Αντμίρ Μπαϊροβιτς: Το σημαδιακό 2019 στον Παναιτωλικό...

Γιώργος Ντυμένος
Αντμίρ Μπαϊροβιτς: Το σημαδιακό 2019 στον Παναιτωλικό...

bet365

Ο Σουηδός φορ του Παναιτωλικού έκλεισε με γκολ και ασίστ τη χρονιά που «κρεμάστηκε» και πήρε το απολυτήριο από το σχολείο!
Πρόκειται για αυτό που λέμε....κρύο αίμα. Σουηδός γαρ και μεγαλωμένος στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Αλβέστα των «σκάρτων» 10.000 κατοίκων αλλά με μακρινή καταγωγή από τη Βοσνία, ο Αντμίρ Μπαϊροβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη φετινή νίκη του Παναιτωλικού (2-0 τον ΟΦΗ).
Σα να... χόρευε στη βροχή με γκολ από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και μία ασίστ, έδειξε πως είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Στα μέρη μας πλέον κλείνει ένα χρόνο, καθώς αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη (29 ματς/10 γκολ) και πλέον δύναται να ειπωθεί πως ενσωματώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Οταν ήταν μικρός η μπάλα φάνταζε για εκείνον ως το... αυτονόητο μέλλον του. Με κύριο ερέθισμα τον θείο του που αγωνίζονταν στην τοπική ομάδα του Τρολχάταν (το χωριό του), από εκεί έκανε και εκείνος τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.
Αρχισε να ξεχωρίζει, πάντα ως φορ «κουτιού», και το καλοκαίρι του 2012 άλλαξε ριζικά η ζωή του. Ως μέλος της της Εθνικής ομάδας Under 17 των Σκανδιναβών όπου πια είχε μονιμοποιηθεί, συμμετείχε στο τουρνουά La Manga και ξεχώρισε. Πολλοί σύλλογοι άρχισαν να ψάχνονται για χάρη του και η Ναϊμέγκεν «κέρδισε » τη σχετική κούρσα. Ετσι σε ηλικία περίπου 16 ετών βρέθηκε στην Ολλανδία, συχνά έκανε προπονήσεις με τους «μεγάλους» και το 2014, πριν καν γίνει 18, ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα. Ομως η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Λίγο αργότερα χτύπησε σοβαρά στο γόνατο, έμεινε εκτός δράσης για περίπου 5 μήνες και επέστρεψε στη Σουηδία. Δεν τα παράτησε όμως. Αρχικά με Λιουνγκσκίλε, ύστερα σε Εστερ και Γκέφλε, «έφτιαξε» πάλι το όνομά του, πριν έρθει στην Ελλάδα.
Οπου πήρε τη φανέλα με το Νο9. «Είναι ευθύνη αλλά και τιμή», είπε σε ανύποπτη στιγμή, ενώ στην πατρίδα του αποτελεί έναν «πρεσβευτή» του Αγρινίου και των κατοίκων του. Οπου βρεθεί και σταθεί λέει τα καλύτερα.
Λάτρης της μουσικής, ακούει κυρίως πριν τα παιχνίδια. Τον χαλαρώνει. Την ίδια στιγμή το 2019 που μας αποχαιρετά σε λίγο, μπορεί να χαρακτηριστεί σημαδιακό για την προσωπική του ζωή. Οταν πήγε στην Ολλανδία αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο. Παρακολουθούσε μεν μαθήματα εξ' αποστάσεως, αλλά δεν κατάφερε να το τελειώσει όπως ήθελε και πρέπει. Τα κατάφερε όμως φέτος μέσω on line πλατφόρμας και πήρε το απολυτήριό του. Ετσι κέρδισε ένα μεγάλο για εκείνον στοίχημα.
Παράλληλα... κρεμάστηκε. Παρότι μικρός, 24 στα 25, έχει ήδη ένα παιδί, τον Αντο και τον Ιούνιο ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του Μελίσα. Ο... μύθος λέει πως στο σπίτι γίνεται ένα μικρό μπέρδεμα με τα ονόματα. Βλέπετε πολλούς που λέγονται Αντμίρ και έχουν «ρίζες» από τα Βαλκάνια, όπως εκείνος δηλαδή, τους φωνάζουν Αντο! Αλλά μικρό το κακό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα