Περέα: Η προσωποποίηση της ποδοσφαιρικής ευτυχίας

Περέα: Η προσωποποίηση της ποδοσφαιρικής ευτυχίας

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Περέα: Η προσωποποίηση της ποδοσφαιρικής ευτυχίας

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Χουάν Χοσέ Περέα που απολαμβάνει την κάθε στιγμή στον Παναθηναϊκό και την πρώτη ύλη του Κολομβιανού που αν δουλευτεί σωστά θα φέρει γκολ και εκατομμύρια στο «τριφύλλι».

Τον βλέπεις από την στιγμή που ετοιμάζεται να πατήσει χορτάρι. Το καταλαβαίνεις από την λάμψη στο πρόσωπό του, από το χαμόγελο της ευτυχίας που θυμίζει περισσότερο παιδί παρά επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ο Χουάν Χοσέ Περέα το απολαμβάνει, και όπως συνηθίζουν να λένε και στις τηλεοπτικές εκπομπές «περνάμε καλά και αυτό φαίνεται προς τα έξω».

Ο Κολομβιανός στράικερ το ζει. Και δεν είναι μόνο την ώρα του παιχνιδιού. Δεν είναι μόνο όταν έρχεται σε επαφή με το αντίπαλο πλεκτό! Ο 19χρονος άσος χαίρεται κάθε στιγμή της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Όσοι τον συναναστρέφονται στο Κορωπί, έχουν να λένε για ένα παιδί που νιώθει ικανοποίηση ακόμη και για απλά, καθημερινά πράγματα ρουτίνας. Όπως το να κατέβει στο πρωινό την ημέρα του αγώνα, όπως το να πάει πιο νωρίς στο προπονητικό κέντρο για να μπει στο κλίμα της προπόνησης, όπως το να εκπροσωπήσει την ομάδα στην εκδήλωση για την νέα μπουτίκ. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με μία όρεξη πρωτόγνωρη που δείχνει πόσο πολύ χαίρεται που αποτελεί κομμάτι αυτής της ομάδας. Πάντα ταπεινός, όπως μετά το υπέροχο τέρμα που πέτυχε στο 2-0 επί της Λαμίας.

Η λέξη που περιγράφει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την παρουσία του στον σύλλογο είναι μία, αρχίζει από «Κ» αλλά θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε το θρυλικό «gazzetta να περάσει, δεν βρίζω» για να την δημοσιεύσουμε!

Δεν το συναντάμε κάθε μέρα, δεν το βλέπεις συχνά, για αυτό και είναι άξιο αναφοράς.

«Είναι ταγμένος στο ποδόσφαιρο»!

Το μεγαλύτερο προσόν του Περέα είναι ακριβώς αυτό. Αυτή η τεράστια θέληση να πετύχει, να καθιερωθεί, αυτή η απόλαυση που νιώθει για όλες τις εκφάνσεις της δουλειάς του ποδοσφαιριστή. «Είναι ταγμένος στο ποδόσφαιρο» είναι η απάντηση στην ερώτηση «τι παιδί είναι ο Περέα»;

Η ένταση, το πάθος, η ενέργεια που καταθέτει μέσα στο γήπεδο είναι χαρακτηριστικά που εμφανίζει και έξω από αυτό.

Είναι χαρακτηριστικά που τα διαθέτει σε μεγάλες δόσεις και αν μάθει να τα διαχειρίζεται σωστά, θα δώσει στον εαυτό του ακόμη ένα μεγάλο «όπλο», εκτός από τα τρομερά αθλητικά χαρακτηριστικά.

Μπορεί να μην μεγάλωσε όπως οι περισσότεροι Κολομβιανοί, δηλαδή στα όρια της φτώχιας, και να έβλεπε το ποδόσφαιρο ως μια μάχη για επίβιωση, ωστόσο, από μικρός «μπολιάστηκε» με την νοοτροπία του νικητή. Ο πατέρας του ήταν μπασκετμπολίστας και εκτός από το καλό βιοτικό επίπεδο, τον έβαλε στο... κλίμα της επιτυχίας, της σωστής αθλητικής νοοτροπίας, της δουλειάς για την βελτίωση.

Θα βρει γκολ και... εκατομμύρια

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Νίκος Νταμπίζας αποφάσιζε να ποντάρει και να εμπιστευθεί έναν 19χρονο Κολομβιανό ως back up του Φεντερίκο Μακέντα και λίγους μήνες αργότερα, έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει τσάμπα, ένα ακατέργαστο ποδοσφαιρικό «διαμάντι», έναν σέντερ φορ που αν δουλευτεί σωστά και το «τριφύλλι» του δώσει χώρο και χρόνο, τότε στα επόμενα χρόνια θα πάρει δεδομένα γκολ και εκατομμύρια από πιθανή(έως σίγουρη) πώλησή του.

Ταχύτητα, δύναμη, ορμή, υψηλή ένταση, «ένστικτο». Αυτά είναι τα πιο σπουδαία προσόντα του μικρού τούτη την στιγμή.

Για να φτάσει σε τοπ επίπεδο, όμως, θα πρέπει να δουλέψει αρκετά. Ειδικά στην τεχνική του. Στα κοντρόλ, στο κράτημα της μπάλας και στα μέτρα που κάνει με αυτή μέσα στο γήπεδο.

Η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική, αλλά δεν φτάνει. Περιθώρια υπάρχουν τέραστια. Φαίνεται. Ο ίδιος το θέλει, δουλεύει και ατομικά σε κάθε ευκαιρία και ο Παναθηναϊκός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από το... συναπάντημα με τον Κολομβιανό άσο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.