Αν παίξουν έτσι Βαλμπουενά, Γκιγιέρμε και στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα χάσει από την ΑΕΚ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Αν παίξουν έτσι Βαλμπουενά, Γκιγιέρμε και στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα χάσει από την ΑΕΚ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος συνδέει μέσα από το blog του στο gazzetta, τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ...

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ξέχασα να γράψω χθες ότι ο προπονητής του ΟΦΗ είδε άλλο παιχνίδι από αυτό που έγινε προχθές στο Ηράκλειο.

Ο Σίμος, στον οποίο δίνουμε συγχαρητήρια για την πραγματικά καλή ομάδα που έχει φτιάξει μαζί με τους Σαμαράδες και τον Πουρσανίδη, δήλωσε μετά τον αγώνα ότι ο ΟΦΗ ήταν ίσως και καλύτερος του Ολυμπιακού!!! Καλύτερος ο ΟΦΗ, που σε 94 συνολικά λεπτά αγώνα έφτιαξε μόλις μία φάση για γκολ, εκείνη του Στάϊκου στο 21’;

ΜΙΑ φάση είχε ο ΟΦΗ και πέντε ο Ολυμπιακός: το γκολ και τις ευκαιρίες των Γκιγιέρμε (κεφαλιά άουτ στο 13΄), Μασούρα (εκεί που ζήτησε πέναλτι από τον γκολκίπερ στο 56’), Μπα (σουτ εξ επαφής με τον τερματοφύλακα εκτός φάσης στο 77’) κι Αραμπί (κοντινό πλασέ που έδιωξε ο γκολκίπερ στο 84’). Και δεν ασχολούμαι με το παραλίγο αυτογκόλ του Κουτρουμπή στο 51΄. Ούτε καν με σουτ εκτός περιοχής δεν απείλησε ο ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που δύο φορές είχε τον Βαλμπουενά και τον Λοβέρα στο β΄ημίχρονο να σουτάρουν υπό πολύ καλές προϋποθέσεις από τα 22-25 μέτρα, αλλά πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Πώς λοιπόν ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού, όταν ο ΟΦΗ και φάσεις έτρωγε και δεν ήταν επικίνδυνος ο ίδιος; Εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά προχθές, γιατί πολύ απλά δεν το έκανε. Όμως, κέρδισε απολύτως δίκαια (γελάνε και οι πέτρες με το σχόλιο του Κάκου ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι εις βάρος του Τσιμίκα, εκεί που έπεσε πάνω του ένας αντίπαλος), καθώς δεν απειλήθηκε κι αντιθέτως απείλησε επανειλημμένως.

Γιατί τώρα δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός; Πριν δώσω τον κατά την γνώμη μου βασικό λόγο, να έχετε υπόψιν σας, ότι ο αγωνιστικός χώρος στο Γεντί Κουλέ ήταν απαράδεκτος. Δεν μπορούσε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο σε αυτό το βαρύ τερέν-γιατί άκουσα χθες τον προπονητή του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για τον αγωνιστικό χώρο στη Λαμία, λες και μία ημέρα νωρίτερα του Ολυμπιακού του είχαν καλύτερο τερέν για να παίξει…

Τώρα, για την απόδοση του Ολυμπιακού, δύσκολα θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, από την στιγμή που έπαιξαν έτσι όπως έπαιξαν ο Γκιγιέρμε κι ο Βαλμπουενά. Με τον Ποντένσε ανέτοιμο καθότι προερχόμενο από θλάση αλλά και έτοιμο να πετάξει στην Αγγλία για να υπογράψει στη Γουλβς…Με τον Σουντανί όχι στο 100% (κι αυτός από θλάση)…Με τον Φορτούνη ακόμη να μην είναι σε θέση να παίξει σε τέτοια ματς…Όταν οι δύο καλύτεροι σου παίκτες στο κέντρο και την επίθεση παίζουν έτσι όπως ήταν ο Βραζιλιάνος κι ο Γάλλος, πώς να είσαι καλύτερος σαν ομάδα;

Ούτε ο Μασούρας πήγε καλά. Κι ο Καμαρά έκανε απλά κάποια καλά πράγματα. Όμως από τον Γκιγιέρμε και τον Βαλμπουενά περιμένεις να σου κάνουν τη διαφορά. Και οι δύο αυτοί παίκτς, όμως, κινήθηκαν σε υπερβολικά χαμηλές στροφές στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτή η εικόνα τους-πιθανόν ο Βραζιλιάνος να μην έχει βρει ακόμη ρυθμό, επιστρέφοντας μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω του αρκετά σοβαρού τραυματισμού του. Πιθανόν κι ο Γάλλος να βγάζει μία κούραση παίζοντας δεύτερο σερί παιχνίδι Κυριακή-Τετάρτη, την στιγμή που έλειπε κι αυτός ένα μήνα, όλο το Δεκέμβριο, λόγω θλάσης.

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν την Κυριακή με την ΑΕΚ παίξουν έτσι ο Βαλμπουενά με τον Γκιγιέρμε, ο Ολυμπιακός δεν θα πάρει ούτε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ! Γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε άλλους πρώτης γραμμής παίκτες, άρα αν αυτά τα δύο παιδιά με τα τεράστια προσόντα δεν ανεβάσουν την απόδοση τους δύο επίπεδα πιο πάνω σε αγώνα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καμία τύχη. Αν δεν παίξουν ο Βραζιλιάνος κι ο Γάλλος στο ντέρμπι, πού θα παίξουν. Αυτοί μπορεί να το κρίνουν, αυτοί κι ο Ελ Αραμπί είναι οι καλύτεροι παίκτες.

Ο Ολυμπιακός, με τόσα προβλήματα από τους τραυματισμούς που τον έπληξαν ειδικά τον Δεκέμβριο, δεν έχει την πολυτέλεια να βλέπει στην Κρήτη τον μεν Βαλμπουενά να μην μπορεί να εκτελέσει καλά έστω ένα κόρνερ και σε όλο το ματς να βγάζει δύο καλές πάσες, και αυτές να βρίσκουν σε θέση οφσάϊντ τον Ελ Αραμπί (η μία φάση υποδείχθηκε, η άλλη όχι, προφανώς γιατί ήταν οριακή). Τον δε Γκιγιέρμε να έχει μία καλή πάσα σε όλο το ματς και στη μοναδική φάση που κόβει, αμέσως μετά να πουλάει την μπάλα.

Επιπλέον δε και οι δύο αυτοί έμπειροι παίκτες, όχι απλά δεν ήταν καλοί, αλλά και τη μοναδική φορά που ο καθένας τους απείλησε την εστία του ΟΦΗ, αντί να παίξουν για την ομάδα ενήργησαν εγωϊστικά. Ο Γκιγιέρμε ενώ έκανε πάρα πολύ ωραία κίνηση και πάτησε την αντίπαλη περιοχή στη σέντρα του Τσιμίκα, επιχείρησε από κοντινή, αλλά μάλλον δύσκολη θέση να σκοράρει ο ίδιος (κι αστόχησε), την στιγμή που είχε την επιλογή να σπάσει την μπάλα με το κεφάλι πάλι στον Ελ Αραμπί, ο οποίος περίμενε πώς και πώς την πάσα στη μικρή περιοχή. Κι ο Βαλμπουενά ενώ πήρε την καλή πάσα του Μπουχαλάκη και βρήκε χώρο να κινηθεί απέναντι από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, επέλεξε να σουτάρει πάνω του, ενώ είχε τη δυνατότηα να δώσει δεξιά του στον Λοβέρα, που ήταν σε καλύτερη θέση, δεξιά του.

Κάπως έτσι, όταν τα πιο νέα παιδιά, βλέπουν τους έμπειρους συμπαίκτες τους να κυνηγάνε το γκολ για την πάρτη τους, τι κάνουν αυτά; Ό,τι ο Λοβέρα, που για μία ακόμη φορά έδειξε την ανωριμότητα του, όταν ενώ έκανε την καλύτερη προσωπική ενέργεια ποδοσφαιριστή σε όλο το παιχνίδι, αποφεύγοντας κατά μέτωπο δύο αντιπάλους του, αντί να πασάρει δεξιά του στον Σουντανί, προτίμησε να κάνει ένα πλασεδάκι, εύκολο για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ…

Παρεμπιπτόντως, ο μικρός κάτι έδωσε στον Ολυμπιακό μπαίνοντας αλλαγή στο 69’. Πήρε κάποιες ενέργειες πάνω του, κέρδισε δύο φάουλ, έβγαλε μία ζωντάνια. Κατόπιν εορτής, μπορείς να πεις ότι ίσως και λάθος που ξεκίνησε ο Βαλμπουενά και δεν τον φρέσκαρε ενόψει ΑΕΚ ο προπονητής-καθώς εν τέλει με τη συμμετοχή του Γάλλου ως βασικού, και η ομάδα δεν πήρε τίποτα και ο ίδιος κουράστηκε περισσότερο.

Με τη διαφορά ότι ο Λοβέρα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει τουλάχιστον ένα βασικό πράγμα: όταν ντριμπλάρεις, σηκώνεις τα μάτια σου να δεις τους συμπαίκτες σου γιατί μπορεί να πρέπει να πασάρεις, δεν βάζεις κάτω το κεφάλι και σουτάρεις.

Άσχετο: Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός «άλλαξε στάση» εσχάτως έναντι του Ολυμπιακού. Δηλαδή, τι σχέσεις «εξάρτησης» είχαν προηγουμένως ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό; Μήπως πήρε κανένα παίκτη του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός, που έλεγαν διάφορα για…Κουρμπέλη, Μολέδο και δεν ξέρω κι εγώ για ποιόν άλλο; Μήπως κάθισε ποτέ ο Παναθηναϊκός να χάσει από τον Ολυμπιακό; Δύο φορές τον νίκησε στη Λεωφόρο και φέτος τον ισοφάρισε στο 90’ στο ΟΑΚΑ. Δύο φορές του πήρε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και φέτος έχασε στο 80’. Και πέρσι μπήκε ο κόσμος μέσα όταν σκόραρε ο Γκερέρο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.