Ενα πέναλτι και ένα "non - penalty" για τον Παναθηναϊκό

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Ενα πέναλτι και ένα "non - penalty" για τον Παναθηναϊκό

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για ένα αναμφισβήτητο πέναλτι, ένα σοβαρό επικοινωνιακό σφάλμα και... ένα non penalty γκολ του Παναθηναϊκού σε 11 ώρες ποδοσφαίρου, στα τελευταία επτά ματς!

Μάντσεστερ Γιουν. - Μάντσεστερ Σίτι: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Κέρδισε πάλι τις... εντυπώσεις στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός. Οπως το είχε κάνει και στην Τούμπα. Τότε, βέβαια, οι έξτρα καθυστερήσεις των έξι λεπτών (που είχαν δώσει την ευκαιρία στον Δικέφαλο να ισοφαρίσει λόγω του ανόητου πέναλτι του Κουρμπέλη στον Κρέσπο) είχαν γίνει “αντικείμενο εκμετάλλευσης” από την πλευρά του Ολυμπιακού. Τώρα, το πασιφανές πέναλτι του Μπα στον Μακέντα γίνεται “αντικείμενο εκμετάλλευσης” από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Η διαφορά ήταν ότι τότε οι Πράσινοι ξιφούλκησαν εναντίον του Σλάβκο Βίντσιτς, ενώ την Κυριακή δεν έβγαλαν μιλιά (πέραν των Χατζηγιοβάνη – Χρήστου Δώνη), παρότι ο Ματίας Γκεστράνιους είδε και δεν καταλόγισε την πασιφανή παράβαση στο VAR. Το... διόρθωσαν χθες βράδυ, με την επιστολή που έστειλαν στην ΚΕΔ και με τη δημοσιοποίησή της για προφανείς λόγους.

ΟΤΑΝ “ΦΩΝΑΖΕΙΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΘΑ “ΦΩΝΑΖΕΙΣ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Oι παίκτες ήταν “σκασμένοι” (θεωρούσαν πέναλτι και τη φάση Μπουζούκη-Καμαρά, χωρίς να έχουν δίκιο) αλλά οι διοικούντες δεν έδειξαν την Κυριακή να ενοχλούνται ιδιαιτέρως από την αδικία. Δεν μίλησαν, δεν... διέρρευσαν, δεν εξέδωσαν ανακοίνωση. Θα συμφωνούσα απόλυτα με αυτή την επιλογή αν ο Παναθηναϊκός είχε διατηρήσει απαρέγκλιτα τους χαμηλούς τόνους που κρατά σε γενικές γραμμές από πέρυσι στο θέμα της διαιτησίας, διεκδικώντας VAR και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, αιτήματα που υλοποιήθηκαν. Ομως εφέτος δεν έπραξε το ίδιο ούτε στο ματς εναντίον της Ξάνθης στη Ριζούπολη, ούτε – πολύ περισσότερο – μετά το 2-2 εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τότε, στην Τούμπα, ίσως και υπό την επήρεια της πίκρας και του εκνευρισμού από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός είχε "ξεσηκωθεί" διττά. Και με τη συνέντευξη - “ποταμό” του Γιώργου Δώνη και με την ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση; «Από την αρχή της εφετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός αποτελεί μόνιμο θύμα της διαιτησίας. Ακόμα και η χρήση του VAR φαντάζει σαν να ανακαλύφθηκε ένας νέος τρόπος για να αδικείται η ομάδα μας. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι δεν καταφεύγει σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις σχετικά με τη διαιτησία. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί σε κάθε αγωνιστική να αποτελεί θύμα λαθών της διαιτησίας. Σήμερα στην Τούμπα είδαμε το αποτέλεσμα να κρίνεται από δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Δόθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις σε παιχνίδι που είχε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και καμιά χρήση VAR, δεν καταλογίστηκε πεντακάθαρο φάουλ στον Περέα στις καθυστερήσεις και τέλος στο 5.20 έξτρα χρόνου δόθηκε πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση” είχε αναφερθεί.

Η “ΣΥΜΜΟΡΙΑ” ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Οσο για τον Δώνη; Και τι δεν είπε εκείνη τη βραδιά! “Δεν με νοιάζει ούτε ο Ολυμπιακός με τον οποίο φέραμε ισοπαλία και θα μπορούσαμε να τον κερδίσουμε, ούτε ο ΠΑΟΚ με τον οποίο φέραμε ισοπαλία, αλλά νομίζω ότι από την αρχή του πρωταθλήματος υπάρχει μια 'συμμορία' εναντίον του Παναθηναϊκού. Δεν σέβονται την προσπάθειά μας, αυτά που δίνουν οι πολλοί νέοι παίκτες που παίζουν στην ενδεκάδα (...). Εχουμε μένος εναντίον αυτού του πράγματος που γίνεται από τους διαιτητές εναντίον μας. Πέρυσι τους προστάτευσα αλλά βάλαμε την ταμπέλα του... να μην την πω τη λέξη. Αυτό που γίνεται εναντίον του Παναθηναϊκού είναι απερίγραπτο. (...) Με ρωτάτε εμένα ποιοι το κάνουν. Υπάρχει ένας μηχανισμός, που δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, που συμπεριφέρονται έτσι απέναντι στην ομάδα μας. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω γιατί. Μπορεί να μην μας θέλουν στα playoff. Είναι μια πιθανότητα. Γιατί εμείς θα τα παίξουμε όλα τα ματς στα ίσα. Δεν ξέρω γιατί”.

Ολα αυτά (και άλλα, πολλά) τα είχε πει ο κόουτς πριν από μόλις δύο μήνες. Την Κυριακή δεν είπε τίποτα σε συνέντευξη Τύπου διάρκειας 16 λεπτών! Ο κόουτς μιλιά, η ΠΑΕ δεν ανέφερε λέξη για τη διαιτησία και κάπως έτσι, έδωσε και πάλι δικαιώματα ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του και στους “ουδέτερους”. Τουλάχιστον το... μπάλωσε με την επιστολή του στην ΚΕΔ, η οποία, μάλιστα, κινείται και προς την απόλυτα σωστή κατεύθυνση, διότι υπογραμμίζει και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει για το “50-50” στη διαιτησία.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Σημαντικότερο, πάντως, από την πληγή στο επικοινωνιακό πεδίο, ήταν το ποδοσφαιρικό τραύμα! Διότι με αντίπαλο αυτόν τον μετριότατο, ελλιπή και αγχωμένο Ολυμπιακό σε άδειο “Γ. Καραϊσκάκης”, ο Παναθηναϊκός πέταξε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με μεγαλύτερες πιθανότητες και να μην επιτρέψει στον Γκεστράνιους, τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί να καθορίσουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο Δώνης νίκησε κατά κράτος τον Μαρτίνς στο αρχικό πλάνο και ηττήθηκε κατά κράτος από τον Πορτογάλο (που άργησε, αλλά... “ξύπνησε”) στο β΄ μέρος. O Πορτογάλος δεν έκανε κάτι... επαναστατικό, πρωτοποριακό και νεωτεριστικό. Τα απολύτως λογικά και προφανή έπραξε στο β΄ ημίχρονο με τον Μπενζιά, αφού προηγουμένως τα είχε κάνει σαλάτα στην αρχική ενδεκάδα με δυο χαφ πολύ αργούς και με δύο προερχόμενους από αποχή παίκτες στην ενδεκάδα (Βαλμπουενά – Ποντένσε που υπέστη θλάση). Εκείνος που δεν έκανε τα λογικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Δώνης, ο οποίος ενώ έβλεπε το ριπλέι της Τούμπας (“σκάσιμο” στο β΄ μέρος) δοκίμασε με τρομερή καθυστέρηση την πρώτη αλλαγή του στο 71' (Μπεκ) και έβαλε τον Περέα που του έχει αλλάξει δυο ντέρμπι (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ) στο... 78'!!! Πρώτη αλλαγή Περέα – Ζαχίντ στο 55'-60', δεύτερη άμεσα ο Νούνες αντί Χατζηγιοβάνη και τρίτη ανάλογα με την εξέλιξη του ματς στο τέλος: αυτά ήταν τα προφανή και λογικά, τα οποία όμως δεν έπραξε, παρότι ασφαλώς το “έργο” της κόπωσης των μέσων του το είχε δει από πριν.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΝΑ “NON PENALTY” ΓΚΟΛ ΣΕ 11 ΩΡΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει πάλι να περιβάλλεται με “αγάπη και προδέρμ” από τα media κι ας λένε πολλοί εντός ομάδας ότι η αντιμετώπιση από την κοινή γνώμη δεν είναι θετική. Μιλάμε για μια ομάδα η οποία έχει πετύχει ένα (!) “non penalty” γκολ στα τελευταία επτά ματς, δηλαδή μετά το αλησμόνητο 3-2 επί της ΑΕΚ! Ενα, του Περέα εναντίον της Λαμίας, σχεδόν σε 11 ώρες ποδοσφαίρου! Ένα, ενώ ο αντίπαλος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπεχαράνο! Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, κάποιες από τις εμφανίσεις του είναι ενθαρρυντικές, όπως με τον Βόλο και με τον ΟΦΗ (κι ας μην νίκησε). Κάποιες άλλες μετριότατες, όπως με τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα, τον Αρη. Κοινός παρονομαστής η τρομερή δυσκολία στο γκολ και η σταδιακή βελτίωση σε κυκλοφορία/κατοχή μπάλας – αμυντική αξιοπιστία. Αν δεν βελτιωθεί σύντομα ο Ζαχίντ, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να παίξει με 4-4-2 και τον Περέα βασικό, ώστε ο “μικρός” να ανακατεύει την άμυνα και ο “μεγάλος” (Μακέντα) να αναλάβει ρόλο δημιουργού. Διαφορετικά, λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, προκειμένου οι Πράσινοι να αποκτήσουν προβάδισμα για τα play offs με τρίποντα εναντίον της μεσαίας και κατώτερης τάξης της βαθμολογίας και να αισιοδοξεί βάσιμα για να περνά τις πίστες του Κυπέλλου.

Όσο για τις μεταγραφές; Το ποδοσφαιρικό “έγκλημα” του καλοκαιριού με τη μη απόκτηση τουλάχιστον ενός αξιόπιστου χαφ μετά τη φυγή του Κάτσε, το πληρώνει ποικιλοτρόπως το Τριφύλλι, παρότι ο Χρήστος Δώνης έχει βελτιώσει πια σε σταθερή βάση την απόδοσή του (και στο Φάληρο πολύ καλό ματς όσο... άντεξε, παρά τα 2-3 λάθη του στα πρώτα 15 λεπτά). Απομένουν μόλις εννέα αγωνιστικές για το τέλος της regular season: μέχρι να προσαρμοστεί ο νέος που θα αποκτηθεί θα έχουν απομείνει πέντε – έξι ματς. Αν είναι τόσο... παικταράς και κατορθώσει να βοηθήσει ουσιαστικά και άμεσα τους Πράσινους, γιασάν του μάγκα του Τσάβι Ρόκα! Δύσκολο λέμε εμείς, καθώς ο κόουτς μίλησε χθες για τρεις "χυλόπιτες" ήδη, το μπάτζετ είναι μικρό και η αγορά περιορισμένη...

Υ.Γ. Απλή επισήμανση, επειδή το βλέπουμε σπανίως: ο Γιάννης Μπουζούκης άλλαξε την Κυριακή τρεις θέσεις, σε κάθε αλλαγή της ομάδας του! Μπαίνει ο Μπεκ στο 71', παίζει "δεκάρι" στη θέση του Ζαχίντ. Μπαίνει ο Περέα στο 78', πάει αριστερός ακραίος στη θέση του Χατζηγιοβάνη. Μπαίνει ο Καμπετσής στο 83', μετατίθεται ως "οκτάρι" στη θέση του Χρ. Δώνη. Καλό, επειδή "μαθαίνει" πολλούς ρόλους σε ηλικία ανέλιξης. Και ταυτόχρονα κακό, διότι δεν είναι ο... Καραγκούνης!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...