Λιάβας: Κάπτεν πριν τα 19 του...

Γιώργος Ντυμένος
Λιάβας: Κάπτεν πριν τα 19 του...

bet365

Ο νεαρός αμυντικός του Παναιτωλικού έδειξε χθες πως διαθέτει την ψυχραιμία 30αρη και ότι το περιβραχιόνιο δεν τον «βαραίνει». Στα αποδυτήρια υπήρξαν... εύλογες απορίες για την ηλικία του!
Το να αγωνίζεται ένας 17αρης στην πρώτη κατηγορία, δεν το λες κακό. Ισα ίσα. Αν μάλιστα κάνει αίσθηση με το «καλημέρα» και όλοι τον φωνάζουν... φαντομά επειδή βρίσκεται παντού μέσα στο γήπεδο, τότε κάτι θα δείχνει. Σε περίπτωση που καθιερωθεί με την ενηλικίωσή του και βοηθά σε πολλές θέσεις, αυτόματα μπορεί να λογίζεται και ως ένα «πολυεργαλείο», που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Οταν όμως παίρνει και το περιβραχιόνιο σε ένα ματς «φωτιά», βγαίνει μπροστά και είναι μόλις 18 ετών, 11 μηνών και 14 ημερών, τότε ακόμη και η πλούσια ελληνική γλώσσα ίσως δεν έχει την κατάλληλη λέξη για να τον περιγράψει.
Για τον Γιώργο Λιάβα ο παραπάνω πρόλογος, καθώς τόσο ήταν στο χθεσινό ματς του Παναιτωλικού με τον Αρη, όπου έκανε, μάλλον, την καλύτερή του εμφάνιση με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Προερχόμενος από τραυματισμό, μπήκε μέσα στο γήπεδο ως κάπτεν και στο φινάλε του 2-0 που επικράτησαν τα «καναρίνια», είχε κάθε λόγο να χαμογελά.
Αν και σκάρτα 19 μετρά ήδη 34 επίσημες εμφανίσεις και το ντεμπούτο του μοιάζει κάπως... μακρινό. Ηταν τον Αύγουστο του 2018, στην πρεμιέρα του περασμένο πρωταθλήματος, όταν και πήγαινε ακόμη σχολείο.
Τι έκανε λοιπόν χθες στα 88' που αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ; Το κοντέρ του κατέγραψε 5 επεμβάσεις (2ος πίσω μόνο από τον Γιοβάνοβιτς), ο Γκάμα στο διάστημα που έπαιξε πέρασε απαρατήρητος, ενώ ο Ντιγκινί που τον αντικατέστησε απείλησε μόνο μία φορά. Μάλιστα επί του Γάλλου κατέγραψε δύο πολύτιμα stop, όταν στο πρώτο με το σκορ στο 1-0 έβαλε πανέξυπνα το κορμί του μεταξύ εκείνου και της μπάλας, ενώ στο 2-0 του... πήρε την μπουκιά από το στόμα. Οι δύο φάσεις έγιναν μέσα στα καρέ του Παναιτωλικού και ελλόχευε ο κίνδυνος πέναλτι, αλλά εκείνος αντέδρασε εξαιρετικά.
Η ατάκα που ακούστηκε στα αποδυτήρια μετά το ματς «καλά, πόσο χρονών είσαι εσύ είπαμε;», μάλλον αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η ψυχραιμία που επέδειξε αντιστοιχεί σε έναν ώριμο παίκτη, με πάνω από 250 παιχνίδια στα πόδια του, που διαθέτει το απαραίτητο «κρύο αίμα» να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Εάν έχετε «ένσταση» στο γεγονός πως και στο παρελθόν είχε φορέσει 1-2 φορές το περιβραχιόνιο, σημασία δεν έχει μόνο να φέρεις στο μπράτσο σου, αλλά και να βγαίνεις μπροστά. Ο Λιάβας χθες το... έκανε πράξη, με την μπάλα να... καίει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα