Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον…Ποντένσε η, άλλον εξτρέμ υψηλού επιπέδου

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον…Ποντένσε η, άλλον εξτρέμ υψηλού επιπέδου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό του ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αλλά και τη συνέχεια.

Build A Bet στο ΠΑΟΚ - Βόλος. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ο Ολυμπιακός θα χάσει λοιπόν σήμερα την κορυφή της βαθμολογίας και θα μείνει ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ, που πιθανότατα δεν θα έχει και μεγάλη…δυσκολία να καταβάλλει την…αντίσταση του Βόλου.

Η εξέλιξη δεν θα είναι ευχάριστη για τον Ολυμπιακό, αν και σε ένα κανονικό πρωτάθλημα, θα έπρεπε το κλίμα να είναι, «την άλλη αγωνιστική παίζουν Ολυμπιακός-Ξάνθη και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, οπότε μπορεί να είναι πάλι μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός». Τώρα, παραμονές του ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, δόθηκαν τρία πέναλτι σε ένα 90λεπτο, με τη Λάρισα, στον Παναθηναϊκό. Σαν να λέμε, «ό,τι πήρες, πήρες, για το άλλο παιχνίδι ξέχνα το»…

Τέλος πάντων, με αυτά δεν βγάζουμε άκρη. Ζούμε μαζί τους εδώ και τρία χρόνια και θα συνεχίσουμε να ζούμε όσο η κυβέρνηση πετάει αετό και η ΟΥΕΦΑ κάνει πώς δεν βλέπει τι πραγματικά γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας πάμε στα αυτά καθεαυτά αγωνιστικά του Ολυμπιακού, που απέδειξε και χθες πόσο καλή ομάδα είναι, «η καλύτερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως είπε ο Καρέρα, σε μία δήλωση του αμέσως μετά το ματς στη Νόβα, με μία δήλωση που παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει σήμερα νομίζω σε κανένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας, πλην του Πρωταθλητή.

Η καλύτερη ελληνική ομάδα που όμως έχει κι αυτή τις αδυναμίες της, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, κι ακόμη ειδικότερα εκτός έδρας, όπως αναδεικνύεται από τις τρεις λευκές ισοπαλίες (με Ξάνθη, Βόλο, ΑΕΚ), από τις δύο οριακές νίκες του με 1-0 (με Λάρισα κι ΟΦΗ) κι από τις δύο ισοπαλίες του, επίσης με ένα γκολ (με Πανιώνιο, Παναθηναϊκό). Όταν σε εφτά παιχνίδια έξω από το Καραϊσκάκη έχεις σκοράρει στα τέσσερα και αυτά από μόλις μία φορά, κάτι σημαίνει.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός και έχει αδικηθεί διαιτητικά σε αυτά τα ματς (σε Βόλο και Ξάνθη) και έχει σταθεί πραγματικά άτυχος (δοκάρι χθες ο Γκιγιέρμε, δοκάρια στο Βόλο οι Ελ Αραμπί, Λοβέρα, ισοφάριση στο 90’ με πέναλτι από τον ΠΑΟ, ισοφάριση στο 88’ στη μοναδική φάση του Πανιώνιου). Με πολύ λίγη διαφορετική τύχη, τώρα θα είχε οκτώ πόντους περισσότερους από αυτά τα ματς!!! Αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι παραμένει διαφορετικός εκτός έδρας σε σχέση με το σπίτι του-και πρέπει να γίνει ακόμη καλύτερος και πιο αποτελεσματικός, έχοντας ακόμη, και πριν τα πλέϊ οφς, να πάει στο Περιστέρι και στην Τούμπα.

Όπως πρέπει να διακρίνουμε και κάτι άλλο: ο Ολυμπιακός, όπως αποδεικνύεται μέσα από τα παιχνίδια του, χρειάζεται να έχει πίσω τον Ποντένσε η, να πάρει ένα εξτρέμ υψηλού επιπέδου αν δεν μπορεί να κρατήσει τον Ποντένσε, είτε γιατί τα βρει τελικά με τη Γουλβς στο οικονομικό, είτε γιατί ο Πορτογάλος δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Διότι, δεν μπορεί να πάει με κλασικό εξτρέμ μόνο τον Μασούρα. Ο Λοβέρα δεν είναι καθαρός εξτρέμ, ούτε έτοιμος για επίπεδο ντέρμπι. Ο Σουντανί προσφέρει πολύ περισσότερα όταν παίζει σαν περιφερειακός κυνηγός. Τον Λάζαρο για κάποιο λόγο ο προπονητής δεν τον εμπιστεύεται εσχάτως, παρότι τον είχε βάλει με τον ΠΑΟ και τον Βόλο κι είχε πάρει βοήθειες από αυτόν. Ο Μπρούνο έχει παίξει σπάνια και μόλις γυρίζει από τραυματισμό πέντε εβδομάδων. Και τον Ραντζέλοβιτς δεν φαίνεται να τον έχει αυτή την στιγμή στα πλάνα του.

