Στο Καραϊσκάκη κατάλαβε ότι δεν έχει βάθος

Στο Καραϊσκάκη κατάλαβε ότι δεν έχει βάθος

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Στο Καραϊσκάκη κατάλαβε ότι δεν έχει βάθος

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον Άρη του Καραϊσκάκη, την ικανότητα των VARίστας και το συμπέρασμα για τους 11+3 παίκτες στους οποίους μπορούν να στηριχθούν οι «κίτρινοι»…

Premier League: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το τελευταίο συμπέρασμα μάλλον είναι και το πιο ισχυρό απ’ όσα ανέδειξε ο Άρης στο Καραϊσκάκη. Δεδομένης της ύπαρξης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών και της οδού που ξεκάθαρα επέλεξε ο Άρης (σ. σ. να πείσει νομικά τη FIFA ότι κακώς του επέβαλε την ποινή καθώς οι οφειλές αφορούν άλλη εταιρία) αλλά και του χρόνου που θα κρατήσει η όλη ιστορία, είναι σαφές ότι ο Μίκαελ Ένινγκ θα βολευτεί με αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Συγκριτικά με την αξία των αγώνων που ακολουθούν και της αναγκαιότητας για το 3Χ3, ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό στοιχειοθέτησε ευκαιρία για να δει πράγματα και να διαπιστώσει αν μπορεί (βάσιμα και όχι θεωρητικά) να στηριχθεί (στην παρούσα φάση) σε συγκεκριμένους παίκτες.

Ξεκινώντας από τα θετικά, ο Ντάνιελ Μαντσίνι επιβεβαίωσε το ταλέντο του και το υψηλό επίπεδο δημιουργικότητάς του. Παρότι δεν μετρά πολλά παιχνίδια στα πόδια του, έδειξε ότι στο ένα κομμάτι του γηπέδου είναι τρομερά λειτουργικός για την ομάδα του. Υπάρχει όμως και το άλλο, της βοήθειας που όφειλε να δώσει στον Μιχάι Κόρχουτ. Ο Αργεντίνος αφοσιώθηκε στις ευθύνες του στην επίθεση, υπήρξαν πολλές στιγμές κατά τις οποίες ξέχασε τις αντίστοιχες στον ανασταλτικό τομέα.

Η αγωνιστική παρουσία του Νικολά Ντιγκινί επίσης κατατάσσεται στα θετικά μηνύματα. Παρά τα όσα συνέβησαν στη σχέση του με την ομάδα αλλά και του ότι ήταν στην πόρτα της εξόδου, πριν την επιβολή της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, παρότι επίσης στερείται αγωνιστικού ρυθμού καθότι έχει χάσει τον ρόλο του στην ομάδα, ο Γάλλος έδειξε στον προπονητή του ότι δεν έχει λόγο να ανησυχεί στο ενδεχόμενο απώλειας του Μπράουν Ιντέγε στον αγώνα με την Ξάνθη. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της θέσης.

Πάμε στον Αμπού Μπα. Προσωπικά έχω έντονη αμφιβολία για το αν μπορεί η περίπτωση του Γάλλου να συγκριθεί μ’ αυτή του Ντανίλο Περέιρα. Είναι αλήθεια ότι στον Άρη εκτιμούν ότι ο νεαρός μπορεί να εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Επί του παρόντος όμως, το επίπεδο ανταπόκρισής του σε ρόλο αμυντικού χαφ είναι εξαιρετικά χαμηλό. Έχει τη δική του σφραγίδα το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και σε αρκετές περιπτώσεις στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα, έδειξε χαμένος στον αγωνιστικό χώρο. Μοιραία, επηρεάστηκε και ο Χαβιέ Ματίγια.
Η φετινή απόδοση του Νίκο Μαρτίνες δεν μπαίνει σε καθεστώς σύγκρισης με την αντίστοιχη περσινή. Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου με την Ξάνθη ο Μίκαελ Ένινγκ (εμμέσως πλην σαφώς) έστειλε μήνυμα στον Αργεντίνο λέγοντας ότι… «λόγω εμπειρίας είναι εύκολο γι’ αυτόν να μπει στο παιχνίδι και να κάνει άμεσα τη διαφορά», εννοώντας ότι έχει τις παραστάσεις συμβιβασμού μ’ αυτόν τον ρόλο. Προς το παρόν ο Μαρτίνες δεν πείθει ότι αξίζει έστω αυτά τα λίγα αγωνιστικά λεπτά. Πέρυσι, έμπαινε στο γήπεδο κι έβαζε κατευθείαν τη σφραγίδα του στο παιχνίδι αλλάζοντας το επίπεδο ενέργειας της ομάδας του. Φέτος, είναι σα να μην μπαίνει…

