Super League: Η ενδεκάδα του... 2020! (pic)

Γιώργος Ντυμένος
Super League: Η ενδεκάδα του... 2020! (pic)

bet365

To gazzetta παρουσιάζει μία ομάδα από παίκτες της Super League που θέλουν να... ξεχάσουν άμεσα το 2019 και σε μεγάλο βαθμό λογίζονται ως «μεταγραφές» στις ομάδες τους ενόψει του νέου έτους

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να έρθει το 2020, που ενδέχεται να σημάνει και την επιστροφή σε φουλ δράση για πολλούς παίκτες που θέλουν να ξεχάσουν άμεσα το 2019. Οι περισσότεροι επειδή στάθηκαν άτυχοι και κατά τη διάρκειά του τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που έμειναν εκτός για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά στην πορεία «έχασαν» τη θέση τους στο αρχικό σχήμα. Ετσι είναι η μπάλα, μοιράζει ευκαιρίες, αλλά επειδή πρόκειται για καλούς παίκτες, προβάλει βέβαιο ότι θα «παλέψουν» για την επιστροφή τους.
Ας δούμε λοιπόν μία χαρακτηριστική ενδεκάδα ανάλογων περιπτώσεων, παικτών δηλαδή που στην αυγή του νέου έτους θα φωνάξουν «παρών» και οι περισσότεροι μπορούν να λογίζονται ως «μεταγραφές» για τις ομάδες τους.
Κάτω από τα γκολπόστ κάθεται ο Μάτιτς Κότνικ. Ο Σλοβένος γκολκίπερ βρίσκεται για 3η σεζόν στην Ελλάδα και με τη φανέλα του Πανιωνίου έχει τα καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Στις 20 Οκτωβρίου χτύπησε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και έκτοτε υπερασπίστηκε την εστία των «κυανέρυθρων» μόνο στη Λάρισα, πριν από μερικές ημέρες. Ο Ζερεμί Μαλέρμπ που τον αντικατέστησε τα πήγε καλά, εκείνος ήθελε τον χρόνο του και στο νέο έτος όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στο 100%.
Στην άμυνα δεξιά έχουμε τον Δήμο Μπαξεβανίδη. Ο εκ των αρχηγών της Ξάνθης χτύπησε στο μετατάρσιο μόλις την 2η αγωνιστική στο Αγρίνιο και έκτοτε παραμένει νοκ άουτ. Ο 31χρονος παραμένει μία αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος της επιστροφής του, αφού μέσα στον Γενάρη κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος.
Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε φέτος και ο Αλέξανδρος Μαλής. Ο 22χρονος στόπερ του Παναιτωλικού αντιμετώπισε στις αρχές Οκτωβρίου ένα πρόβλημα, υποβλήθηκε σε επέμβαση πάνω-κάτω ρουτίνας, όμως μετά υπέστη και έναν επιπλέον μικροτραυματισμό και όλα αυτά «τράβηξαν» την αποθεραπεία του. Πλέον όμως είναι καλά, κόντρα στον ΟΦΗ επέστρεψε ως αλλαγή στα γήπεδα και το νέο έτος θα διεκδικήσει και πάλι τη θέση του στο αρχικό σχήμα.
Οπως και ο Πάπε Σισέ του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος νοσηλεύτηκε τον Οκτώβριο για αρκετές ημέρες λόγω μίας λοίμωξης του αναπνευστικού που τον ταλαιπώρησε και έχασε πολύτιμο έδαφος. Το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς, κάλυψε το χαμένο έδαφος και ενόψει του 2020 θα βάλει... δύσκολα στο Μαρτίνς για τη θέση των στόπερ, αφού ας μην ξεχνάμε ξεκίνησε τη χρονιά βασικός.
Αριστερά «μετατοπίσαμε» τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, καθώς ένα μπακ μπορεί να παίξει με «ανάποδο» πόδι. Ο Σουηδός ήρθε το καλοκαίρι στον Αρη από την ΑΪΚ Στοκχόλμης όπου είχε πρωτάθλημα και το... πήρε σερί. Ξεκίνησε βασικός και στην πορεία του πρωταθλήματος «έχασε» κάποια ματς λόγω καρτών, ενώ και ο ίδιος δεν βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά έπαιξε μόνο στο Ηράκλειο και πλέον έχει μπροστά του χρόνο για να «γεμίσει» τις μπαταρίες του.
Στον άξονα «δεσπόζει» η παρουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο. Ο Αργεντινός χαφ του ΟΦΗ πέρασε τον Νοέμβριο την πόρτα του χειρουργείου για ένα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα στο γόνατο, αλλά αυτό τον «τράβηξε» καιρό και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά. Πλέον προπονείται κανονικά και όλα δείχνουν πως στα πρώτα ματς του 2020 θα είναι και πάλι στη διάθεση του Γιώργου Σίμου, μία επιστροφή που θα... λύσει τα χέρια του νεαρού τεχνικού. Ο 26χρονος συγκαταλέγεται στους «εγκεφάλους» του άξονά του.
Στο πλάι του, πάντα αφαιρετικά, βρίσκεται ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός χαφ του ΠΑΟΚ υπέστη σοβαρή ζημιά στον αχίλλειο τένοντα πριν από περίπου ένα χρόνο και πιο συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου του 2018 στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Εκτοτε «παλεύει» να επιστρέψει και μέσα στον Γενάρη υπολογίζεται πως θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Αυτό ενδέχεται και να σημάνει την επιστροφή του στα γήπεδα.
Στη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής έχουμε τον Ισμαϊλ Σασί. Ο Τυνήσιος πήγε τον Σεπτέμβριο στη Λαμία και υπέστη ρήξη χιαστών στο ντεμπούτο κόντρα στον Πανιώνιο. Ιδιαίτερα άτυχος, σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς και με γνώμονα τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου ένα μήνα θα μπει σε φουλ ρυθμούς. Αρα θα τον δούμε και εκείνον σύντομα ξανά στα γήπεδα.
Στο άλλο άκρο έχουμε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο 33χρονος ακραίος του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Φεβρουαρίου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά πλέον επέστρεψε γερός και δυνατός. Πριν από λίγες ημέρες πήρε στο Βόλο χρόνο συμμετοχής, έπαιξε σαν αλλαγή και το 2020 θα τον βρει σε ακόμη καλύτερη κατάσταση.
«Εγκέφαλος» της ομάδας που δημιουργήσαμε θα είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο μεγάλος άτυχος της καλοκαιρινής προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων», καθώς στο φιλικό με το Αμβούργο υπέστη ρήξη χιαστών. Η απώλειά του τεράστια, τόσο για τον Ολυμπιακό όσο φυσικά και για την Εθνική μας ομάδα, όμως σταδιακά επανέρχεται. Ο χρόνος είναι «σύμμαχός» του και είναι πιθανό στα τέλη του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φλεβάρη να τον δούμε ξανά στα γήπεδα.
Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήσαμε τον Αλχασάν Καμαρά. Ο 26χρονος φορ του Παναιτωλικού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης με τον Αρη, στις 15 του περασμένου Δεκεμβρίου. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και εσχάτως ξεκίνησε προπονήσεις με τα «καναρίνια». Οπως φαίνεται τον επόμενο ένα μήνα θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα μπορέσει να βοηθήσει τους «κυανοκίτρινους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα