Η εξήγηση γιατί ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο το γκολ…

Η εξήγηση γιατί ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο το γκολ…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η εξήγηση γιατί ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο το γκολ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta τα δεδομένα για την εικόνα του Ολυμπιακού επιθετικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Αν μιλάμε καθαρά αγωνιστικά, το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ένα. Απλό δεν το λες, αλλά ένα είναι: το γκολ.

Από τις 16 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός στις εφτά, δηλαδή σχεδόν στις μισές, έχει σκοράρει από ένα η, κανένα γκολ! Εξ ου ήρθαν και οι λευκές ισοπαλίες (0-0) στην Ξάνθη και στο Βόλο, αλλά κι οι άλλες τρεις ισοπαλίες (1-1) με τον ΠΑΟΚ μέσα και τους Παναθηναϊκό, Πανιώνιο έξω.

Το 1-0 ποτέ δεν είναι εύκολο σκορ για να το κρατάει μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός το έκανε μόνο τις δύο πρώτες αγωνιστικές (!), κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και στην ΑΕΛ στη Λάρισα. Έκτοτε, άλλες δύο φορές που προηγήθηκε 1-0 ισοφαρίστηκε (από ΠΑΟ και Πανιώνιο) και μία τρίτη φορά ισοφάρισε ο ίδιος (τον ΠΑΟΚ). Το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα αποτυπώνεται κι από το ότι σε αυτά τα πέντε παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός σκόραρε από μόλις μία φορά, στα τέσσερα πέτυχε το μοναδικό του γκολ με πέναλτι-υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η ομάδα συνεχίζει στην Ευρώπη χάρη επίσης σε ένα πέναλτι, εκείνο με τον Ερυθρό Αστέρα, σε άλλη μία πολύ φτωχή επιθετικά βραδιά της (1-0).

Γιατί όμως δεν έρχεται εύκολα το γκολ στον Ολυμπιακό, σε τόσο πολλά παιχνίδια του; Γιατί πολύ απλά δεν παίρνει τις βοήθειες που πρέπει να παίρνει εκτελεστικά και δημιουργικά από τους παίκτες του…

Αν δούμε τα δεδομένα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα θα παρατηρήσουμε ότι…

Ο Βαλμπουενά έχει σκοράρει μόνο με πέναλτι. Και έχει δημιουργήσει μόνο δύο γκολ από κόρνερ και φάουλ.

Ο Ομάρ έχει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ-είναι δε πολύ αρνητικό αυτό το κομμάτι, γιατί όπως παίζει ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη σημασία να τον βοηθάνε, τουλάχιστον δημιουργικά, οι ακραίοι του μπακ, καθότι περισσότερο εξτρέμ παίζουν.

Ο Μπουχαλάκης έχει μηδέν γκολ και μία ασίστ.

Ο Καμαρά έχει ένα γκολ και μία ασίστ.

Ο Γκιγιέρμε έχει ένα γκολ και μηδέν ασίστ.

Ο Γκερέρο (σαν 2ος φορ) έχει δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Λοβέρα έχει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ.

Ο Ραντζέλοβιτς έχει μία ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι.

Όταν λοιπόν υπάρχουν αυτές οι επιδόσεις από οκτώ παίκτες του Ολυμπιακού…Κι όταν από όλους τους άλλους αμυντικογενείς παίκτες (Τσιμίκας, Κούτρης, Σεμέδο, Αβραάμ, Μεριά, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Μπα, Σισέ) ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόνο ένα γκολ (Σεμέδο)…

Τότε η ομάδα βασίζεται στο να πάρει γκολ, αλλά και δημιουργία γκολ κατά κύριο λόγο, και κατά σειρά προσφοράς, από τους Ελ Αραμπί, Σουντανί, Ποντένσε και σε δεύτερη μοίρα από τους Μασούρα (έχει βάλει γκολ σε τρία ματς κι έχει και μία ασίστ), Τσιμίκα (έχει φτιάξει τέσσερα γκολ). Είναι σαφές ότι δεν αρκούν, εκτός πια κι αν αυτοί οι παίκτες παίκτες βελτιώσουν ακόμη περισσότερο, για την ακρίβεια πολύ περισσότερο, τις επιδόσεις τους στο δεύτερο μισό της σεζόν…

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός εμφανίζει δύο διαφορετικά πρόσωπα στο πρωτάθλημα και είτε πάει με το ζόρι αν δεν του «βγουν» τα παιχνίδια του, είτε πάει φουλ και ρίχνει πεντάρες, τεσσάρες και τριάρες από το ημίχρονο, άμα του «βγουν» τα παιχνίδια του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.