Ευτυχισμένος ο Ολυμπιακός όταν από τα χειρουργεία βρίσκεται σε παθολόγο για βήχα!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ευτυχισμένος ο Ολυμπιακός όταν από τα χειρουργεία βρίσκεται σε παθολόγο για βήχα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί δεν είχε από χθες βράδυ αγωνία για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη και καταγράφει μία σκληρή για τον Ολυμπιακό πραγματικότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μίλαν - Τορίνο με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Για το θέμα ΠΑΟΚ-Ξάνθη κάθε «αγωνία» μου σταμάτησε χθες νωρίς το βράδυ, όταν έκανε τη δήλωση ο Υφυπουργός. Πιο μεγάλη αγωνία είχα κι έχω για το Ολυμπιακός-Ξάνθη το Σάββατο.

Η σκέψη μου ήταν απλή: για να μιλήσει έτσι ο Υφυπουργός, θα είχε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Άρα, ποιοι υποβιβασμοί, ποιοι νόμοι, ποιοί κανονισμοί, ποιες επιτροπές και κουραφέξαλα. Δεν μετράνε αυτά στην Ελλάδα. Εξ ου και είμαστε Ελλαδάρα!

Γι΄ αυτό εγώ θα ασχοληθώ με τα τετριμμένα….

Λοιπόν, με τον Ολυμπιακό να είχε φέτος διαιτησία, μέσα στο Καραϊσκάκη, 80-20 εις βάρος του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και 60-40 εις βάρος του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και να δίνονται εις βάρος του δύο πέναλτι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, η διαιτησία του Σλοβένου την Κυριακή με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ φάνηκε έως και…λυτρωτική!

Ο Γιούνγκ έδειξε διάθεση να παίξει 50-50 κι έκανε μία από τις καλύτερες διαιτησίες που έχουμε δει από ξένο ρέφερι σε ελληνικό ντέρμπι, όμως πραγματικά είναι φοβερό ότι η εξυγίανση έχει φτάσει τον Ολυμπιακό στο σημείο να…πανηγυρίζει όταν τον παίζει σε ντέρμπι ένας ξένος (!) διαιτητής όχι 50-50, αλλά 51-49. Γιατί ο Σλοβένος στα σημεία έπαιξε έδρα. Όχι πολύ, αλλά έπαιξε έδρα.

Για παράδειγμα, το φάουλ του Τσιμίκα στο 80ο λεπτό πάνω στον Μάνταλο ήταν απόφαση με την οποία ένας διαιτητής εξαντλεί την αυστηρότητα του, για να μην πω ότι κάνει εφεύρεση-από δε την εκτέλεση του συγκεκριμένου φάουλ, θα μπορούσε να κριθεί το παιχνίδι, αφού ο Βράνιες αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση…

Δεύτερη περίπτωση ήταν μία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 33’. Εκεί που ο Μπουχαλάκης πάσαρε ωραία στον Μασούρα κι αυτός έστρωσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί, που σούταρε κι έδιωξε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ. Εκεί, ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ για χέρι εις βάρος του Μασούρα. Μόνο που κανένα χέρι δεν έγινε από τον Μασούρα όπως σημειώνει κι ο διαιτητοκριτικός Κώστας Ακρίδας) κι έτσι ο Ολυμπιακός στερήθηκε από μία ευκαιρία κι εν τέλει από ένα κόρνερ.

Τρίτη περίπτωση είναι μία κίτρινη που χάρισε ο Σλοβένος στο 91’ σε ένα παίκτη της ΑΕΚ, αν θυμάμαι ο Κρίστισιτς, που πάτησε άσχημα τον Τσιμίκα σε επίθεση του από θέση έξω αριστερά.

