Ένα καλό ημίχρονο, μια μεγάλη νίκη και ένας «μαέστρος»!

Ένα καλό ημίχρονο, μια μεγάλη νίκη και ένας «μαέστρος»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ένα καλό ημίχρονο, μια μεγάλη νίκη και ένας «μαέστρος»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Λάρισα, τον καταπληκτικό Γκίας Ζαχίντ, την άμυνα «ατσάλι», τα τρία πέναλτι και το μάθημα του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Τέσσερις νίκες στην σειρά, τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς να δεχθεί γκολ, εδραίωση στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, ένας Παναθηναϊκός που έχει πάρει μπροστά μέσα στο 2020 και δείχνει πανέτοιμος για τα παιχνίδια της χρονιάς, τους προημιτελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο! Ένας Παναθηναϊκός που, όπως γράφαμε, έπρεπε να μάθει να νικά και σιγά-σιγά βγάζει στο χορτάρι στοιχεία ομάδας που μπαίνει μέσα με τον αέρα του νικητή, με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και την λιγότερη δυνατή αφέλεια που κόστισε αρκετούς βαθμούς στο πρώτο μισό της σεζόν.

Το σύνολο του Γιώργου Δώνη κεφαλαιοποίησε το καλό πρώτο του ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΛ, έβαλε βάσεις νίκης και στο δεύτερο μέρος παρά την κακή εμφάνιση, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να βρει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το «τριφύλλι» μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και με την πίεση ψηλά στην άμυνα των «βυσσινί», κατάφερε να κυριαρχήσει πάνω στο χορτάρι και να αναγκάσει την ΑΕΛ να παίξει με μεγάλες μεταβιβάσεις προς τον Ουάρντα και τον Παπάζογλου. Για ακόμη ένα πρώτο ημίχρονο, η ένταση, η ενέργεια, η διάθεση, οι κερδισμένες δεύτερες μπάλες, οι κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες ήταν όλες στα… πράσινα!

Απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε μόνο κάποια σουτ εκτός περιοχής στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά το άτσαλο μαρκάρισμα του Μόρα πάνω στον Ζαχίντ, έβαλε μπροστά τους «πράσινους» με την εύστοχη εκτέλεση του Χατζηγιοβάνη. Τα πάντα θα είχαν πάρει τον δρόμο τους αν ο Έλληνας εξτρέμ δεν έκανε την «χαζομάρα», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, με την εκτέλεση αλά Πανένκα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα(43% κατοχή στο πρώτο τέταρτο), δεν είχε την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα στο πρέσινγκ και ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη για φρεσκάρισμα στην μεσαία γραμμή. Ο Δώνης ορθά έριξε στο ματς τόσο τον Ανουάρ(σε αυτή την ομάδα δεν γίνεται να μένει στον πάγκο ο Μαροκινός μέσος και το «γιατί» το είδαμε στο μισάωρο που αγωνίστηκε) όσο και τον Μπουζούκη. Σε δύο πολύ λανθασμένες αμυντικές αντιδράσεις του «τριφυλλιού» ο Παπάζογλου έδωσε την λύση με το οφ-σάιντ στο γκολ του Κάτσε και την τραγική εκτέλεση με το κεφάλι στην σέντρα του κορυφαίου για την ΑΕΛ Ουάρντα και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε φτηνά το κάτω του μετρίου δεύτερο ημίχρονο.

Η υπέροχη συνεργασία Ζαχίντ-Ανουάρ και η εκτέλεση του Μπουζούκη έδιωξαν το άγχος από τα τελευταία λεπτά και κάπως έτσι ήρθε το 4Χ4!

AVANTI MAESTRO!

Με διαφορά από τον δεύτερο, ο Γκίας Ζαχίντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού απόψε στην Λάρισα. Ο Νορβηγός έχει επιστρέψει καλύτερος από τον τραυματισμό στο γόνατο, πιο επιδραστικός και ουσιώδης στο παιχνίδι της ομάδας του και θα ήταν ευλογία αν παρέμενε και στο «τριφύλλι» και μετά το καλοκαίρι. Δεν πρέπει να «πούλησε» ούτε μία κατοχή στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη της αναμέτρησης και στην νίκη της ομάδας του.

Κερδίζει το πρώτο πέναλτι, το οποίο μετατρέπει σε γκολ ο Χατζηγιοβάνης. Από δική του κάθετη μπαλιά, ο Ανουάρ βγαίνει φάτσα με το γκολ και δίνει την δυνατότητα στον Μπουζούκη να… καθαρίσει το ματς από τα έντεκα βήματα. Επί της ουσίας, ο Ζαχίντ συνείσφερε απόψε δύο «ασίστ» ενώ είχε και ένα πολύ καλό σουτ που απόκρουσε ο Κρίστινστον αλλά και μια σέντρα πάρε-βάλε για το κεφάλι του Πούγγουρα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο «μαέστρος» της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση και αποδεικνύει το γιατί επέμενε τόσο πολύ το καλοκαίρι στην απόκτησή του ο Γιώργος Δώνης.

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η ΑΕΛ μέσω του Αλέξη Κούγια σήκωσε τους τόνους για την αποψινή διαιτησία. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα σχόλια των ιστοσελίδων, θα δει να υπάρχει η συζήτηση για «τα τρία πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός». Για μισό λεπτό. Ποιο από αυτά δεν ήταν; Ούτε αμφιβολία δεν υπάρχει. Για κανένα. Δεν φταίει ούτε η ομάδα του Δώνη, ούτε το VAR, ούτε ο Σιδηρόπουλος ούτε και ο… ανάδρομος Ερμής που ο Μόρας πέφτει άτσαλα πάνω στον Ζαχίντ στο πρώτο, που ο Καρανίκας δεν προλαβαίνει τον Νάγκι και τον ανατρέπει και που ο Κρίστινσον πετάει στο έδαφος τον Ανουάρ πριν σκοράρει σε κενή εστία.

Καλή η σπέκουλα, αλλά ακόμη καλύτερη η πραγματικότητα. Μόνο στην Ελλάδα συζητάμε για το πόσα πέναλτι πήρε μια ομάδα και λιγότερο αν ήταν ή δεν ήταν. Δεκατρία πέναλτι να έκαναν οι παίκτες της Λάρισας, τόσα έπρεπε να σφυρίξει ο διαιτητής. Πάμε παρακάτω…

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Αν έπρεπε κάπου να πάρει το μάθημά του ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, το αποψινό παιχνίδι όπως εξελίχθηκε ήταν το ιδανικότερο. Δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό το χαμένο του πέναλτι, δεν θα γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για ένα χαμένο παιχνίδι, επί της ουσίας ο Έλληνας εξτρέμ πήρε μια μεγάλη δόση εκμάθησης από μία… αναίμακτη χαμένη εκτέλεση πέναλτι.

Όταν έχει σκοράρει αλά Πανένκα με τον Άρη πέρυσι, όταν έκανε το ίδιο πριν ένα μήνα στον Βόλο, θα έπρεπε να γνωρίζει πως ο αντίπαλος πορτιέρο θα περίμενε μία τέτοια επιλογή. Ο Κρίστινσον προφανώς τον είχε «διαβάσει» πριν το ματς και έμεινε όρθιος για να μπλοκάρει την μπάλα σαν σε προπόνηση. Δεν ζούμε στην εποχή του… Πανένκα αλλά στην εποχή της πληροφορίας, της τεχνολογίας, δεν μπορείς πλέον να ξεγελάσεις κανέναν όταν το έχεις κάνει ήδη δύο φορές.

Ωραίο το «τσίμπημα» στην μπάλα, ακόμη καλύτερη όμως μια καλή εκτέλεση στην γωνία που θα έχει περισσότερες πιθανότητες να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Η ουσία πάντα θα είναι πάνω από την «λεζάντα».

Προς τιμήν του, πάντως, μετά το τέλος της αναμέτρησης αναγνώρισε το λάθος του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Πάντως, μιας και ανοίξαμε τέτοια συζήτηση, δεν γίνεται να υπάρχει σε αυτό το ρόστερ το πόδι του Ζαχίντ και να μην αναλαμβάνει όλες τις στημένες μπάλες εντός και εκτός περιοχής ο βιρτουόζος άσος, όπως ακριβώς έκανε με μεγάλη επιτυχία στο ΑΠΟΕΛ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.