ΑΕΚ: Ο... παλιός, καλός Βράνιες

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο... παλιός, καλός Βράνιες

bet365

Ο Όγκνιεν Βράνιες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θύμισε τον παλιό, καλό του εαυτό, «θωρακίζοντας» την κιτρινόμαυρη άμυνα.

Super League με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Μπορεί η ΑΕΚ στον δημιουργικό - επιθετικό τομέα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να έμεινε σε ρηχά νερά, ωστόσο σε ακόμα ένα ματς με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο παρουσιάστηκε βελτιωμένη στην ανασταλτική της συμπεριφορά. Άλλωστε είναι κάτι στο οποίο ο Ιταλός κόουτς έχει ρίξει αρκετό βάρος από τη στιγμή που ήρθε στην Ένωση, καθώς η αμυντική λειτουργία είχε… προδώσει τους κιτρινόμαυρους.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που καθοδηγεί την άμυνα της ΑΕΚ έλειπε, ωστόσο ο Όγκνιεν Βράνιες ήταν εκεί παρουσιάζοντας τον παλιό, καλό του εαυτό, «θωρακίζοντας» έτσι τα μετόπισθεν. Ένας Βράνιες με πάθος, δύναμη, που έβγαινε πάντα πρώτος στη διεκδίκηση της μπάλας, είτε χαμηλά, είτε στον αέρα.

Ο Βόσνιος στόπερ «καθάριζε» κάθε επικίνδυνη μπαλιά μέσα στην περιοχή, κόβοντας και κλέβοντας, ενώ στο δεύτερο μέρος έχει σταματήσει σωτήρια με προβολή το σουτ του Μπουχαλάκη. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε φανεί καθοριστικός στο 81' αν η κεφαλιά του έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου δεν περνούσε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Το μοναδικό διπλό λάθος του Βόσνιου στόπερ στο ντέρμπι ήταν το αχρείαστο φάουλ που παραχώρησε στο 61' δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να φτάσει κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Γκιγέρμε. Μάλιστα σε εκείνη τη φάση μετά την εκτέλεση του Βαλμπουενά, ο Βράνιες ήταν εκείνος που έκοψε λανθασμένα με το κεφάλι.

Ωστόσο, πέρα από αυτή τη φάση, η μαχητικότητα και η συγκέντρωση του Βράνιες στην άμυνα της ΑΕΚ, μαζί με τον επίσης σταθερό Οικονόμου, «έδεσαν» τα μετόπισθεν. Ο Βόσνιος στόπερ είχε μια εμφάνιση από τον... παλιό, καλό του εαυτό που τελευταία με την έλευση του Καρέρα στην ομάδα αρχίζει να ξαναβρίσκει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε συνολικά οκτώ επεμβάσεις. Ο Βράνιες είχε τρεις και ο Οικονόμου πέντε, αποτελώντας τον λόγο που έκαναν τον Ελ Αραμπί ακίνδυνο στο ντέρμπι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα