Καμία «χάρη» για τον ΠΑΟΚ, για να αθωωθεί μετά ο Μαρινάκης…

Καμία «χάρη» για τον ΠΑΟΚ, για να αθωωθεί μετά ο Μαρινάκης…

Καμία «χάρη» για τον ΠΑΟΚ, για να αθωωθεί μετά ο Μαρινάκης…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει όσα ακολουθούν του χθεσινού πορίσματος ελέγχου της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και βλέπει μπροστά για όσα θα γίνουν στο μέλλον σε συνδυασμό και με άλλες δικαστικές-αθλητικές-ποινικές υποθέσεις.

Η αρχή γίνεται με τα βασικά. Όταν αλλάξει η χθεσινή σκανδαλώδης απόφαση-εισήγηση της ΕΕΑ, μην πιστέψει κανείς ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε ανακούφιση στον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Το θέμα πλέον δεν είναι αυτό. Αυτό το σχέδιο που αποδείχθηκε ότι υπάρχει με την αστεία και προκλητική δήλωση Αυγενάκη που –και καλά- αποδοκίμασε τα Μέλη της Επιτροπής που ο ίδιος(!) όρισε, για μη τεκμηριωμένη απόφαση, δεν θα περάσει έτσι. Είναι για γέλια και για κλάματα η προσπάθεια που έκανε χθες το βράδυ και φυσικά αποτελεί απόδειξη ενοχής που έχει και θέλει να κρύψει. (Το κείμενο γράφτηκε το πρωί και απ’ ότι φαίνεται «έβλεπε» μπροστά).

Θα εξηγήσουμε και στην πορεία...

Από τις 8 Ιουλίου οπότε και ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, δεν υπάρχει Έλληνας φίλαθλος που δεν κατάλαβε τον ρόλο που ανέλαβε να παίξει ο Λευτέρης Αυγενάκης. -Το καταλάβαμε όταν στην περιβόητη συνέντευξη στο γνωστό ραδιόφωνο του Ηρακλείου, υιοθέτησε (μέσω σημειώσεων με τις οποίες ξέχασε να κρύψει στη φωτογραφία) την ρητορική του Ολυμπιακού.

- Το καταλάβαμε όταν μισή ώρα από την δήθεν καταγγελτική (50σελιδη που έγινε 20σελιδη) επιστολή Ολυμπιακού για θέματα ΕΠΟ και ΚΕΔ, τους κάλεσε σε συνάντηση.

-Το είδαμε όταν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

-Το αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα που ΔΕΝ παίρνει θέση για τα επεισόδια τα οποία σχετίζονται με αυτή την ομάδα, ενώ είναι λαλίστατος για όποια άλλα γίνονται και τολμάει να χρεώνει επεισόδια σε ακαδημία ποδοσφαίρου σε συγκεκριμένη ομάδα ζητώντας και την επίσημη παραδοχή!

- Φάνηκε από τον τρόπο που επισκέφθηκε τελευταία τη Θεσσαλονίκη

-Αποδείχθηκε όταν στελέχη του Ολυμπιακού ένιωθαν ότι μπορούσαν να τον διατάζουν με μεγάλη άνεση για να παρέμβει και να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ, κάτι για το οποίο πήγε αρχές Δεκεμβρίου στην Ελβετία αλλά γύρισε με την ουρά κάτω από τα σκέλια.

Ο Αυγενάκης τέλος πάντων, με όλη του την στάση, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει αυτό που οι αφελείς ψηφοφόροι κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, δεν ήθελαν να πιστέψουν.

Όταν τον Δεκέμβριο και ΜΕΤΑ την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να αντικαταστήσει μέλη της ΕΕΑ με τους γνωστούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, ήρθε και η τελική απόδειξη τι τελικά θέλει να πετύχει. Αυτό έγινε χθες με μία 100% πολιτική απόφαση, που ελήφθη από Επιτροπή εφτά ατόμων, στην οποία πλειοψήφησαν οι τρεις (δύο από τους οποίους ο ίδιος όρισε) ενώ κάποιοι έλειπαν!

Χθες το βράδυ με το υποκριτικό σχόλιο περί απόφασης χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση, για Επιτροπή που ο ίδιος όρισε, απλά επιβεβαίωσε με την επιπολαιότητά του, το ποιος είναι ο τελικός στόχος. Αντιλαμβάνεστε τι είπε για το ξεκάρφωμα, αυτός που τους διόρισε; Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε τι ήθελαν να πετύχουν με την ανακοίνωση την ώρα της σέντρας του αγώνα;

Σωστά λέγεται πλέον, ότι για όλα αυτά ΔΕΝ φταίει ο Αυγενάκης! Είναι τόσα πολλά ώστε οι άνθρωποι που του ανέθεσαν την ευθύνη του ελληνικού αθλητισμού, δεν γίνεται να κάνουν πώς δεν τα βλέπουν.

Από εδώ και πέρα όμως δεν θα έχει και κανένα νόημα η αντικατάστασή του που ζητάνε και τα μισά στελέχη της ΝΔ, τα οποία σαφώς και έρχονται σε δύσκολη θέση με τον τρόπο που αποδεικνύεται η σχέση με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο στόχος ήταν να δεχθεί χτύπημα το γόητρο του ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης. Στόχος ήταν να χάσει ο ΠΑΟΚ το ηθικό του πλεονέκτημα ως ομάδα που δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε βρώμικες υποθέσεις. Στόχος ήταν να παρθεί από μία διορισμένη Επιτροπή έστω μία αρχική απόφαση-εισήγηση που θα έφερνε σε δύσκολη θέση αυτή την ομάδα, ώστε στην πορεία που νομικά θα καταπέσει η απόφαση να βρουν ευκαιρία συμψηφιστικής αθώωσης και για τα άλλα που εκκρεμούν.

Όχι λοιπόν! Στον ΠΑΟΚ δεν θα γίνει καμία «χάρη» έτσι ώστε μετά να δημιουργηθεί το... κατάλληλο κλίμα και να ασκηθούν οι γνωστές ώστε να αθωωθεί ο Μαρινάκης και για τις αθλητικές υποθέσεις που κατηγορείται και για όλες τις άλλες.

Όχι! Δεν θα περάσει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση αυτό που βολεύει τον Αυγενάκη και όσους συνεργάζονται μαζί του ότι… ο ΠΑΟΚ θα αθωωθεί επειδή αντιδρά ο κόσμος του, η Βόρεια Ελλάδα, μερικοί πολιτικοί και γίνεται ο, τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Ο ΠΑΟΚ θα αθωωθεί, γιατί ΠΟΤΕ δεν αποδείχθηκε καμία σχέση Σαββίδη-Ξάνθης (ο Καλπαζίδης που δικαιολογεί 100% τα έσοδά του, ως συγγενής τρίτου βαθμού θα μπορούσε και να αποκτήσει την ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και το ξενοδοχείο καθώς και τα γηπεδάκια που παλιά έκανε προπονήσεις η ομάδα) και μετά ή ταυτόχρονα με όλα αυτά, θα δικαστούν και όλοι οι υπόλοιποι για τα στημένα παιχνίδια και όποιες άλλες πολύ πιο σοβαρές υποθέσεις εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Ο ελληνικός λαός έκανε τον χαζό με τις αναβολές σε όλες αυτές τις εκδικάσεις και τα γνωστά-επίμονα αιτήματα εξαίρεσης κάποιων δικαστικών λειτουργών. Στο ποδόσφαιρο και ΟΧΙ μόνο. Με όσους μάρτυρες μπορούν και έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταθέσουν. Τώρα θα προσπαθήσουν να τον κοροϊδέψουν συνδέοντας συμψηφιστικά και τις αποφάσεις, αλλά και το κλίμα που δημιουργείται γι’ αυτές!

Όχι βέβαια! Δικαιοσύνη για όλους. Καμία δήθεν «χάρη». Χωρίς scouting λειτουργών και μελών επιτροπών μια και για όποιον δεν το κατάλαβε, εκεί παίζονται όλα! Και ας τολμήσει ο οποιοσδήποτε να κοροϊδέψει… Στα ποινικά, αλλά και στα αθλητικά! Εκεί όπου η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει στα χέρια της τα παραπεμπτικά βουλεύματα για τα στημένα από τις 6 Νοεμβρίου και… ακόμη περιμένουμε να μας πούνε γιατί το 2011 υποβιβάστηκαν (μόνο με τις παραπομπές των προέδρων τους) Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου και τώρα ακόμη περιμένουμε;

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι εποχές αναβολών και καθυστερήσεων λόγω ΚΑΙ της αδιαφορίας της κοινής γνώμης, έχουν περάσει. Για να δούμε τώρα ποιος θα τολμήσει να καθυστερεί την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης Τζήλου μετά τα τόσα στοιχεία για τις τηλεφωνικές επαφές των κατηγορουμένων...

Κάτι ακόμη, εντελώς ποδοσφαιρικό.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα! Το θέλει 100% ο Μαρινάκης γιατί αλλιώς και με τρίτη χρονιά χωρίς τίτλο, θα χάσει την ασπίδα των Ολυμπιακών σε αυτές τις υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος του. Με την χθεσινή απόφαση νομίζουν ότι πέτυχαν μεγάλη νίκη, μιας και θεωρούν ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα χάσει την συγκέντρωσή της και θα αποπροσανατολιστεί! Νομίζουν… Δεν τους έχουν ζυγίσει καλά, αυτούς που ξέχασαν πότε τελευταία φορά κέρδισαν μέσα στα γήπεδα.

Τους θυμίζουμε απλά, ότι αυτή η ομάδα δεν έχασε από ΚΑΝΕΝΑΝ ούτε όταν πριν δύο χρόνια της στέρησαν το πρωτάθλημα με δύο μηδενισμούς στους αγώνες της Τούμπας. Και δεν θα χάσει και τώρα. Όσο τους χτυπάτε, τόσο ατσαλώνουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.