Ο ΟΦΗ έχει ομάδα! Αλλά και…φόρτσα διαιτησία στο Γεντί Κουλέ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο ΟΦΗ έχει ομάδα! Αλλά και…φόρτσα διαιτησία στο Γεντί Κουλέ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον εξαιρετικό, ειδικά μέσα στο Ηράκλειο, ΟΦΗ.

Κατ΄ αρχάς να ξεκινήσουμε με το πιο σοβαρό: ο σημερινός αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο ΟΦΗ, έχει πολύ καλή ομάδα. Κι είναι επιτυχία του και μαγκιά του που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη εξάδα κι άρα είναι σοβαρός υποψήφιος για τα πλέϊ οφς.

Γενικά δε είναι μαγκιά του ΟΦΗ, που μόλις στη δεύτερη του σεζόν στην επιστροφή του στην Α΄ Εθνική πάει τόσο καλά, σε σχεδόν όλους τους τομείς. Πέρσι ήταν η μοναδική ομάδα εκτός του ΠΑΟΚ που κέρδισε τον Ολυμπιακό, ενώ έριξε και δύο τριάρες στον Παναθηναϊκό, ενώ φέτος έχει κερδίσει εντός έδρας την ΑΕΚ και τον Άρη κι έχει πάρει τέσσερις βαθμούς μέσα έξω από τον ΠΑΟ.

Μόνο με τον ΠΑΟΚ ο ΟΦΗ όχι απλά δεν μπορεί να σταυρώσει αποτέλεσμα, αλλά διασύρεται. Αντίθετα απ΄ότι συμβαίνει όταν παίζει με τον Ολυμπιακό (1-0 στο Ηράκλειο, 1-2 στο Καραϊσκάκη), ο ΟΦΗ σε πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ έχει πέντε ήττες και έχει φάει 15 γκολ (εντός έδρας 1-3, 0-1, 0-3 κι εκτός έδρας 0-4, 1-4)!!! Στο δε φετινό ματς πρωταθλήματος, το 0-1 στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ κατέγραψε το αρνητικότερο ρεκόρ του: μηδέν σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή!!! Στα άλλα οκτώ εντός έδρας παιχνίδια του είχε 102 σουτ εντός περιοχής, δηλαδή 13 ανά ματς κατά μέσο όρο…

Τέλος πάντων, ο Δώνης είπε μία πολύ σωστή κουβέντα στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη-ότι μετά τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο είναι η δική του, ο Άρης κι ο ΟΦΗ. Το είχαμε δει, άλλωστε, και στο Καραϊσκάκη! Ο ΟΦΗ είχε δυσκολέψει αφάνταστα τον Ολυμπιακό να κερδίσει (2-1), με τα δύο γκολ του Σουντανί…

Το λένε και τα στατιστικά: ο ΟΦΗ είναι η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος σε τελικές και η δεύτερη σε πάσες! Στο δε ατομικό επίπεδο κι ο Σεμέδο κι ο Μεγιάδο κι ο Νέϊρα είναι πολύ καλοί, ο Φιγκεϊρέδο πολύ επικίνδυνος, ενώ οι αμυντικοί του (Γιαννούλης, Μαρινάκης, Κοροβέσης) είναι γρήγοροι, όπως και γενικά όλη η ομάδα έχει ταχύτητα. Κι ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει τραυματίες ο ΦΗ τον Ναμπί και τον Τσιλιανίδη.

Ο ΟΦΗ, όμως, δεν έχει μόνο πολύ καλή ομάδα. Έχει και πολύ καλή έδρα. Έχει λαό ο ΟΦΗ κι ο κόσμος του γεμίζει το γήπεδο και τον βοηθάει πολύ στην «στρούγκα» του Γεντί Κουλέ-μακάρι να είναι καλός και φροντισμένος ο αγωνιστικός χώρος κι όχι χωράφι όπως τον είδαμε τις προάλλες. Βέβαια, σήμερα θα έχει κόσμο κι ο Ολυμπιακός, κόσμο κι από την Κρήτη κι από τον Πειραιά, κάτι που λογικά θα βοηθήσει τους "ερυθρόλευκους".

Επιπλέον έχει και κάτι άλλο, όμως, πάρα πολύ σημαντικό ο ΟΦΗ: πολύ καλές διαιτησίες, ειδικά δε μέσα στο Γεντί Κουλέ νομίζω ότι τέτοιες διαιτησίες δεν έχει ούτε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Πάρτε ένα ένα τα παιχνίδια…

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-1. Στο 29’, στο 0-0, αποβλήθηκε παίκτης του Παναιτωλικού.

ΟΦΗ-Αστέρας 3-1. Στο 61’, με το σκορ 0-1, αποβλήθηκε παίκτης του Αστέρα.

ΟΦΗ-Πανιώνιος 4-1. Στο 39’, με το σκορ 1-1, ακυρώνεται μέσω VAR γκολ του Πανιώνιου για φάουλ που έγινε 70 μέτρα μακριά και 20 δευτερόλεπτα (!!!) πριν το γκολ.

ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0. Με το σκορ 1-0 δεν δίνονται δύο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης! Στην πρώτη φάση, όπου έγινε και χρήση VAR (!), έπρεπε να αποβληθεί ο Κοροβέσης και να έμενε με 10 ο ΟΦΗ.

ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-0. Στο 88’ αποβλήθηκε ο Βράνιες (σωστά)

ΟΦΗ-Άρης 3-1. Με το σκορ 1-1 δεν δίνεται πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ, παρά την χρήση και VAR!

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1. Με το σκορ 1-0 αποβλήθηκε στο 70΄ο Σένκεφελντ (σωστή η δεύτερη κίτρινη), αλλά ο ΠΑΟ ισοφάρισε με εξόφθαλμο πέναλτι στο 88’

Προσέξτε, εγώ είμαι σαφής. Δεν λέω ότι ο ΟΦΗ σε όλα αυτά τα εφτά παιχνίδια μέσα στο σπίτι του ευνοήθηκε διαιτητικά. Υπήρξαν και σωστές αποφάσεις. Όμως, βάλτε τα κάτω και δείτε ότι δεν υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα άλλη ομάδα που εντός έδρας να έχει τέτοια και τόσα σφυρίγματα υπέρ της, και δη στα πιο καθοριστικά σημεία των αγώνων.

Η πλήρη αντίθεση έρχεται με την εικόνα του Ολυμπιακού διαιτητικά μακριά από το Καραϊσκάκη, όπου δόθηκαν δύο πέναλτι εις βάρος του στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δεν δόθηκαν υπέρ του Ελ Αραμπί δύο καθαρά πέναλτι στο 0-0 στην Ξάνθη και στο 0-0 στο Βόλο, του ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Σουντανί στο 0-0 στο Βόλο, του ακυρώθηκε οριακό γκολ του Ελ Αραμπί στη Λάρισα και για να αποβληθεί ο Πασαλίδης στην Τρίπολη για το βίαιο τάκλιν στον Γκιγιέρμε έπρεπε να γίνει χρήση VAR! Μιλάμε για τέσσερις κλεμμένους βαθμούς στην Ξάνθη και στο Βόλο από τις αποφάσεις των Διαμαντόπουλου-Ζαχαριάδη και των Φωτιά-Ευαγγέλου. Οι Μανούχος-Σκουλάς θα είναι κι αυτοί έτσι σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο;

Πάντως, ειδικά ο ορισμός του Σκουλά αποτελεί πρόκληση. Δεν μπορεί την Κυριακή ένας διαιτητής να μην δίνει πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ με το σκορ 1-0 με τον Αστέρα και να ορίζεται τέσσερις ημέρες μετά σε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτό γίνεται μόνο αν θέλει κάποιος να προκαλέσει.

Να προσέξουν μην…μπερδευτούν οι διαιτητές, πάντως, επειδή ο ΟΦΗ έχει τα ίδια χρώματα με τον ΠΑΟΚ…Παρεμπιπτόντως, πέρσι στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός ο Σέζος από το Κιλκίς έπαιζε έδρα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Και πριν το μοναδικό γκολ είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Τσιμίκα, που έγινε μπροστά του και δεν το έδωσε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.