Εφέσεων ΕΠΟ: Η αναφορά του 2015 για το σκεπτικό της απόφασης για την αποβολή της Κέρκυρας

Δημήτρης Τομαράς
Εφέσεων ΕΠΟ: Η αναφορά του 2015 για το σκεπτικό της απόφασης για την αποβολή της Κέρκυρας

bet365

Η υπόθεση των ΠΑΟΚ - Ξάνθης έβαλε... βόμβα στα θεμέλια της Super League 1 πλην όμως παράλληλα επαναφέρει στο φως την υπόθεση της Κέρκυρας και το σκεπτικό της Εφέσεων της ΕΠΟ για τον όρο δεσμευτικό στον χαρακτήρα των εισηγήσεων της ΕΕΑ.
Εν έτει 2015 η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μέσα από 13 σελίδες ανέλυσε το σκεπτικό της επιβολής ποινής υποβιβασμού στην Κέρκυρα. Τότε λοιπόν σε ένα από τα βασικά της σημεία είχε σταθεί στην εισήγηση της ΕΕΑ, θεωρώντας ότι το Πειθαρχικό της Λίγκας είχε πάρει λανθασμένη απόφαση και ότι η απόφαση - εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει δεσμευτικού χαρακτήρα. Ήταν και τότε υπόθεση μεταβίβασης μετοχών (όπως τώρα με την Ξάνθη).
Σημείωνε λοιπόν μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της η Εφέσεων (στην οποία αργά ή γρήγορα θα πάει και η τωρινή υπόθεση των ΠΑΟΚ - Ξάνθης) ότι «κατά την κρίση της παρούσας Επιτροπής η απόφαση της ΕΕΑ περί παραβάσεως των διατάξεων του άρθρου 69 του νόμου 23725/99 και η αξιολόγηση της βαρύτητας αυτής είναι δεσμευτική για τα δικαιοδοτικά όργανα της οικείας διοργανώτριας αρχής με μόνη αρμοδιότητα αυτών να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κατά περίπτωση πειθαρχικές ποινές. Η εκτίμηση περί δεσμευτικότητας επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η αρμοδιότητα της ΕΕΑ δεν περιορίζεται στην βεβαίωση της παράβασης αλλά και στην αξιολόγηση της βαρύτητας αυτής. Σε καμία από τις μνημονευόμενες ως ενδιαφέρουσες διατάξεις δεν γίνεται λόγος για επανέλεγχο της βεβαιώσεως της παραβάσεως και της αξιολογήσεως της βαρύτητας αυτή η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα σημειωνόταν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα