Ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ από… παντού και με 10 διαφορετικούς σκόρερ!

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ από… παντού και με 10 διαφορετικούς σκόρερ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ από… παντού και με 10 διαφορετικούς σκόρερ!

bet365

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκλεισαν το ιστορικό 2019 όπως ακριβώς έπρεπε και όπως τους άξιζε. Στην κορυφή. Αήττητοι στο +2 από τον Ολυμπιακό και με την καλύτερη (35 γκολ) επίθεση του πρωταθλήματος

Όταν η ζωή γράφεται μέσα στα γήπεδα, δεν ξεγράφεται, ούτε ξαναγράφεται έξω από αυτά. Διαχρονικά το γήπεδο αποτελεί τον «καθρέπτη» κάθε ομάδας και το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα, με το εκθαμβωτικό 5-1 επί του Ατρομήτου στο φινάλε, έδειξε προς πάσα κατεύθυνση πόσο έτοιμο είναι για να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμά του.

«Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό», τραγουδούσε -σχεδόν απαιτούσε- η «ασπρόμαυρη» κερκίδα στο φινάλε του ιστορικού 2019 για τον πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας, ΠΑΟΚ, που διεύρυνε το αήττητο σερί του στους 51 αγώνες!

Οι ασπρόμαυρες ομορφιές, δε γίνεται να κρύψουν κάτω απ' το χαλάκι, την συμπεριφορά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους μιας ομάδας που έφτασε τα 65 συνεχόμενα παιχνίδια όπου βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Καμία άλλη ομάδα δεν το έχει πετύχει

Ο «Δικέφαλος», μετά τη φυγή του Λουτσέσκου, το ξέραμε από το καλοκαίρι στην προετοιμασία, ότι θα είναι μια πιο επιθετική ομάδα, αυτό πλέον αποδεικνύεται και στην πράξη από τα 35 γκολ που έχει πετύχει στους 16 αγώνες πρωταθλήματος με μ.ο. 2,18 γκολ ανά αγώνα, 1 γκολ ανά 6,1 τελικές προσπάθειες, και 23 ασίστ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επιβεβαίωσε ότι ομάδα του έχει βρει την ισορροπία που ζητούσε από την αρχή της σεζόν, άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε μια δύσκολη συγκυρία, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, έχει βρει γκολ από δέκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές!

Αυτή η ομάδα έχει αμέτρητες λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Ατρόμητος τη Δευτέρα κατάφερε να περιορίσει βασικά ατού των πρωταθλητών (Σφιντέρσκι, Γιαννούλη, Βιεϊρίνια), αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από τον Ίνγκασον, τον Μίσιτς, βάζοντας κάθε φορά πολύ περισσότερους παίκτες στην εξίσωση του γκολ.

Οι πρωταθλητές με δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι τώρα, σκοράρουν το ίδιο εύκολα εντός (19 γκολ) κι εκτός (16 γκολ) έδρας, παίρνοντας γκολ απ’ όλες τις γραμμές του.

Στην κορυφή των «ασπρόμαυρων» σκόρερ μπορεί να βρίσκεται ένας κλασικός φορ περιοχής, ο Κάρολ Σφιντέρσκι με 8 γκολ, ο δεύτερος επιθετικός της ομάδας, ο Τσούμπα Άκπομ, να έχει πετύχει 4 γκολ, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες δεν πάνε πίσω.

Ο Γιόσιπ Μίσιτς (μέσος) μετράει 5 γκολ, ακολουθούν άλλοι τρεις μεσοεπιθετικοί, οι Βιεϊρίνια (3 γκολ), Λημνιός (3 γκολ) και Πέλκας (2 γκολ), ο Μπίσεσβαρ έχει μείνει στο ένα γκολ, ενώ τη διαφορά κάνουν οι αμυντικοί του. Ο «καυτός» Ίνγκασον έφτασε από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τώρα τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Κρέσπο έχει βρει δίχτυα δύο φορές, όσες και ο Μάτος.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε πολλά γκολ και από τις στατικές μπάλες, κάτι που στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν στο φόρτε του και αποτελούσε ένα μεγάλο ερωτηματικό η ανταπόκριση της ομάδας, ειδικά όταν στην κουβέντα έμπαιναν οι περσινές εντυπωσιακές επιδόσεις της πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όμως, στα τελευταία ματς με Ολυμπιακό, Πανιώνιο και Ατρόμητο βρήκε πέντε γκολ από τις στημένες μπάλες, που άρχισαν να λειτουργούν τέλεια στο παιχνίδι της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα