Το ρίσκο και το πρόβλημα με Ινσούα

Το ρίσκο και το πρόβλημα με Ινσούα

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Το ρίσκο και το πρόβλημα με Ινσούα

bet365

H αναμονή για την πρόταση της Αλ Ουάχντα, η πίεση χρόνου για αντικαταστάτη και τα δύο ματς στα οποία θα δηλωθεί ως τιμωρημένος: ο Εμάνουελ Ινσούα είναι... θέμα για τον Παναθηναϊκό αυτές τις μέρες...

Πριν από δύο χρόνια, στο χειμώνα του... μεγάλου ξεπουλήματος, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να “χαρίσει” ουσιαστικά στην ΑΕΚ τον έως τότε βασικό αριστερό μπακ του, Νίκλας Χουλτ. Ηταν ο βαρύς χειμώνας της σχεδόν ολοκληρωτικής διάλυσης της ομάδας που είχαν στήσει από την προηγούμενη σεζόν ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για “παύση πληρωμών”, παρότι το καλοκαίρι είχαν ήδη πωληθεί ο Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν και ο Ζέκα στην Κοπεγχάγη.

Το μόνο που ενδιέφερε εκείνο τον Δεκέμβριο το αφεντικό της ΠΑΕ ήταν να “ξεφορτωθεί” συμβόλαια. Οσο – όσο και όπως – όπως. Αν... “καθόταν” κάποια δυνατή πώληση, καλό θεωρούσαν οι διοικούντες ότι θα ήταν για τον Παναθηναϊκό. Όπως του Κουρμπέλη στον ΠΑΟΚ ή του... Μολέδο στον Ολυμπιακό. Για διαφορετικούς λόγους δεν του... “έκατσαν” του Παναθηναϊκού αυτές οι δύο πωλήσεις. Του “έκατσε” μόνο του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος (αντί να πάει στον Ολυμπιακό κι αυτός...) αποφάσισε να πάει στην Αλάνιασπορ αντί 900.000 ευρώ, “χαρίζοντας” και 100.000 ευρώ στους Πράσινους.

Εδιωξε μονομιάς εκείνο τον Δεκέμβριο ο Παναθηναϊκός Χίλιεμαρκ, Σιλά, Καμπέσας, Κουτρουμπή, Ρέις, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες. Και έφτασε να παίζει με τον... Χρήστο Δώνη σέντερ φορ στον δεύτερο γύρο, όταν ο Μολίνς είχε τεθεί νοκ άουτ. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι.

Φρέσκα κουλούρια: μετά την απόκτηση των Ανουάρ Νάγκι, το μεγάλο θέμα “εσωτερικά” στον Παναθηναϊκό αυτές τις μέρες δεν είναι ούτε η επικείμενη απόκτηση του Μαροκινού χαφ Γιασίν Αγιούμπ (για την οποία διατηρούν επιφυλάξεις μέχρι να λύσει το συμβόλαιό του με την Φέγενορντ), ούτε το ζήτημα του σέντερ φορ (το οποίο παραμένει “ανοιχτό” αν βρεθεί ο κατάλληλος 'killer' επιθετικός στην... κατάλληλη τιμή). Το Νο 1 θέμα είναι αυτό του Εμάνουελ Ινσούα. Γιατί;

1.Διότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον Χατζηθεοδωρίδη, τον Ζαγαρίτη, ή οποιοδήποτε άλλο μέλος του τωρινού ρόστερ.

2. Διότι θεωρούν ότι ο 28χρονος Αργεντινός έχει ήδη συμφωνήσει με την Αλ Ουάχντα του Μανόλο Χιμένεθ.

3. Επειδή... ακόμα περιμένουν την επίσημη πρόταση της ομάδας από τα ΗΑΕ, η οποία δεν θεωρείται σούπερ... αξιόπιστη.

4. Διότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου δεν είναι “ασφυκτικά”, αλλά δεν είναι και απεριόριστα για την εύρεση του αντικαταστάτη του, παρότι ο Τσάβι Ρόκα έχει κάνει “προεργασία”...

ΤΟ DEADLINE KAI TO ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Μέσα σ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός που είναι... υποχρεωμένος να περιμένει για κάποιες ημέρες ακόμα (να δούμε πόσο...) την Αλ Ουάχντα, πρέπει μέχρι αύριο (Τρίτη, 21/1) το πρωί να δηλώσει και τα δύο (από τα επόμενα τέσσερα) ματς στα οποία ο Ινσούα θα εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε στην Ξάνθη δέκα κίτρινες κάρτες σε... 16 παιχνίδια!).

Και ιδού το δίλημμα: να τον δηλώσει ως απόντα στα δύο διαδοχικά ντέρμπι με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για να παίξει με Ατρόμητο και ΑΕΛ, θεωρώντας δεδομένη την πώλησή του; Η΄ να ρισκάρει και να τον αφήσει στην κερκίδα με τους Περιστεριώτες την Τετάρτη και με τη Λάρισα εκτός έδρας το Σάββατο, ώστε ο Ινσούα να είναι παρών στα ντέρμπι αν δεν πωληθεί; Ο,τι κι αν αποφασιστεί, θα εμπεριέχει ισχυρή δόση ρίσκου!

Η απάντηση θα δοθεί αύριο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...