ΠΑΟΚ που βελτιώνεται σε όλους τους τομείς…

ΠΑΟΚ που βελτιώνεται σε όλους τους τομείς…

ΠΑΟΚ που βελτιώνεται σε όλους τους τομείς…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, την συνεχή βελτίωση του Δικεφάλου και μερικές ακόμη λεπτομέρειες της αγωνιστικής και όχι μόνο.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και στο Αγρίνιο με καθαρό σκορ, έχοντας πετύχει σε ένα ακόμη ματς τον βασικό του στόχο. Πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς έχοντας καλή απόδοση στη δημιουργία παιχνιδιού με την παραγωγή φάσεων, ενώ ταυτόχρονα ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά, αφού δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση. Αυτή είναι η ουσία, αυτός είναι και ο διπλός στόχος.

Εδώ ακριβώς παρατηρούμε και την μεγάλη ποδοσφαιρική πρόοδο για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Η περιβόητη ισορροπία! Όσο καλά επιτίθεσαι, τόσο καλά να αμύνεσαι και το αντίστροφο. Η καλή λειτουργία δηλαδή σε μία φάση (άμυνας ή επίθεσης) να μην επηρεάζει την άλλη. Αυτό δηλαδή που «πάθαινε» ο πρωταθλητής Ελλάδας στο πρώτο διάστημα της χρονιάς. Τότε που η προσπάθεια να επιτεθεί καλά ή θεαματικά, δημιουργούσε πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία και αποτελεσματικότητα.

Αυτή είναι η πιο μεγάλη και ξεκάθαρη επιτυχία του ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες και ακολουθούν άλλες μικρότερες. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά... Οι πολλές μικρές βελτιώσεις, οδηγούν στην μεγάλη-συνολική , που φέρνει και τα αποτελέσματα με αυτό τον τρόπο. Κάπως έτσι δηλαδή ξεχάσαμε εκείνα τα οδυνηρά 2-2 που έχουν στερήσει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.

Στο Αγρίνιο η ομάδα του Φερέιρα μπήκε καλά, εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Παναιτωλικού να πιέσει πιο ψηλά και με αυτή τη συνεργασία των Δημήτρηδων της ομάδας (διαγώνια μεγάλη πάσα Λημνιού, παράλληλη πάσα Γιαννούλη και τελείωμα Πέλκα) άνοιξε το σκορ. Ακολούθησε το κακό διάστημα όπου χάθηκε το κέντρο σε γεγονός που πρέπει να αναλυθεί, ενώ στο δεύτερο μέρος όλα κρίθηκαν μετά τις αλλαγές και την ένεση ποιότητας που προσέφεραν Άκπομ και Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε με πλάνο, είχε κατά διαστήματα καλή ενέργεια στο παιχνίδι του, σούταρε πολύ και καλά έξω από την περιοχή αναδεικνύοντας (για άλλη μία φορά) πρωταγωνιστή τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν είχε θέματα στις αμυντικές μεταβάσεις του, δεν είχε πρόβλημα στα αμυντικά του στημένα, ενώ κατάφερε να βάλει ακόμη καλύτερα στο παιχνίδι και στον ρυθμό, τον Βιεϊρίνια και τον Μαουρίσιο.

Ατομικά οι Κρέσπο-Ίνγκασον ήταν και πάλι ανίκητοι. Πέλκας-Γιαννούλης και Λημνιός είχαν καλές στιγμές και εξάρσεις, ο Μίσιτς τα έκανε και πάλι όλα με αποκορύφωμα την κάθετη στο 0-3 και φυσικά μεγάλη χαρά σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ προσέφερε ο Άκπομ που μπήκε και κλείδωσε το ματς με δύο ενέργειες. Ένα παιδί που χρειάζεται αυτοπεποίθηση και όσα έγιναν χθες του τόνωσαν το πεσμένο ηθικό του.

* Όπως το προαναγγείλαμε… Θλίψη και απογοήτευση προκάλεσε η εικόνα αλλά και το κλίμα που επικράτησε στο γήπεδο του Αγρινίου. Ποιος δηλαδή χάρηκε με τόσες απαγορεύσεις και με αυτό το θεατρικό πράγμα που δεν ήταν ποδόσφαιρο;

* Μέσα στην εβδομάδα θα ασχοληθούμε με τα μικρά-μικρά που δεν σχολιάστηκαν από την ανακοίνωση FIFA-UEFA, αλλά και με αυτούς που τόλμησαν και πήραν την ευθύνη να δώσουν απαλλακτικό χαρτί σε παράγοντα ομάδας που φιλοξενείται από τηλεοπτικό κανάλι να λέει όλα εκείνα που οδήγησαν στην παραπάνω ανακοίνωση. Και μην ξεχνάμε… Την Παρασκευή έχουμε δίκη για τα στημένα!

* Τι έγινε; Πάλι κακό έκανε το VAR και σε αυτή την αγωνιστική; Στα πόσα διορθωμένα λάθη θα δεχθούμε ότι υπάρχει και εδώ βελτίωση; Ή μήπως δεν «πρέπει» να κάνουμε τέτοιες παρατηρήσεις;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.