδία με την ΕΕΑ του Αυγενάκη, τη σύνθεσή της, το σκεπτικό που αμφισβητεί ακόμη και ο προαναφερόμενος, αλλά και με την τραγική νομοθετική ρύθμιση, έχει αποκαλυφθεί.

Από εδώ και πέρα η συνέχεια θα δοθεί σίγουρα στα δικαστήρια, απ’ ότι φαίνεται στους δρόμους και φυσικά στα γήπεδα…

Και σε ότι αφορά τον άνθρωπο που του επιτράπηκε να δημιουργήσει αυτό το χάος… Με τον Αυγενάκη δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα είναι να πάει και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη των στημένων. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι ο αντικαταστάτης. Μην τυχόν εμφανιστεί Αυγενάκης Β΄...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.