Είδαμε δε και χθες, όπως και στην Κρήτη, ότι ο Βαλμπουενά δυσκολεύθηκε πολύ να βοηθήσει παίζοντας στα πλάγια της επίθεσης. Για να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας, ο Ματιέ χθες δεν ήταν όπως την Τετάρτη στην Κρήτη, όπου είχε παίξει σε πολύ χαμηλές στροφές. Κόντρα στην ΑΕΚ ήταν απολύτως μέσα στο παιχνίδι και στα 90 λεπτά που έπαιξε, το πάλεψε πολύ, έτρεξε πολύ, κέρδισε τις δύο κίτρινες του Σιμόες, στάθηκε άτυχος όταν στο μοναδικό του σουτ η μπάλα βρήκε τον…Καμαρά, όμως άλλη ουσιαστική βοήθεια δεν έδωσε. Ούτε καν στα 11 (!) στημένα που εκτέλεσε, ούτε περνώντας έστω μία καλή πάσα. Γενικά, τα καλύτερα του τα έχουμε δει όταν έπαιξε δεκάρι.

Ο Ποντένσε, εννοώ ο καλός Ποντένσε, λείπει από τον Ολυμπιακό, γιατί κανείς άλλος παίκτης του ρόστερ δεν έχει τα δικά του χαρακτηριστικά-μαζί τεχνική, διεισδυτικότητα, ταχύτητα. Όπως είπε κι ο Μαρτίνς, «θα ειμαστε χαρούμενοι αν μείνει». Αυτή την στιγμή η μεταγραφή του στη Γουλβς έχει χαλάσει, αλλά ξέρουμε όλοι πώς αλλάζουν τα πράγματα στις μεταγραφές. Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει εντοπίσει ήδη εξτρέμ, για τον οποίο δουλεύει. Θα είναι σημαντικό, να αποδειχθεί καλή επιλογή και να βοηθήσει, εάν οι Άγγλοι «επιτεθούν» εκ νέου με τις λίρες τους και πάρουν τελικά τον Πορτογάλο. Γιατί σημασία έχει να αποκτηθεί εξτρέμ με προδιαγραφές να κάνει τη διαφορά κι όχι να γίνει μεταγραφή για να γίνει. Ειδάλλως, καλύτερα να παίζουν όσοι ήδη υπάρχουν.

Και κάτι για τον έτερο εξτρέμ, τον Μασούρα. Χθες έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια, μέχρι που τα έδωσε όλα και κάποια στιγμή δεν είχε την ίδια φρεσκάδα στο β΄ ημίχρονο κι έγινε αλλαγή. Ήταν άτυχος γιατί δεν έκαναν γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο ούτε ο Μπουχαλάκης, ούτε ο Ελ Αραμπί κι έτσι δεν αναδείχθηκαν κι οι δικές του ασίστ, με το πόδι και το κεφάλι (!) αντίστοιχα. Βοήθησε την ομάδα, έκλεψε μπάλες, είχε ένα τάκλιν-καμικάζι πάνω στο επικίνδυνο σουτ του Κρίστισιτς και επιχείρησε κι ο ίδιος να σκοράρει με ένα ψαλιδάκι υπό δύσκολες όμως συνθήκες.

Απλά νομίζω ότι τη δέυτερη αλλαγή έπρεπε να την κάνει νωρίτερα ο προπονητής, γιατί κι ο Καμαρά είχε αρχίσει από τα μέσα του β΄ ημιχρόνου να πέφτει. Μόνο που δεν ξέρω πόσο μπορεί να παίξει αυτή την στιγμή ο Σουντανί, τον οποίο προτιμάει ο προπονητής και που μπήκε για λίγα λεπτά σε τρίτο σερί παιχνίδι.

Άσχετο: Έξυπνη ιδέα του Μαρτίνς να βάλει στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων τον Φορτούνη. Με τον Ολυμπιακό να παίζει με παίκτη παραπάνω και την ΑΕΚ να οπισθοχωρεί ακόμη περισσότερο, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα έδινε στημένες φάσεις. Εκεί πόνταρε ο προπονητής, σε κάποιες καλές εκτελέσεις ενός φρέσκου παίκτη με καλά πόδια, αντί του κουρασμένου Βαλμπουενά. Και όντως ήρθαν ένα φάουλ κι ένα κόρνερ στο 91’ και στο 92’, τα εκτέλεσε καλά ο Φόρτου και δεν ήθελε πολύ να γίνει εκεί η ζημιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.