Γενικά ο Γιουνγκ το πήγε στο 51-49, λίγο έδρα δηλαδή, από την αρχή, αν θυμηθούμε κι ότι στην πρώτη εναέρια μονομαχία Βράνιες-Ελ Αραμπί, ο στόπερ της ΑΕΚ του έκανε ξεκάθαρα φάουλ με τους αγκώνες κι ο διαιτητής δεν έδωσε καν το εξόφθαλμο φάουλ. Ανώδυνη θεωρητικά φάση, αλλά έτσι ο διαιτητής είναι σαν να περνάει «μήνυμα» και στον αμυντικό και στον επιθετικό. Ότι δηλαδή αφήνει το σκληρό παιχνίδι, κάτι που φυσικά βολεύει τον στόπερ.

(Παρεμπιπτόντως, ο Βράνιες όχι απλά έκανε τη λάθος επέμβαση στο δοκάρι του Γκιγιέρμε, αλλά ενήργησε σαν αρχάριος και στη φάση της προβολής που για ένα κλικ δεν έκανε ο Ελ Αραμπί στα πρώτα λεπτά μόνος με τον Μπάρκα, αφού ο Βόσνιος αντί να τραβηχτεί για να βγάλει οφσάϊντ τον φορ του Ολυμπιακού, έμεινε κολλημένος στη θέση του και τον κάλυψε ένα μέτρο τον Ελ Αραμπί. Απλά στάθηκε τυχερός και στις δύο φάσεις που την πάτησε άσχημα).

Σε σύνολο 94 λεπτών αγώνα, αν μπορώ να βρω ένα διαιτητικό λαθάκι υπέρ του Ολυμπιακού, ήταν ένα κόρνερ που δεν έδωσε υπέρ της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, όταν η μπάλα βρήκε στο τέλος το κεφάλι του Ελ Αραμπί. Όλα τα άλλα, τα μικρά μικρά, ήταν για την έδρα.

Προσέξτε, για να είμαι ειλικρινής, το νορμάλ σε μία διαιτησία είναι αυτό! Να παίξει 51-49, λίγο έδρα. Συνήθως έτσι γίνεται. Και κάπου είναι και αποδεκτό, ποδοσφαιρικά. Αρκεί να καταλαβαίνεις ότι ο διαιτητής δεν ήρθε για να παίξει «περίεργα», για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Κι ο Σλοβένος ήταν σαφές ότι ήρθε για να κάνει μία τίμια διαιτησία.

Απλά, είναι συγκλονιστικό ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπει ο Ολυμπιακός μία διαιτησία 49-51 όχι υπέρ του, αλλά εις βάρος του σε ντέρμπι και να είναι ευχαριστημένος. Γιατί όταν βρίσκεσαι από τα «χειρουργεία» στον παθολόγο για βήχα, είσαι ευτυχής!

Κατά τα άλλα, μία από τα ίδια, στην κρίσιμη στιγμή στην Τούμπα: ΠΑΟΚ-Βόλος 1-0 με πέναλτι στο 60’. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 με πέναλτι στο 57’, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2 με πέναλτι στο 96’…

Άσχετο: είναι πλέον…διασκεδαστικό αυτό που γίνεται, εντελώς τυχαία εξυπακούεται, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, πριν η, μετά τα περισσότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό. Με τον κάθε αντίπαλο του να κερδίζει πέναλτι και έτσι να παίρνει πολύτιμες νίκες.

11η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0, 12η αγωνιστική Λάρισα-Βόλος 2-1 με ανατροπή και την ισοφάριση με πέναλτι υπέρ της Λάρισας

13η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0, 12η αγωνιστική Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0 με πέναλτι

16η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 5-1, 17η αγωνιστική Ατρόμητος-Αστέρας 2-1 με πέναλτι στις καθυστερήσεις για τον Ατρόμητο

18η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, 17η αγωνιστική ΑΕΚ-Παναιτωλικός 3-1 με δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ

19η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Αστέρας 3-1, 18η αγωνιστική Αστέρας-ΟΦΗ 2-0 με δύο πέναλτι υπέρ του Αστέρα

22η αγωνιστική ΠΑΟ-ΠΑΟΚ ; , 21η αγωνιστική Λάρισα-ΠΑΟ 0-2 με τρία πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ

Συνεχίζεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.