Πάμε στην αγωνιστική λογική του Άρη στο Καραϊσκάκη. Αυτή δε διέφερε σε τίποτε με την αντίστοιχη άλλων αγώνων. Μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, πίεση στον χώρο της μεσαίας γραμμής με απώτερο σκοπό το κλέψιμο και το παιχνίδι στο transition. Το παιχνίδι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποκτήσει άλλη μορφή αν οι «κίτρινοι» αξιοποιούσαν στοιχειωδώς τα σοβαρά λάθη του Σεμέδο. Δεν το έκαναν γιατί ήταν αφελείς και επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, συν τοις άλλοις ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε το χειρότερο φετινό παιχνίδι του. Τα δε γκολ ήταν αποτέλεσμα ατομικών λαθών. Στο 1ο γκολ ο Μπα ξεχνά τον παίκτη του (Γκιγέρμε), στο 2ο ο Γιώργος Δεληζήσης είναι αναποφάσιστος, στο 3ο ο Κόρχουτ «τρώει» την ντρίμπλα και πάμε στο 4ο.

Προφανώς έχετε καταλάβει ότι στη συγκεκριμένη γωνιά δεν σχολιάζεται η διαιτησία κατά το δοκούν και αναφέρονται όλες οι φάσεις. Στο 1ο γκολ του Άρη ο Λίντσεϊ Ροζ είναι εκτεθειμένος. Αντιθέτως ο Λάρσον καλύπτεται στο ακυρωθέν γκολ του Γάλλου. Πέναλτι του Ολυμπιακού δεν υφίσταται (προσωπική άποψη) και η φάση άρχισε από πεντακάθαρο φάουλ επάνω στον Φετφατζίδη. Δεν απορώ για τη χρησιμότητα του VAR γιατί είναι απαραίτητο κι έχει «γλιτώσει» τους (περιορισμένης ικανότητας) διαιτητές από πολλά λάθη, αλλά αμφισβητώ την ικανότητα των VARίστας. Είναι άξιο απορίας τι είδαν οι Κομίνης, Κουτσιαύτης. Με τη δύναμη της εικόνας και τη δυνατότητα εστίασης στις φάσεις μέσω τεχνολογίας και πάλι κάνουν λάθος. Δεν γίνεται. Τόσο απλά.

ΥΓ: Πάμε στις φωτογραφίες του Θόδωρου Καρυπίδη στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκη». Το ίδιο έκανε και στις δύο πρώτες επισκέψεις του στο γήπεδο της Τούμπας όπου τότε είχε στηθεί πηγαδάκι με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, αλλά και με τον Γιώργο Σαββίδη. Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει τη δική του επικοινωνιακή λογική, δεν ασχολείται και δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα σχόλια της ποδοσφαιρικής πιάτσας. Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι ο τρόπος λειτουργίας του ενοχλεί τους φίλους της ομάδας του αλλά δεν αλλάζει φιλοσοφία. Τα υπόλοιπα είναι προϊόν επικοινωνιακής σπέκουλας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.