Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 1-1

bet365

Βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μπιανκόνι, έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Σουάρεθ, αλλά τελικά το γκολ-πέναλτι του Ιγκλέσιας στο 91' έδωσε στον Αστέρα πολύτιμο βαθμό με το 1-1 στη Λαμία!
Φινάλε γκραν γκινιόλ είχαμε απόψε στη Λαμία, όπου η ομώνυμη και τοπική ομάδα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αστέρα Τρίπολης, παρότι άνοιξε το σκορ και στα τελευταία λεπτά έπαιζε με παίκτη παραπάνω.
Ο Ακης Μάντζιος ξεκίνησε με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Πλιάτσικα, Αντέτζο, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Δημούτσο στον άξονα, τους Βασιλόγιαννη, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Τιρόνε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάντζιο.
Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Βλάχο, Πασαλίδη, Σουάρεθ, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Μονάφο στον άξονα, τους Τασουλή, Ριέρα στα άκρα και τους Χαουρέγκι, Λουίς Φερνάντεθ επιθετικό δίδυμο.
Το πρώτο ημίχρονο μάλλον θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι Αρκάδες ναι μεν στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν καλύτεροι, έφτασαν ορισμένες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Θεοδωρόπουλου, όμως πλην 1-2 περιπτώσεων (όπως του Χαουρέγκι στο 7'), δεν απείλησαν ουσιαστικά. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έψαχναν την κόντρα, έπαιζαν κυρίως από την αριστερή τους πλευρά με τον Ρόμανιτς, αλλά «μεγάλη» φάση δεν έκαναν, ξέχωρα από τις ευκαιρίες του Σέρβου εξτρέμ και του Σκόνδρα. Εκείνο που χαρακτήρισε το ματς μέχρι την ανάπαυλα, ήταν η πολύ καλή λειτουργία των κεντρικών αμυντικών διδύμων και κυρίως εκείνου της Λαμίας, καθώς Αντέτζο και Βύντρα (αντικατέστησε νωρίς τον Πλιάτσικα), «καθάρισαν» σχεδόν όλες τις παράλληλες που του έγιναν. Οι τελικές μέχρι τότε ήταν 7-3 υπέρ του Αστέρα.
Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οχι πως η Λαμία ήταν «καταιγιστική», αλλά ισορρόπησε, δεν δέχονταν ελάχιστες φάσεις. Παράλληλα προσπαθούσε να πλαγιοκοπήσει και με την είσοδο του Μπιανκόνι έγινε πιο επιθετική. Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν εκείνος που στο 60' άνοιξε το σκορ όταν συνδυάστηκε ωραία με τον Ρόμανιτς και στα επόμενα λεπτά εκείνος και ο Δημούτσος προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί.
Στο 72' οι γηπεδούχοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Σουάρεθ και όλα έδειχναν... ρόδινα για εκείνους. Ομως οι Αρκάδες με 10 παίκτες έπαιξαν, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, καλύτερα. Η είσοδος του Ιγκλέσιας τους βελτίωσε άρδην και ήταν ο μεγάλος τους πρωταγωνιστής. Στο 78' με καλό σουτ, «έγραψε» την πρώτη φάση των Αρκάδων από το 45' και μετά και όσο περνούσε η ώρα η Λαμία έδινε χώρο. Τελικά ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση στο 90'. Τότε μετά από εξέταση VAR καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Αργεντινού χαφ από τον Αντέτζο, ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

MVP: Ο Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς όταν ο Αστέρας ήταν με 10 παίκτες, αλλά του έδωσε... ώθηση. Επαιξε μπροστά, στο 78' απώλεσε την καλύτερή του ευκαιρία στο δεύτερο μισό και μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε.

Στο ύψος του: Ο Μπιανκόνι. Ο Βραζιλιάνος στράικερ σημείωσε ένα σεντερφορίσιο γκολ και έδωσε πνοή στη γραμμή κρούσης της Λαμίας. Καλό ματς έκανε και ο Αντέτζο, παρά το πέναλτι που υπέπεσε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κρέσπι. Πέρασε στο δεύτερο μισό στο ματς, ώστε να «φρεσκάρει» τη μεσοεπιθετική γραμμή των Αρκάδων. Οι οποίοι στο πρώτο είχαν τον έλεγχο. Δεν κατάφερε να δώσει το κάτι παραπάνω και μάλλον είναι αρνητικό το πρόσημο για εκείνον.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Ανχελ Μαρτίνεθ στη φάση που η Λαμία άνοιξε το σκορ. Ο Ισπανός μπακ έκανε πολύ κακή απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στον Δημούτσο και από εκεί στους Ρόμανιτς, Μπιανκόνι για το 1-0 των γηπεδούχων.

Το «στραγάλι»: Ο Ζαχαριάδης, μέσω VAR, φαίνεται πως σωστά υπέδειξε πέναλτι στο φινάλε σε μαρκάρισμα του Αντέτζο στον Ιγκλέσιας και δεν καταλόγισε στο πρώτο ημίχρονο παράβαση κατά του Βαλιέντε. Στην πρώτη φάση οι της Λαμίας διαμαρτύρονται πως ξεκίνησε από κοντρόλ-χέρι του Μουνάφο και επίσης τσεκαρίστηκε από το VAR. Πάντως κάπως «τραβηγμένη» ήταν η 2η κίτρινη στον Σουάρεθ, σε φάουλ επί του Βασιλόγιαννη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Δεν ήταν καλό το ματς στη Λαμία και η ισοπαλία φαντάζει μάλλον ως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, Ναι μεν στους γηπεδούχους μένει η... πικρία πως δέχθηκαν γκολ στο φινάλε, όμως στη «σούμα» ο Αστέρας ήταν καλύτερος και «γύρισε» παιχνίδι με 10 παίκτες. Οι τελικές ήταν 10-5 υπέρ των Αρκάδων.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας (9' Βύντρα), Αντέτζο, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Καραμάνος (90'+2' Σάσι), Βασιλόγιαννης, Τιρόνε (60' Μπιανκόνι)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Βαλιέντε (66' Ιγκλέσιας), Τασουλής (74' Αντζουλάς), Ριέρα (46' Κρέσπι), Χαουρέγκι, Λουίς Φερνάντεθ, Μουνάφο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα