Το +1 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ έχει γίνει από την Ξάνθη και τον Βόλο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το +1 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ έχει γίνει από την Ξάνθη και τον Βόλο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα χρήσιμα για την οικονομία της μάχη του τίτλου…

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Για να καταλάβουν άπαντες κάποια πράγματα…

Αυτή την στιγμή επί της ουσίας το +1 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα έχει δημιουργηθεί από τα αποτελέσματα των δύο ομάδων με την Ξάνθη και τον Βόλο! Ο ΠΑΟΚ τους έχει κερδίσει και τους δύο, με συνολικό σκορ 4-0, την μεν εντός έδρας, τον δε εκτός έδρας, κι ο Ολυμπιακός έχει φέρει λευκές ισοπαλίες και με τους δύο, παίζοντας με αμφοτέρους εκτός έδρας.

Ειδάλλως, στα άλλα παιχνίδια τους ο ΠΑΟΚ έχει απώλειες σε αγώνες ντέρμπι (με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Άρη) και ο Ολυμπιακός επίσης απώλειες σε αγώνες ντέρμπι (με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό), συν την ισοπαλία-γκέλα στη Νέα Σμύρνη.

Η μεγάλη διαφορά των δύο πρωτοπόρων είναι τα παιχνίδια τους με την Ξάνθη και τον Βόλο. Σκεφθείτε για παράδειγμα να είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός στο Βόλο και στην Ξάνθη, όπως κέρδισε στο Χαριλάου, στη Λάρισα, στην Τρίπολη, στη Λαμία και στο Αγρίνιο. Τώρα, η βαθμολογία θα ήταν Ολυμπιακός 48 και ΠΑΟΚ 43, δηλαδή θα είχαμε όχι +1, αλλά +5…

Και ας πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Σκεφθείτε να ήταν ανάποδα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και τον Βόλο. Ρε παιδί μου, να κέρδιζε ο Ολυμπιακός αυτές τις δύο ομάδες κι ο ΠΑΟΚ να έφερνε μαζί τους ισοπαλίες. Λέμε τώρα…Θα ήταν τόσο φοβερά αποτελέσματα να κέρδιζε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη και στον Βόλο και να έφερνε ισοπαλίες ο ΠΑΟΚ με αυτές τις δύο ομάδες;…Τώρα, η βαθμολογία θα ήταν Ολυμπιακός 48 και ΠΑΟΚ 39, δηλαδή δεν θα είχαμε +1, αλλά +9…

Παρεμπιπτόντως, ρίξτε μία ματιά στο βαθμολογικό πίνακα, όπως είναι τώρα εννοώ κι όχι όπως θα ήταν εάν κι εφόσον: ο Ολυμπιακός έχει διαφορά τερμάτων +10 πάνω από τον ΠΑΟΚ (37-6, έναντι 38-17)! Ενώ δηλαδή τις ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός, επιθετικά είναι το ίδιο παραγωγικές (38 γκολ ο ΠΑΟΚ, 37 ο Ολυμπιακός), αλλά αμυντικά έχουν διαφορά 11 γκολ (6 ο Ολυμπιακός, 17 ο ΠΑΟΚ).

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα-και δη 32 παραπάνω από τον ΠΑΟΚ (164 έναντι 132) σε αυτές που έχουν γίνει μέσα από τις αντίπαλες περιοχές. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες πάσες (1459 έναντι 925), η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ (27, έναντι 24), η ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα (176, έναντι 145).

Έτσι, για να βλέπουμε και κάποια άλλα πράγματα…

Άσχετο: Για την υπόθεση των σχέσεων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης καλό Μάρτη και βλέπουμε. Αρχές Φλεβάρη θα βγάλει πόρισμα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μετά η υπόθεση θα πάει στην πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας και τέλος στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Θα έχουν αρχίσει τα πλέϊ οφς, στις 8 Μαρτίου κι οριακά θα υπάρχει απόφαση, αν υπάρχει. Ελλάδα είμαστε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.