Ο Ντουρμισάι, οι δύο προτεραιότητες του Άρη και οι αποδεσμεύσεις

Ο Ντουρμισάι, οι δύο προτεραιότητες του Άρη και οι αποδεσμεύσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Ντουρμισάι, οι δύο προτεραιότητες του Άρη και οι αποδεσμεύσεις

bet365

Με την απόκτηση του Φιορίν Ντουρμισάι ο Άρης υλοποίησε τον έναν από τους τρεις βασικούς στόχους που έχει για τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Μέσα σ’ αυτούς είναι και οι αποδεσμεύσεις αθλητών.

Το φθινόπωρο και μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των Θόδωρου Καρυπίδη, Άγγελου Χαριστέα και Μίκαελ Ένινγκ καλλιεργήθηκε η αίσθηση ότι ο Άρης θα προχωρούσε σε τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις. Προτεραιότητα δόθηκε στον επιθετικό, στην απόκτηση ενός αμυντικού χαφ αλλά κι ενός ακραίου αριστερού μπακ. Ο πρώτος στόχος υλοποιήθηκε με την απόκτηση του Φιορίν Ντουρμισάι και πλέον οι «κίτρινοι» επικεντρώνονται στους άλλους δύο. Αναλόγως της αποτελεσματικότητάς τους, θα διαμορφωθεί και το αγωνιστικό σχέδιό τους.

Για παράδειγμα, στους τελευταίους αγώνες ο Μίκαελ Ένινγκ χρησιμοποίησε τετράδα στη μεσαία γραμμή και με την απόκτηση του Ντουρμισάι, αν μη τι άλλο έδειξε πολύ ξεκάθαρα ότι θέλει να υποστηρίξει αυτόν τον σχεδιασμό. Τούτο όμως απαιτεί την παρουσία ενός ποιοτικού αμυντικού χαφ για τον άξονα της μεσαίας γραμμής ο οποίος θα αγωνίζεται δίπλα στον Λούκας Σάσα ή θα δίνει τη δυνατότητα πιο εύκολης μετάβασης του Βραζιλιάνου στο δεξί άκρο της άμυνας δίχως τον φόβο της «καταστροφής» του κεντρικού άξονα. Η προσθήκη ενός ακραίου αριστερού μπακ επίσης βρίσκεται σε προτεραιότητα καθώς ο Μιχάι Κόρχουτ είναι ο πιο επιβαρημένος παίκτης του Άρη και δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Άλεξ Μενέντεθ, ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Είναι προφανές επίσης ότι από τη λίστα των προτεραιοτήτων έχει αφαιρεθεί η θέση του τερματοφύλακα. Αυτό έγινε λόγω της συντομότερης επιστροφής στη δράση του Χουλιάν Κουέστα και της αίσθησης που έχει καλλιεργηθεί ότι οι υπάρχοντες μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο διακόπηκαν οι επαφές με τον Ραούλ Λιθοαΐν αλλά και άλλους τερματοφύλακες με τους οποίους υπήρξαν επαφές. Βάσει των τωρινών δεδομένων, θα προκαλέσει έκπληξη αν ο Άρης κινηθεί για τερματοφύλακα.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού αποτελούν οι αποδεσμεύσεις αθλητών οι οποίοι παρέμεινε στην ομάδα, παρότι δεν ήταν στο πλάνο από το περασμένο καλοκαίρι. Στη συγκεκριμένη λίστα είναι οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Άλεξ Μενέντεθ οι οποίοι είναι ενήμεροι και απομένει να βρουν ομάδες για να αποχωρήσουν.

Η περίπτωση του Λερίν Ντουάρτε είναι η δυσκολότερη λόγω της αρνητικής απάντησης που δόθηκε από τον ατζέντη του παίκτη στην πρόταση που κατέθεσαν οι «κίτρινοι» για τους οικονομικούς όρους ενδεχόμενου διαζυγίου και οριστική εξέλιξη αναμένεται εντός των επόμενων δέκα ημερών καθώς ο μάνατζερ του Ολλανδού θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης θέλει να κλείσει τώρα την υπόθεση του Ολλανδού έχοντας καθαρά οικονομικά κριτήρια και δεδομένου του ότι δεν τον υπολογίζει.

Υπάρχουν, τέλος, οι υποθέσεις που εκκρεμούν. Είναι δεδομένο ότι ο Μίκαελ Ένινγκ περίμενε περισσότερα από τους Νίκο Μαρτίνες, Νικολά Ντιγκινί. Σε ότι αφορά τον πρώτο, αρχικά υπήρξε η σκέψη κίνησης των διαδικασιών για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, τελικώς όμως αποφασίστηκε να παραμείνει με τον ρόλο ενός παίκτη ο οποίος έρχεται από τον πάγκο.

Ρευστή είναι η κατάσταση για τον Γάλλο επιθετικό ο οποίος πέρυσι ήταν αναντικατάστατο στέλεχος, φέτος ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, πλέον όμως έχει υποχωρήσει με συνέπεια και τον περιορισμό του χρόνου συμμετοχής του. Ο Ένινγκ δεν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο προσφοράς του όσο και ο παίκτης από τον τρόπο χρησιμοποίησής του καθώς εκτιμά ότι δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του το αριστερό άκρο της επίθεσης. Το ζήτημα του 30χρονου επιθετικού είναι ανοιχτό και το μέλλον του θα εξαρτηθεί στις επόμενες ημέρες με βασικό κριτήριο το αν θα προκύψει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα