O Παναθηναϊκός νίκησε τους πάντες και πέρασε!

O Παναθηναϊκός νίκησε τους πάντες και πέρασε!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O Παναθηναϊκός νίκησε τους πάντες και πέρασε!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε επί του κακού του εαυτού, του επόπτη Καλύβα και του μαχητικού ΠΑΣ και έκανε το αυτονόητο, με την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε για να... αυτοκτονήσει. Έχασε στα Γιάννενα μετά από κάκιστη εμφάνιση, βρέθηκε να χάνει και στο ΟΑΚΑ πριν την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, μετά την τραγική ανασταλτική αντίδραση στην φάση που ο Παντελάκης σχεδόν αμαρκάριστος δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΣ. Έβαλε τον εαυτό του σε μία θέση, όπου δεν θα έπρεπε να είναι. Μπορεί ο ΠΑΣ να είναι μια καλή ομάδα αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με τον Παναθηναϊκό, που όπως τα έκανε έπρεπε να ανέβει ένα βουνό ολόκληρο, έπρεπε να κάνει κάτι που το έχει κάνει μόνο δύο φορές φέτος, δηλαδή να σκοράρει τρία γκολ για να περάσει.

Το Τριφύλλι έφτασε στο χείλος του γκρεμού αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Ένας Παναθηναϊκός κανονικός, μία ομάδα που έβαλε την μπάλα κάτω και μετέτρεψε την οργή για μία απίθανη εις βάρος του διαιτητική απόφαση, σε ορμή και πίστη για την ανατροπή. Όπως ο Δώνης ευθύνεται για τα παραπάνω αρνητικά δεδομένα, έτσι και πιστώνεται την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να περάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου και να συνεχίσει στον μοναδικό θεσμό που έχει υπαρκτό κίνητρο την φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε αποδυτήρια που πραγματικά... έβραζαν στο ημίχρονο, ο Έλληνας τεχνικός λειτούργησε σαν ασπιρίνη, λειτούργησε όπως έπρεπε, συγκέντρωσε τους πάντες στο πλάνο της ανατροπής. Πράγμα διόλου εύκολο, σε ένα σύνολο ατομών απόλυτα εκνευρισμένο.

ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Το γρήγορο γκολ του Χρ. Δώνη ήταν εκείνο που… ξεκλείδωσε την ιστορία. Μαγική η μπαλιά του Ζαχίντ στην πλάτη της άμυνας. Δεύτερο σερί γκολ από τον Έλληνα μέσο που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου καιρού ενώ από την αρχή του ματς είχε ενοχλήσεις. Από την στιγμή που μπήκε το πρώτο, δεν υπήρχε περίπτωση να μην γείρει το γήπεδο προς την εστία του ΠΑΣ. Η μπάλα του έκανε το χατίρι δύο λεπτά αργότερα. Μία από τις λίγες φορές την τελευταία διετία που η μπάλα του έκανε το χατίρι. Μετά το… μπιλιάρδο μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Σένκεφελντ και ο Ολλανδός εκτέλεσε με πλασέ… σέντερφορ! Την έστειλε να γλείψει το δοκάρι και να αναπαυθεί στο πλεκτό. Με το 2-0 στον φωτεινό πίνακα και τριάντα λεπτά καθαρού χρόνου στο ματς, θα ήταν… έγκλημα, αν ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε και τρίτο γκολ!

Ο Γιόχανσον που ήταν εξαιρετικός απόψε, πήρε το πέναλτι από τον Μπουκουβάλα, ο Μακέντα το έβαλε και στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε κι άλλα γκολ, αν ο Διούδης δεν τον άφηνε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ναι ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε αλλά το λάθος ήταν του Έλληνα πορτιέρο, ο οποίος πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή. Ο αρχηγός έτρεξε να το καλύψει και είδε την δεύτερη κίτρινη. Ο Έλληνας πορτιέρο θα πρέπει-επιτέλους- να βελτιωθεί στο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια.

Ο ΚΑΛΥΒΑΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ… ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια, ένας Έλληνας διαιτητής ήρθε στο ΟΑΚΑ για να κάνει το… άσπρο-μαύρο εις βάρος του Παναθηναϊκού. Σε ακόμη μία υπενθύμιση του γιατί το VAR και οι ξένοι διαιτητές αποτελούν μονόδρομο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο επόπτης Καλύβας φαίνεται πως ζήλεψε την δόξα του Καλόπουλου και του Τρύφωνα, που πριν εννιά χρόνια έγραφαν ιστορία στο Φάληρο με το οφσάιντ στον Κατσουράνη!

Το γκολ του Ινσούα είναι πεντακάθαρο. Η φάση είναι εύκολη. Ούτε καν οριακή. Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί ο Καλύβας σήκωσε το σημαιάκι μόλις είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Μπορεί να επηρεάστηκε από την οδηγία του VAR, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ολοκληρωθεί η φάση για να σηκώσει την σημαία.

Αυτό που γνωρίζω, όμως, είναι πως ο εν λόγω επόπτης πήγε να… καθαρίσει την πρόκριση. Αν ο Παναθηναϊκός δεν έκανε την ανατροπή, θα συζητούσαμε άλλα πράγματα απόψε και θα είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εικόνα της αναμέτρησης.

Η ΚΕΔ πρέπει να τον τιμωρήσει, να τον στείλει σπίτι του για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και επιτέλους κάποια στιγμή οι Έλληνες διαιτητές θα πρέπει να βελτιωθούν, να εξελιχθούν, φάσεις σαν την αποψινή, επαναλαμβάνω, πως δείχνουν το γιατί οι ξένοι ρέφερι και το VAR είναι η μόνη ελπίδα να γλιτώσει κάποια στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τέτοιες αποφάσεις.

Και κάτι ακόμη: Μπράβο στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού (τον Βλάχο, τον Κολοβό, τον Γεωργίτσα και όποιον άλλον) που δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια στο τέλος του ημιχρόνου και εξέφρασαν τα παράπονα και την οργή τους στην διαιτητική τετράδα για αυτή την φάση. Έπρεπε να καταλάβουν με άμεσο τρόπο πως εκείνη την ώρα είχαν αλλοιώσει την εικόνα του αγώνα. Το Τριφύλλι έπαιζε έναν στόχο απόψε και ο Καλύβας με αυτή την απόφαση, παραλίγο να τον στείλει… σπίτι του. Επαναλαμβάνουμε, μια εύκολη απόφαση, ο Ινσούα καλύπτεται πεντακαθάρα.

Δεν γίνεται, λοιπόν, να σε αδικούν κατάφωρα και να μην αντιδράς, όπως έγινε πρόσφατα στο Καραϊσκάκη. Δεν γίνεται να κάνουν τόσο εξόφθαλμα λάθη εις βάρος σου και εσύ αντί να εκφράζεις την οργή σου, να στέλνεις… καθωσπρέπει επιστολές στον Περέιρα.

Αν δεν καταλάβαιναν τι… έγκλημα είχαν κάνει, πιστεύει κανείς πως ο Παπαδόπουλος θα έδινε το (καθαρό) πέναλτι του Μπουκουβάλα πάνω στον Γιόχανσον; Εγώ δεν είμαι σίγουρος, έχουν δει πολλά τα μάτια μας όλα αυτά τα χρόνια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.