Ούτε να το συζητάμε!

Ούτε να το συζητάμε!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ούτε να το συζητάμε!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την υποχρέωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού αύριο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και αφιερώνει ένα υστερόγραφο σε διάφορους καλοθελητές εντός της ομάδας.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αγωνιστική ανάλυση ο αυριανός επαναληπτικός του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Ούτε παιχνίδι ευρωπαϊκού ομίλου δίνει το απόγευμα της Τετάρτης το «τριφύλλι», ούτε προκριματικών, ούτε καν κάποιο ντέρμπι για να σταθούμε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι στο pre game της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ όντας ανώτερος, πιο μαχητικός και aggresive από μία ομάδα που δεν είχε την παραμικρή… σπίθα για νίκη και περιορίστηκε στις δικαιολογίες για τον αγωνιστικό χώρο, πήρε προβάδισμα πρόκρισης με το 1-0 στους Ζωσιμάδες.

Το να συζητάμε αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να βάλει δύο γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα, ή να σκοράρει τρεις φορές αν παραβιαστεί η εστία του ή οτιδήποτε άλλο όταν απέναντί του είναι μία ομάδα Β’ Εθνικής, δεν έχει ουσία.

Όλη η ουσία συνοψίζεται σε μια λέξη και μόνο: Πρόκριση. Τίποτα άλλο δεν μετρά, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Το μόνο που έχει αξία για τους «πράσινους» σε αυτό το ματς, είναι να κάνουν το αυτονόητο, είναι να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, είναι να μην… καταφέρουν στα μέσα του Γενάρη, να χάσουν τον μοναδικό σοβαρό στόχο που μπορούν να διεκδικήσουν αυτή την σεζόν και μάλιστα από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας!

Ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα δεν κυνηγά απολύτως τίποτα, μιας και έτσι κι αλλιώς η ποινή από την UEFA ολοκληρώνεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Πέρασαν σχεδόν κιόλας τρία χρόνια από αυτή την ιστορική ξεφτίλα που έριξε στα τάρταρα τον σύλλογο.

Το να λέμε «μπράβο η ομάδα παίζει καλά στα ντέρμπι» δεν μπορεί να παραπέμπει σε μία ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να λογίζεται ως κατόρθωμα, ακόμη και στην φάση που βρίσκεται το κλαμπ, είναι στην λογική με τις χάντρες και τους ιθαγενείς.

Ο δήθεν στόχος της εισόδου στην εξάδα, έχει δημιουργηθεί περισσότερο για να καλύπτει εσωτερικές ανάγκες, ώστε στο «ταμείο» της χρονιάς να παρουσιαστεί ως κάτι σημαντικό για να καλύψει την μηδενική έως τώρα πρόοδο του πολυθρύλητου πρότζεκτ. Το να μπει το «τριφύλλι» στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ, δεν μπορεί να αποτελεί στόχο. Ακόμη και για αυτόν τον Παναθηναϊκό, αυτοσκοπός είναι. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ποδοσφαιρική «τραγωδία» και μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσει άμεσα ο σύλλογος το που και το πώς πορεύεται στον δρόμο για την επιστροφή στον ανταγωνισμό.

Το μόνο που έχει απομείνει, λοιπόν, είναι το Κύπελλο. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το να φτάσει ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος του δρόμου για να ζήσει λίγες στιγμές κανονικότητας σε έναν τελικό, είναι άλλη συζήτηση. Εξάλλου, ούτε ο Τύπος αλλά ούτε και οι οπαδοί έθεσαν ως στόχο την πορεία μέχρι το τέλος στον συγκεκριμένο θέσμο. «Προγραμματικές» δηλώσεις των ιθυνόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν και των παικτών. Αν θέλετε την δική μου άποψη, αν δεν γίνει καμία… κηδεία αύριο στην Καλογρέζα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί μια ευνοϊκή κλήρωση και τουλάχιστον μια υπέρβαση για να φτάσει στον τελικό. Έχουμε δρόμο μέχρι τότε…

Για να μπορέσουμε να κάνουμε την παραπάνω συζήτηση, το σύνολο του Δώνη θα πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Τα υπόλοιπα, λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης…

Υ.Γ1: Στην πρώτη «χοντράδα», αγαπητοί μου καλοθελητές εντός του Παναθηναϊκού, την οποία για κακή σας τύχη έμαθα από… σπόντα, κατηγορήσατε λάθος άνθρωπο γιατί μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το μυαλό σας. Δεν ασχολήθηκα. Λάθος μου. Το εκλάβατε ως αδυναμία. Μετά την δεύτερη, που ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ξεπερνά τα όρια της κακοήθειας, τα ψέμματα τελείωσαν.

Πραγματικά, τι φοβάστε; Τι σας ενοχλεί; Επειδή δεν κάνω το άσπρο-μαύρο για να «τσιμπήσω» κάνα θεματάκι; Επειδή έχω μάθει να κρίνω τα πρόσωπα από την προσφορά τους και όχι από το αν έχω καλή σχέση μαζί τους ή όχι; Επειδή μαζί με ακόμη 4-5 συναδέλφους καταγράφουμε την πραγματικότητα, προσπαθείτε να επινοήσετε φανταστικούς εχθρούς;

Αυτή η γωνιά και αυτή η ιστοσελίδα, η με διαφορά κορυφαία της χώρας, έχει μάθει να κάνει κριτική. Και να νιώθετε τυχεροί που η κριτική είναι ακόμη σε πολύ χαλαρό επίπεδο, για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Ούτε στο 20% δεν έχει φτάσει. Λάθος. Μεγάλο.

Και κάτι ακόμη: Αντί να ψάχνετε ποιος μιλά ή δεν μιλά στο gazzetta.gr, μήπως να βρείτε ποιος έδινε τις ψεύτικες ομιλίες για να βλάψει την ομάδα και τον τεχνικό της διευθυντή στην αρχή της σεζόν; Ή μήπως τότε σας βόλευε; Μήπως να βρείτε ποιός μοίραζε τις ψεύτικες ομιλίες του «δεν φταίμε εμείς, αλλά εσείς» και του «είστε κωλόπαιδα»; Και όχι μία φορά. Πάνω από τρεις. Μήπως να βρείτε το… βαθύ λαρύγγι που πέρυσι το καλοκαίρι έκανε «παιχνίδι» και έκανε έξαλλο τον τότε τεχνικό διευθυντή;

Αυτά για αρχή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.