Πρωταθλητής στο γήπεδο και τώρα πρωταθλητισμός στα δικαστήρια...

Πρωταθλητής στο γήπεδο και τώρα πρωταθλητισμός στα δικαστήρια...

Πρωταθλητής στο γήπεδο και τώρα πρωταθλητισμός στα δικαστήρια...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το 5-1 του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα που αφορούν το κομμάτι των αντιδράσεων για διαιτητικές αποφάσεις.

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το 2019 έκλεισε έτσι όπως άξιζε στον νταμπλούχο και αήττητο πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Στη μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που παραμένει αήττητη επί 51 παιχνίδια. Αυτό το 5-1 απέναντι στον δυνατό και φορμαρισμένο Ατρόμητο, αποτέλεσε το κερασάκι στην Τούρτα.

Ο ΠΑΟΚ έφερε και πάλι στο γήπεδο πάνω από 20 χιλιάδες φιλάθλους, πάρα-πάρα πολλά παιδιά, κόσμο που πέρα από το ποδοσφαιρικό θέαμα το οποίο απήλαυσε, βοήθησε και με διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες, συνανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. Όλο αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ότι το 5-1 αδικεί τον Ατρόμητο. Δεν άξιζε τέτοια ήττα, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που αρχικά και για 20-30 λεπτά δεν μπορούσε ούτε να πλησιάσει στην περιοχή της ομάδας του Περιστερίου. Ο Βιεϊρίνια σκόραρε από μακριά, ήρθαν άλλα δύο γκολ από γεμίσματα στημένων φάσεων και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι… απογοητεύτηκαν. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο…

Γίνονται βέβαια όταν υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που διαθέτει τόση ποιότητα, με παίκτες που έχουν ξεχωριστή ικανότητα να δημιουργούν και να τελειώνουν φάσεις (στατικές ή όχι) με μερικές απλές επαφές της μπάλες.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ο προπονητής τους και όλη η ομάδα, έκαναν και αυτή τη φορά τα πάντα για να διαφημίσουν το ποδόσφαιρο.

Πάμε όμως και σε όσα δυσφημούν το άθλημα…

Μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός (όχι βέβαια με τα ανύπαρκτα πέναλτι, αλλά με το γκολ που ακυρώθηκε) ειδικά όμως μετά τα όσα ακολούθησαν και την απόφαση για επ’ αόριστον τιμωρία των διαιτητών, αφού όμως ασκήθηκε τεράστια πίεση γι’ αυτή, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι παράγοντες και τα στελέχη της οποιασδήποτε ΠΑΕ που από εδώ και πέρα δεν θα προχωρούν στα παρακάτω βήματα, θα είναι τουλάχιστον κορόιδα.

Ξεκινάμε…

- Είναι λοιπόν τουλάχιστον κορόιδο, όποιος μετά από παιχνίδι που θεωρεί ότι αδικείται, δεν προχωράει σε μία πρώτη τηλεοπτική ή γραπτή δήλωση-φραστική επίθεση στον διαιτητή. Γιατί να μην το κάνει;

- Θα είναι μεγάλο κορόιδο όποιος δεν έχει έναν επίτιμο (μεγάλης ηλικίας κατά προτίμηση για να ξεπερνάει κάποια όρια του νόμου) να κάνει δηλώσεις για στημένα παιχνίδια και πρωταθλήματα, να βάλλει κατά πάντων με χαρακτηρισμούς, να λέει για παίκτες που είναι βαλτοί να χτυπήσουν άλλους και να δημιουργεί κάθε εβδομάδα εντυπώσεις με εμπρηστικές δηλώσεις, έχοντας όμως εξασφαλίσει ατιμωρησία μέσα από απόφαση Πειθαρχικής Επιτροπής που θα εκτιμά ότι… «δεν εκφράζει την ΠΑΕ, αλλά τον εαυτό του». Ο ίδιος θα αξιοποιείται και για κατάθεση μηνύσεων σε διαιτητές, εκεί όπου δεν μπορεί να φαίνεται η ΠΑΕ.

- Όποιος από εδώ και πέρα αδικείται και δεν καταθέτει μηνύσεις στους διαιτητές, θα απολογείται στον κόσμο της ομάδας του, για το πώς τελικά εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Πέρα από τον πρωταθλητισμό στα γήπεδα, γίνεται υποχρεωτικός και ο πρωταθλητισμός στα δικαστήρια.

- Όποιος βλέπει να χάνει ματς και θεωρεί τον διαιτητή υπεύθυνο και δεν ζητάει τη σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, θα είναι το πιο μεγάλο κορόιδο.

Για παράδειγμα…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είδε διαιτητή να πηγαίνει στο VAR, να διαπιστώνει εκεί ότι αντίπαλος ποδοσφαιριστής γρονθοκόπησε παίκτη του ΠΑΟΚ, αλλά να αποφασίζει την μη αποβολή του…

Αυτή η ΠΑΕ που δεν χαρακτήρισε τον διαιτητή, δεν του επιτέθηκε φραστικά, δεν τον κυνήγησε δικαστικά και δεν ζήτησε την σύλληψή του με αυτόφωρη διαδικασία, θα πρέπει πλέον να απολογηθεί στο κοινό της για το πώς προασπίζεται τα συμφέροντά της σε σχέση με άλλες, που κάνουν τα πάντα για πολύ πιο δύσκολες-αμφισβητούμενες φάσεις.

Εδώ η μία φάση με την μπουνιά που είδε ο διαιτητής στο VAR

και εδώ η άλλη που είδε ο διαιτητής χωρίς τη γραμμή οφσάιντ, την οποία ακόμη δεν του έχουν βάλει οι υπεύθυνοι!

Εφόσον λοιπόν πάει… δικαστικά το πράγμα και εφόσον δικαιώνεται από την ΚΕΔ αυτή η πρακτική, ποιος έχει το ξεκάθαρο δικαίωμα να στραφεί κατά ποιου διαιτητή; Με βάση ποιο κριτήριο το ένα λάθος είναι ανθρώπινο και το άλλο εμπεριέχει δόλο που τον στέλνει και στο δικαστήριο με κατηγορία για δωροδοκία(!), αλλά και εκτός ορισμών;

Ή μήπως στο τέλος-τέλος και οι διαιτητές πρέπει να στραφούν κατά παραγόντων όχι μόνο με το δικαίωμα της κατάθεσης μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη της γραμμής του οφσάιντ, έλλειψη που (σκόπιμα ή όχι) τους αφήνει εκτεθειμένους;

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη πάντως, ο κόσμος της κάθε ομάδας δεν θα τα βάζει πλέον με του διαιτητές, αλλά με όσους δεν αντιδρούν εναντίον τους με κάθε τρόπο που μέχρι και τώρα μένει ατιμώρητος!

* Κάτι τελευταίο, όσον αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας… Ο Αλέξης Κούγιας που πριν δύο εβδομάδες αποθέωνε τον Φωτιά, αλλά τώρα ψάχνει πώς ανέβηκε τις κατηγορίες, ήξερε χθες στην τηλεοπτική του παρουσία στο Open, τα πάντα για μηνύσεις, για αυτόφωρα, για τιμωρίες διαιτητών. Τα ήξερε γιατί προβλήθηκαν πολύ έντονα. Το μόνο που δεν ήξερε ήταν ότι… άγνωστοι επιτέθηκαν στον Ευαγγέλου και προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι του!

Προσέξτε! Όλα τα νομικά ζητήματα πήραν τεράστια έκταση! Η επίθεση στον διαιτητή όμως έγινε πλέον ρουτίνα! Ήταν κάτι συνηθισμένο!

Εκεί καταντήσαμε με την ατιμωρησία όσων έκαψαν το σπίτι του Μπίκα, όσων πυρπόλησαν τον φούρνο του Κωνσταντινέα, όσων επιτέθηκαν στον Τζήλο και όλων των άλλων θυμάτων, σε υποθέσεις που παρουσιάζουν σατανικές συμπτώσεις, σε υποθέσεις όμως που… αφού δεν εξιχνιάζονται, έχουν και συνέχεια με νέα θύματα στο διαιτητικό χώρο.

Ολοκληρώνοντας να στείλουμε κι εμείς τις ευχές και τα χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.