Η φθορά είναι πιο ανησυχητική από την ισοπαλία

Η φθορά είναι πιο ανησυχητική από την ισοπαλία

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Η φθορά είναι πιο ανησυχητική από την ισοπαλία

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την εμφάνιση του Άρη στη Λάρισα και για μια 11άδα παικτών οι οποίοι έφτασαν στα όριά τους…

Υπό διαφορετικές συνθήκες, η λευκή ισοπαλία στη Λάρισα θα στοιχειοθετούσε «απώλεια δύο βαθμών», ωστόσο, ο Άρης δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο βάσει της εμφάνισής του. Γιατί ήταν λιγότερο απαιτητικός από τον εαυτό του, αρκετά επιπόλαιος στο μυαλό και στην πράξη, δεν επέβαλε τους κανόνες του και μετά από ένα σημείο συμβιβάστηκε με τη μέτρια εικόνα του.

Μεγαλύτερη σημασία έχει η αναζήτηση των αιτιών γιατί το πιο ανησυχητικό για τους «κίτρινους» δεν είναι το αποτέλεσμα, όσο η φθορά των παικτών που… τραβούν το κουπί εδώ και πολλές εβδομάδες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανείς από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά από αυτά που του δίνει ο Μίκαελ Ένινγκ.

Το μέγεθος του προβλήματος μεγαλώνει λόγω και της απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η FIFA στον Άρη και κυρίως του απροσδιόριστου που υπάρχει σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστεί για την άρση του ban. Δηλαδή, στην περίπτωση διατήρησης του προβλήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, όποιο πλάνο κατέστρωσαν οι Θεσσαλονικείς για την ενίσχυση της ομάδας, ουσιαστικά θα πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών οφείλεται στην αλλαγή στάσης της FIFA απέναντι στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες οι οποίες άλλαξαν νομικό πρόσωπο έχοντας οφειλές σε παίκτες και σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι δεδομένο επίσης ότι, λίαν συντόμως, ο Μίκαελ Ένινγκ θα αναγκαστεί κοιτάξει πιο πέρα από τους έντεκα παίκτες οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κόρο στο βασικό σχήμα, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ο Γερμανός προπονητής θα ήθελε να είχε φρεσκάρει νωρίτερα τη μεσοεπιθετική γραμμή του, μέχρι στιγμής όμως, αυτοί οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δεν του δίνουν σχετικό δικαίωμα.

Κάποια στιγμή πίστεψε έντονα ότι ο Μάρτιν Τόνσο θα του παρείχε αυτή τη δυνατότητα αλλά ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός είναι εκτός πλάνων στους τελευταίους πέντε αγώνες καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και η αλήθεια είναι ότι αυτό τον συντροφεύει από την ημέρα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Με εξαίρεση το γεμάτο 90λεπτο στον αγώνα με τον Βόλο, μέτρησε 77 αγωνιστικά λεπτά σε έξι αγώνες.

Ο Νίκο Μαρτίνες παραμένει υπό… εξαφάνιση. Δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη ο οποίος πέρσι έδινε ποιοτικές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Γενικώς δεν έχει πείσει τον προπονητή του, καθώς δεν αξιοποίησε τις (έστω) 3-4 ευκαιρίες που του έδωσε, με συνέπεια να υπάρχει ανασφάλεια και μόνο στη σκέψη να του δοθεί φανέλα βασικού.

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι θυμίζει… ζαριά στο μπαρμπούτι. Δεν αμφισβητείται το επίπεδο ικανότητάς του, έχει έκρηξη και ταχύτητα, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί στα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού, σε σημείο να μην μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστη λύση. Η περίπτωση του Νικολά Ντιγκινί διαφέρει από τις παραπάνω υπό την έννοια ότι ο Γάλλος επιθετικός αδυνατούσε να συμβιβαστεί με την απουσία του από την 11αδα και εκδήλωσε κακή νοοτροπία.
Εκ των πραγμάτων θα επιστρέψει σ’ αυτή και θα φανεί αν έστω στα μέσα Ιανουαρίου, θα κάνει τη δική του επανεκκίνηση. Στις αιτίες της κακής εμφάνισης στη Λάρισα είναι και η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έχει παρουσιάσει το προφίλ του ανθρώπου ο οποίος ψάχνει για δικαιολογίες και η αναφορά του στην ποσότητα της άμμου που «απλώθηκε» στον αγωνιστικό χώρο δεν αποτελεί φθηνή δικαιολογία. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ένιωσαν ότι έπαιζαν beach soccer, ούτε επίσης ότι καμία ομάδα δεν εκτέλεσε σωστά ούτε μία στημένη φάση.

Και κλείνουμε με το πιο σοβαρό. Σ’ ένα σοβαρό αθλητικό περιβάλλον η ΠΑΕ ΑΕΛ θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει τον ισόβιο αποκλεισμό των ηλιθίων για το ρατσιστικό επεισόδιο απέναντι στον Αμπού Μπα. Δεν είναι επιλογή, αλλά μονόδρομος. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.