Μποροβήλος: «Καθυστερήσεις εκτός λογικής»

Gazzetta team
Μποροβήλος: «Καθυστερήσεις εκτός λογικής»

bet365

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε την αντίθεσή του για τον τρόπο που χρησιμοποιείται το VAR στην Ελλάδα
Για τον τρόπο λειτουργίας του VAR μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος στον τηλεοπτικό σταθμό "IONIAN", όπου και έδειξε την αντίθεσή του για το πώς χρησιμοποιείται στη Super League. «Εμείς έχουμε θέσεις σαν Αστέρας και θα σας μιλήσω για τις δικές μας θέσεις κι όχι για τις άλλες ομάδες. Αυτό το οποίο βιώσαμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και με την εμπειρία του VAR είναι ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση στους διαιτητές ώστε να αποφευχθούν κραυγαλέα λάθη. Είμαστε υπέρ του VAR. Είναι μια τεχνολογία στην οποία δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη. Σαφώς, η δύναμη της εικόνας και το γεγονός ότι μπορείς να δεις μιας φάση ξανά απονέμει δικαιοσύνη ή μάλλον οφείλει να το κάνει. Βλέπουμε όμως σοβαρές καθυστερήσεις, 7-8 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι εκτός λογικής. Είναι εκτός λογικής επίσης να σταματά το παιχνίδι κάθε λίγο και λιγάκι. Εκνευρίζονται και οι φίλαθλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης.
Και συμπλήρωσε. «Δεν ξέρει ο κόσμος αν πρέπει να πανηγυρίσει ένα γκολ ή όχι. Αντί το VAR να παρεμβαίνει σε μια – δύο περιπτώσεις που πραγματικά ξέφυγε κάτι σοβαρό, πάμε στο γήπεδο προκειμένου να δούμε… τηλεόραση. Εκεί οφείλει να δώσει ένα βάρος η διαιτησία, στην εκπαίδευση. Το παιχνίδι πρέπει να σταματά σε ουσιώδης μεγάλες φάσεις και οι αποφάσεις να είναι γρήγορες. Γιατί δεν είναι μόνο ότι χάνεται ο χρόνος αλλά χαλάει και η εικόνα της ομάδας. Αν μια ομάδα έχει καλή ροή αγώνα και σταματήσει το VAR για 7-8 λεπτά μπορεί να γυρίσουν τα πράγματα μπούμερανκ. Το πρώτο και σημαντικό είναι να υπάρχει ροή, στο ποδόσφαιρο. Οχι με τη δικαιολογία να απονείμουμε δικαιοσύνη να διακόπτουμε συνεχώς ένα παιχνίδι. Αυτό θα γίνει όταν μια μεγάλη φάση ξεφύγει από την προσοχή των αρμοδίων. Πόσες φάσεις γίνονται τέτοιες; Εχουμε φτάσει στο σημείο, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε ημίχρονο να βλέπουμε 8λεπτες και 10λεπτες καθυστερήσεις. Νομίζω πως αυτό πρέπει να σταματήσει κι εκεί εντοπίζουμε το πρόβλημα ως Αστέρας».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

SUPERLEAGUE NEWS FEED