«Ο ρατσισμός και η Ελλάδα είναι έννοιες ασυμβίβαστες» (pic & vids)

«Ο ρατσισμός και η Ελλάδα είναι έννοιες ασυμβίβαστες» (pic & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
«Ο ρατσισμός και η Ελλάδα είναι έννοιες ασυμβίβαστες» (pic & vids)

bet365

«Περήφανοι για την καταγωγή μας, δεν είμαστε Ρώσοι, αλλά Έλληνες» δηλώνουν οι Πόντιοι των παλλινοστούντων χώρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Ποντιακών φορέων αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «Ρώσος» προς το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη από τον επίσημο Ολυμπιακό. Μάλιστα, καλούν και ζητούν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου (24/1) στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, η Ταμίλα Ελευθεριάδου, πρόεδρος του Συλλόγου παλλινοστούντων Ελλήνων Ποντίων από τις χώρες πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αναφέρθηκε στο θέμα και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Ιβάν Σαββίδης, ένα εξέχον μέλος της κοινοτητάς μας, δέχεται προσβολές. Στο πρόσωπο του προβάλουν και εμάς παίζοντας το χαρτί του εθνικού διχασμού. Βρισκόμαστε εδώ, στην Ελλάδα, βάσει νόμου δικαιώματος επαναπατρισμού. Ο ρατσισμός και η Ελλάδα είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Είμαστε λαός της Ελλάδας, είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι. Ο διαχωρισμός των πολιτών σε ημέτερους και ξένους δεν είναι τίποτα άλλο από ρατσισμός».

O Μανόλης Λαμτζίδης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου παλλινοστούντων Ελλήνων από την πλευρά του δήλωσε:

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, και από την θέση αυτή που είμαι, ζητάω από αυτούς που μας αποκάλεσαν Ρώσους να ανακαλέσουν αλλά και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Πόντιος στην καταγωγή πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, που στην ομιλία του υποστήριξε:

«Εμεις οι Πόντιοι νιώθουμε ακόμη και σήμερα σαν φιλοξενούμενοι στη χώρα μας, νιώθουμε σα να μη μας θέλουν. Δεν υπάρχουν Ρώσοι, δεν υπάρχουν Ουκρανοί, Γεωργιανοί και από το Καζακστάν, αλλά υπάρχουν Ελληνοπόντιοι από τη Ρωσία και τη Γεωργία. Αυτά για να μαθαίνουν κάποιοι την ιστορία μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα