Ένας Λάζαρος για τα δύσκολα κι ένας Φορτούνης για να κάνει διαφορά…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ένας Λάζαρος για τα δύσκολα κι ένας Φορτούνης για να κάνει διαφορά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη δεύτερη, μετά του Λάζαρου, μεγάλη επιστροφή στον Ολυμπιακό, αυτή του Φορτούνη.

Παναθηναϊκός - Μπάγερν με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σημαντική ημέρα για τον Ολυμπιακό, καθότι έχουμε την επιστροφή του Φορτούνη στην δράση! Κοντέψαμε να τον…ξεχάσουμε τόσους μήνες! Ποιόν, τον αρχηγό και καλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας την προηγούμενη τετραετία, με τα πάνω του και με τα κάτω του.

Ήδη, με το που θα πατήσει ο Φόρτου το πόδι του απόψε στο Καραϊσκάκη θα έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα, θα έχει παίξει μπάλα μετά από έξι μήνες (και κάτι ημέρες) μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στους χιαστούς, στις 10 Ιουλίου. Περίπου το ίδιο διάστημα (για την ακρίβεια έξι μήνες παρά μία εβδομάδα) είχε κάνει να παίξει ο Μάνταλος το 2017, μετά από τη δεύτερη περιπέτεια που είχε με τους χιαστούς.

Αν θέλουμε να πάμε σε πιο πρόσφατες περιπτώσεις, στις δύο του ΠΑΟΚ, ο μεν Βιεϊρίνια ξανάπαιξε στους έξι μήνες και μία εβδομάδα (14 Απριλίου ο τραυματισμός, 20 Οκτωβρίου η επιστροφή), ο δε Μαουρίτσιο ξανάπαιξε στους εφτά μήνες παρά δέκα ημέρες (10 Μαρτίου ο τραυματισμός, 29 Σεπτεμβρίου η επιστροφή).

Βλέπουμε δηλαδή ότι κάπου εκεί γύρω στο εξάμηνο γυρίζουν οι παίκτες μετά από τέτοιους τραυματισμούς κι επεμβάσεις, όταν όλα πάνε καλά. Μόνο που ο χρόνος της επανόδου είναι κάτι σημαντικό, ωστόσο είναι απλά το ξεκίνημα ουσιαστικά για το restart. Ο Φορτούνης, όπως και κάθε παίκτης στην κατάσταση του έχει ήδη ανέβει μία μεγάλη ανηφόρα, ωστόσο έχει ακόμη πολλά να κάνει. Βοήθησε ο ίδιος τον εαυτό του, τον βοήθησε πολύ κι όλο το ιατρικό και προπονητικό τιμ της ομάδας (βλέπε επέμβαση, αποθεραπεία, αποκατάσταση κλπ), όμως ακόμη χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Και καλή δουλειά, απ΄ όλους.

Να σας υπενθυμίσω ότι μπορεί ο Βιεϊρίνια να παίζει συνεχώς με το που γύρισε, αλλά ο Μαουρίτσιο υπέστη πολύ γρήγορα θλάση κι έμεινε έξω ενάμιση μήνα. Αλλά μην πάμε μακριά: ο Λάζαρος, που είχε πάθει χιαστούς στις 17 Φλεβάρη, έπρεπε μέσα στο Σεπτέμβρη να μπει να παίξει. Κι έπαθε θλάση. Και τον Οκτώβρη υποτροπή στην θλάση! Με συνέπεια να επιστρέψει στην δράση στις 22 Δεκέμβρη. Δηλαδή, στους δέκα μήνες, τρεις παραπάνω από το νορμάλ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πέραν της όποιας ατυχίας, το κάθε λάθος, από οποιονδήποτε, κοστίζει ακριβά. Ο δε Φορτούνης δεν είναι όποιος κι όποιος, αλλά ο επί σειρά ετών καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, αυτός που πάνω του χτίζονταν η ομάδα ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι. Η δε σεζόν έχει ακόμη πολλά ψωμιά-βρισκόμαστε μόλις στα μισά της, στις 18 από τις συνολικά 36 αγωνιστικές του πρωταθλήματος! Κι ο Φορτούνης έχει την ποιότητα ακόμη και προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό να κάνει τη διαφορά και να αποδειχθεί παίκτης κλειδί.

Ας δούμε τον Βιεϊρίνια. Στις δύο εβδομάδες αφότου επέστρεψε, έβαλε τα δύο γκολ στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό. Αυτός άνοιξε το σκορ με τον Ατρόμητο, αυτός κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε το μοναδικό γκολ με την ΑΕΚ…Όμως, πάλι πάω μακριά! Ο Λάζαρος, γυρίζοντας μετά από δέκα ολόκληρους μήνες, μπήκε με τη μία στη φωτιά, όταν η μπάλα έκαιγε και ήταν καθοριστικός μπαίνοντας αλλαγή κόντρα στον ΠΑΟ, ενώ δεν ήθελε πολύ να συνέβαινε το ίδιο και στο Βόλο.

Ένας Λάζαρος που παρεμπιπτόντως γύρισε στην δράση…ανάποδα, σε σχέση με κάθε άλλον! Βλέπουμε ότι ο Φορτούνης θα παίξει σήμερα, στη ρεβάνς με την Καλαμάτα, μία ομάδα δύο κατηγορίες κάτω, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει 2-0 το πρώτο ματς. Ο Βιεϊρίνια γύρισε παίζοντας 10 λεπτά στο ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0 κι ο Μαουρίτσιο έπαιξε μεν στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2 για πρώτη φορά, αλλά μπήκε μόλις στο 88’. Ο Λάζαρος έλειπε δέκα μήνες και ο Μαρτίνς τον έβαλε πρώτη φορά όταν η μπάλα έκαιγε, στο 78’ του αγώνα στο Βόλο, στο 0-0 κι αμέσως μετά στο 59’ του ντέρμπι με τον ΠΑΟ, επίσης στο 0-0…

Τι θέλω να πω: Με λίγη τύχη, λίγη προσοχή και συνέχεια στην καλή δουλειά από τον ίδιο κι απ΄ όλους στην ομάδα, ο Φορτούνης μπορεί να δώσει πολλά πράγματα και φέτος στον Ολυμπιακό. Και να εξελιχθεί σε υπερπολύτιμο παίκτη στη μάχη του πρωταθλήματος. Άλλωστε, αυτό που χρειάζεται είναι ακριβώς να βγάλει την κλάση του σε στιγμές, εκεί στις λεπτομέρειες, που όμως από αυτές τις λεπτομέρειες κρίνονται τα παιχνίδια.

Ένα γκολ, μία ασίστ, μία προασίστ, ένα καλό «στημένο» είναι σχεδόν κάθε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.