Ελ Αραμπί: Το ball boy της Καέν που του άλλαξε την ζωή και την καριέρα το futsal! (vids & poll)

Ελ Αραμπί: Το ball boy της Καέν που του άλλαξε την ζωή και την καριέρα το futsal! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ελ Αραμπί: Το ball boy της Καέν που του άλλαξε την ζωή και την καριέρα το futsal! (vids & poll)

bet365

Το Gazzetta.gr γράφει για την ξεχωριστή ιστορία ενός γεννημένου μαχητή και σπουδαίου σκόρερ που από ball boy της Καέν έγινε αστέρι του futsal και αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας για να μεταπηδήσει μετά στο ποδόσφαιρο!
Πρεμιερ Λιγκ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού και διεθνής με το Μαρόκο είναι με διαφορά από τους πλέον ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς παίκτες σε αυτήν την θέση που είχε τα τελευταία χρόνια αλλά και γενικότερα ο Ολυμπιακός. Πολλοί μπορεί να το αγνοούν όμως ο Ελ Αραμπί θεωρεί ακόμα και σήμερα πως χρωστάει πολλά στην Καέν. Ο ίδιος πριν από χρόνια είχε αποκαλύψει ότι ήταν ball boy στο γήπεδό της και είχε μεγάλο όνειρο μία μέρα να έβρισκε θέση στο ρόστερ της. Η πρώτη πιο μεγάλη και περήφανη στιγμή της ζωής του ήταν όταν ως παίκτης πια στην Γαλλία είχε δώσει την φανέλα του σε έναν ball boy. Ο Ελ Αραμπί με τα 24 ματς και τα 14 γκολ και τις 4 ασίστ στον Ολυμπιακό φέτος (σ.σ. πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 9 γκολ και 3ος σε αναλογία γκολ με τελικές με 3.7) είναι προϊόν των Ακαδημιών της Καέν. Τον είχαν εντοπίσει οι scouts της στην ομάδα της Mondeville για να βρεθεί στην 2η ομάδα της και μετά στην πρώτη. Στην Καέν έχει παίξει 76 ματς με 28 γκολ και 13 ασίστ και είναι πολύ δεμένος με την ομάδα.
Πριν την μπάλα όμως για τον Ελ Αραμπί ήταν το ποδόσφαιρο σάλας ή futsal όπως αναφέρεται σήμερα. Μια παραλλαγή του ποδοσφαίρου που παίζεται σε ένα μικρότερο γήπεδο και κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Το όνομά του στα αγγλικά προέρχεται από την πορτογαλική λέξη futebol de salão, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ως ποδόσφαιρο αίθουσας ή εσωτερικό ποδόσφαιρο. Κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη το 1985, χρησιμοποιήθηκε επίσης το όνομα Fútbol Sala. Από τότε, το όνομα άλλαξε επίσημα και είναι διεθνώς γνωστό ως futsal.
Ο Ελ Αραμπί πριν επιλέξει την ερασιτεχνική Mondeville απ' όπου η Καέν τον είχε πάρει για ένα μικρό αντίτιμο έπαιζε futsal. Ήταν στην ομάδα Herouville-Saint-Clair και έφτασε στο επίπεδο να χριστεί αρχηγός στην Εθνική Γαλλίας U21! Ήταν για τους Γάλλους ένα από τα αστέρια της γενιάς του. Εκεί λοιπόν κλήθηκε να πάρει μία μεγάλη απόφαση. Να συνεχίσει το futsal σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο ή όχι; Το futsal τον είχε βοηθήσει πολύ σε πολλά σκέλη, όπως θα παραδεχθεί και ο ίδιος πιο μετά. Εν τέλει πήρε την απόφαση να επιλέξει το ποδόσφαιρο.
Μέσω της Καέν τον πρόσεξε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαρόκου για την Εθνική. Ο Ελ Αραμπί είχε Μαροκινούς γονείς όμως είχε εκπροσωπήσει την Γαλλία στο futsal. Όλα αυτά εν έτει 2008. Ο ίδιος εξήγησε πως δεν είχε ξεχάσει τις ρίζες του και ότι ο Έρικ Γκέρετς το 2010 τον έπεισε πως θα γινόταν ο επόμενος Μαρουάν Τσαμάκ. Ένας ακόμα Γαλλαμαροκινός παίκτης που είχε αγωνιστεί στην U19 της Γαλλίας στο ποδόσφαιρο όμως και μετά πήγε στην Εθνική Μαρόκου. Οι αριθμοί του Ελ Αραμπί κατέληξαν να είναι σχεδόν... εξωπραγματικοί. Σε 339 ματς στην καριέρα του έχει βάλει 192 γκολ και έχει 39 ασίστ ενώ στην Εθνική Μαρόκου έχει 15 γκολ σε 41 αγώνες ενώ στα στοιχεία του Trasnfermarkt αναφέρεται πως σε 37 αγώνες είχε βγάλει και 4 ασίστ.
Ο Ελ Αραμπί δεν ξέχασε όμως ούτε τις... ρίζες του στην Γαλλία. Έφτιαξε Ακαδημίες και την δική του ομάδα futsal Herouville-Saint-Clair, έγινε πρόεδρός της, έβαλε χρήματα και βοήθησε πολλά νέα παιδιά. Ο ίδιος είχε πει σε ανύποπτο χρόνο πως «το futsal με βοήθησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην αθλητική μου ζωή. Με έκανε πιο δυνατό. Να μπορώ να νικήσω τις αδυναμίες μου και τον αντίπαλο. Ανέπτυξα τεχνική, πιο μεγάλες δυνατότητες και με βοήθησω πολύ στο να προσαρμοστώ πιο γρήγορα στην Ligue 1 αλλά και να έχω καλή επαφή με το γκολ». Η Καέν πάντως από την μεταγραφή του Ελ Αραμπί πήγε έξι εκατ. ευρώ. Έξι εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που δεν τους είχε κοστίσει σχεδόν τίποτα και έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο ποδόσφαιρο. Είναι αυτό το scouting των Γάλλων αλλά ήταν και το μεγάλο ταλέντο του Ελ Αραμπί.
-Η βασική φωτογραφία είναι από τα social media της Herouville Futsal HF. Στην Gallery δείτε σχετικά βίντεο και πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα