Η καλύτερη ΑΕΚ, δεν έχασε από τον διαιτητή...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Η καλύτερη ΑΕΚ, δεν έχασε από τον διαιτητή...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ντέρμπι των Δικεφάλων, το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε χωρίς να είναι καλύτερος και η ΑΕΚ το έχασε, αλλά όχι από τον διαιτητή...

Οι φάσεις στο ντέρμπι των Δικεφάλων που σήκωσαν κουβέντα ήταν πολλές και δύσκολες. Ξαναγράφω πολλές και δύσκολες. Ο Ισραηλινός διαιτητής νομίζω ότι πήρε τις σωστές αποφάσεις για φάσεις που χρειάζονταν πολλά ριπλέι για να σιγουρευτείς, με εξαίρεση την περίπτωση που η ΑΕΚ ζητά φάουλ στον Βράνιες από τον Σβιντέρφσκι πριν το πέναλτι που δόθηκε στον Βιεϊρίνια.

Σε αυτή τη φάση θα ήθελα καλύτερο ριπλέι για να κρίνω με βεβαιότητα, αλλά από αυτό που είδαμε ο Σβιντέρσκι χρησιμοποιεί και τα δύο του χέρια στο κορμί του Βράνιες. Δεν μπορώ να κρίνω αν ο Βράνιες πέφτει εύκολα, αλλά από αυτό το κακό ριπλέι βλέπω και τα δύο χέρια του Σβιντέρσκι να κάνουν κίνηση προς το κορμί του Βράνιες.

Στα δύο πέναλτι που ζητά η ΑΕΚ, βλέπω ότι στην πρώτη περίπτωση ο Βαρέλα βρίσκει μπάλα και όχι τον Κρίστισιτς (και εδώ πολύ δύσκολη φάση) και στη δεύτερη περίπτωση ο Βαρέλα βρίσκει σίγουρα τη μπάλα με το κεφάλι πρώτα και μετά με το χέρι. Οι δυο κόκκινες δεν συζητήθηκαν καν φαντάζομαι, όπως και το χαζό μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βιεϊρίνια με το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε το πέναλτι, με το οποίο πήρε και το ντέρμπι.

Ξαναλέω πολύ δύσκολες φάσεις, καταλαβαίνω ότι στις λεπτομέρειες όλες δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά για κάθε μία τοποθετήθηκα και δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ έχασε από τον διαιτητή...

Το ότι φωνάζει η ΑΕΚ ασφαλώς και δεν με εκπλήσσει. Καλά κάνει... Εννοείται και είναι αποδεδειγμένο ότι το ίδιο θα έκανε και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Αλλωστε πριν δύο βδομάδες το πρωτάθλημα σύμφωνα με τον Ολυμπιακό ήταν στημένο, και πριν μία για τον ΠΑΟΚ υπήρχε ανομία στο πρωτάθλημα, ε σειρά της ΑΕΚ ήταν τώρα να φωνάξει...

Οσο για το ποδόσφαιρο, είδαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα για να αιφνιδιάσει, ήταν καλύτερη στο πρώτο τέταρτο, αλλά γκολ δεν βρήκε. Στην συνέχεια επικεντρώθηκε στο να εξουδετερώσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και το πέτυχε με άνεση, με τα τρία κεντρικά χαφ που χρησιμοποίησε ο Καρέρα. Το μοναδικό χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ φάνηκε καλύτερος ήταν το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και βρήκε το γκολ, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Καρέρα τόλμησε, η Τούμπα σιώπησε και έφαγε τα νύχια της, αλλά η ΑΕΚ γκολ δεν βρήκε.

Δεν βρήκε γιατί ήταν άστοχη, βλέπε Μάνταλος, γιατί κάποιοι παίκτες της ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια ή την τελική πάσα και γιατί στα πολλά στημένα του τελευταίου ημιώρου δεν μπόρεσε να πάρει κάτι ουσιαστικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της ήταν ότι οι δύο ακραίοι μπακ της δεν υπήρξαν στο δημιουργικό κομμάτι (μεγάλο πρόβλημα διαχρονικά για Χουλτ και Μπακάκη) και ο Καρέρα δεν μπορούσε να δώσει πλάτος στο γήπεδο, αφού ως γνωστόν δεν έχει εξτρέμ.

Παρά ταύτα γέμισε τον άξονά του, γέμισε την περιοχή του ΠΑΟΚ, έκλεισε τον αντίπαλο στα καρέ και περίμενε από τους παίκτες να βρουν το ένα γκολ...

Ο Φερέιρα από την πλευρά του έβαλε όλα τα κορμιά στον άξονα, αφού είδε ότι δεν κινδυνεύει από τους ακραίους μπακ της ΑΕΚ και το “μποτιλιάρισμα” τον διευκόλυνε. Οι αλλαγές του Καρέρα λειτούργησαν, έστω κι αν το αποτέλεσμα δεν ήρθε, αντίθετα του ΠΑΟΚ όχι. Ακόμη και στην φάση που ο Χουλτ είδε την κόκκινη, όταν ο Ακπομ έφυγε στην κόντρα, λάθος πάσα του Μπακάκη γέννησε την φάση και όχι αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.

Με την ομάδα του Φερέιρα να μην μπορεί να παίξει στην κόντρα, αν και χώροι υπήρχαν, αφού η μεταφορά παιχνιδιού του δεν λειτούργησε και το passing game της ομάδας του να έχει πάει περίπατο από το πρώτο λεπτό, με την πολύ καλή πίεση των χαφ της ΑΕΚ σε Μπίσεσβαρ και Μίσιτς, ο ΠΑΟΚ αναζητούσε λύσεις από τα στημένα και μετά το γκολ απλώς προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν με πολυπρόσωπη άμυνα. Τα κατάφερε και για αυτό ο Αμπέλ Φερέιρα είπε ότι η ομάδα του χρειάζονταν και μία τέτοια νίκη.

Ο ΠΑΟΚ πέρα από το τρίποντο δεν έχει να κρατήσει τίποτα από αυτό το ματς. Ακόμη και ο τρόπος που κράτησε το μηδέν δεν είναι τρόπος για να τον κρατήσει και για το μέλλον. Αντίθετα με την ήττα από τον Αρη που όλοι είπαν και έγραψαν ότι έπρεπε να προβληματιστεί (διαφωνώ με εξαίρεση την απόδοση του Ζίφκοβιτς), από το ντέρμπι με την ΑΕΚ πρέπει να προβληματιστεί κι' ας νίκησε.

Ηταν ο χειρότερος φετινός ΠΑΟΚ με τεράστια πίεση, μεγάλο άγχος και καθόλου καθαρό μυαλό. Η ΑΕΚ μπορεί να κρατήσει το σχέδιο που ήταν καλό, το κοουτσάρισμα του Καρέρα που επίσης ήταν καλό, τον χαρακτήρα που έδειξε, αλλά πρέπει να πετάξει τα ατομικά λάθη και μάλιστα αβίαστα, από τέτοιο έχασε τον Χουλτ με κόκκινη, από τέτοιο δέχτηκε το γκολ (ανοησία Σιμόες με τον Βιειρίνια που παίζει με πλάτη) και φυσικά, ειδικά στα ντέρμπι όπου οι ευκαιρίες είναι λιγοστές, πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.