ΟΦΗ: Τι μπορεί να αλλάξει ο Ζοάο Βίκτορ στη μεσαία γραμμή

ΟΦΗ: Τι μπορεί να αλλάξει ο Ζοάο Βίκτορ στη μεσαία γραμμή

Gazzetta team
ΟΦΗ: Τι μπορεί να αλλάξει ο Ζοάο Βίκτορ στη μεσαία γραμμή

bet365

Η έλευση του Ζοάο Βίκτορ, ξέχωρα από μία αξιόλογη λύση για τον άξονα, δίνει τη δυνατότητα στον Σίμο να παραλλάσσει πλέον πιο άνετα το σύστημα της ομάδας του
Με ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού πορεύεται ο ΟΦΗ από την αρχή της σεζόν, τουλάχιστον όποτε είναι κομπλέ. Ναμπί στο «10», Νέιρα στο «8» και ένας κλασικός «κόφτης» (Μεγιάδο ή Σακόρ ανάλογα την κατάστασή τους) στο «6». Βέβαια λόγω απουσιών που κατά καιρούς υπήρξαν είδαμε στον άξονα και άλλους παίκτες (π.χ. Στάικο, Νάστο, Κουτρουμπή), όμως η φιλοσοφία των κρητικών παραμένει ίδια. Θέλουν δύο δημιουργικούς χαφ στον χώρο της μεσαίας γραμμής και για αυτό άλλωστε είδαμε πολύ λίγο μαζί τους Μεγιάδο-Σακόρ (μόλις 78 λεπτά).
Ομως η έλευση του Ζοάο Βίκτορ βάζει νέα δεδομένα στην εξίσωση. Ναι μεν για το άμεσο επόμενο διάστημα δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα καθώς ο Σακόρ είναι νοκ άουτ με κάταγμα στο ζυγωματικό, αλλά ο 24χρονος θα επιστρέψει μέχρι το τέλος του μήνα και με όλους υγιείς, ο Γιώργος Σίμος θα έχει 3 πρωτοκλασάτες λύσεις για τη θέση του ανασταλτικού χαφ.
Αυτόματα η απόκτηση του Βραζιλιάνου «μεταφράζεται» και ως δυνατότητα από πλευράς κρητικών, να διαφοροποιήσουν εκ του ασφαλούς τον τρόπο που προσεγγίζουν τις αναμετρήσεις τους. Δηλαδή θα έχουν πια περισσότερες λύσεις για το «6-8» και αυτόματα, είναι πιθανό ορισμένες φορές να «μάχονται» οι Ναμπί, Νέιρα για τη θέση πίσω από τον φορ ή ο πρώτος να μετατοπίζεται στα άκρα.
Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εσχάτως και λόγω των αρκετών τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα, ο Γιώργος Σίμος «αναγκάστηκε» να πάει στο 4-3-3 και να αφήνει κατά μέρος το 4-2-3-1. Αυτόματα είναι πιθανό να δούμε την τριάδα και ταυτόχρονα στο γήπεδο, με τον Λιβεριανό να έχει ένα κλικ παραπάνω το μυαλό του σε δημιουργικά καθήκοντα.
Ας δούμε πλέον τις λύσεις που υπάρχουν στον άξονα του ΟΦΗ, με την υποσημείωση πως τοποθετήσαμε τους κατά τεκμήριο βασικούς του παίκτες.
4-3-3
4-3-3 αμυντικό
4-2-3-1
4-2-3-1 αμυντικό
4-2-3-1 επιθετικό

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα