Ράσταβατς: «Να είμαστε δυνατοί και γενναίοι»

Gazzetta team
Ράσταβατς: «Να είμαστε δυνατοί και γενναίοι»

bet365

Ο κόουτς του Αστέρα Τρίπολης έδωσε το... σύνθημα ώστε οι Αρκάδες να ξεπεράσουν άμεσα τη «βαριά» αποψινή ήττα
Το «σύνθημα» ώστε όλοι στον Αστέρα Τρίπολης να αφήσουν άμεσα πίσω το αποψινό ματς, έδωσε ο Μίλαν Ράσταβατς μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. «Ηταν ένα ματς για εμάς, στο οποίο ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει αρνητικά, ξεκίνησε. Τα δύο γρήγορα γκολ, και η κόκκινη στο τέταρτο επηρέασαν την εξέλιξη, της αναμέτρησης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και σ' αυτό του Αστέρα, οπότε η αριθμητική ανισορροπία έκανε την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Ο Αστέρας, και την προηγούμενη περίοδο είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Και είναι δική μας δουλειά να κάνουμε την ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική. Εμείς πρέπει να κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Εχουμε στόχους αλλά ο πρωταρχικός μας είναι να βελτιώσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας και να το διατηρήσουμε σ' αυτό το επίπεδο. Αφού το καταφέρουμε αυτό, μετά θα έχουμε απαιτήσεις για κάτι καλύτερο. Υπάρχει δύσκολος δρόμος, μπροστά μας. Δεν είναι μια στιγμή χαρούμενη για εμάς, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί και γενναίοι για να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε αρχικά ο Σέρβος κόουτς.
Μετά ρωτήθηκε αν απόψε οι Αρκάδες είχαν ένα κακό βράδυ ή υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και σ' αυτές που διεκδικούν την εξάδα. «Νομίζω ότι το πρωτάθλημα μέχρι τώρα μας έχει δείξει είναι ότι υπάρχουν δυο ομάδες που έχουν διαφορά από τις υπόλοιπες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να βρεθούμε στο επίπεδο αυτών των δύο ομάδων, αλλά είμαστε στο γκρουπ των ακριβώς από κάτω ομάδων, που υπάρχουν πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Αστέρας. Οταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, χρειάζεσαι και τύχη προκειμένου να έχεις περισσότερες πιθανότητες στο παιχνίδι σου. Σήμερα, δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας αλλά είναι καλύτερο να χάνεις ένα παιχνίδι 5-0, παρά 5 παιχνίδια με 1-0».
Για τα πολλά «χαμένα» ημίχρονα των Αρκάδων είπε πως «σε πρώτη φάση θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Αν είμαστε πιο ανταγωνιστικοί δεν θα κάνουμε εύκολα λάθη. Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στις μονομαχίες, να κερδίζουμε φάουλ ή να κάνουμε φάουλ όταν πρέπει. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι συμβαίνει αυτό που είπατε άρα έχουμε κάποιες κακές συνήθειες που σιγά-σιγά θα πρέπει να τις κόψουμε». Μετά ανέφερε ότι «δεν μου έχει ξανασυμβεί να βρίσκομαι πίσω στο σκορ με 2 τέρματα και να χάνω 2-0. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα συστήματος. Εχει να κάνει με το να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και η ομάδα να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Και φυσικά να γνωρίζει τον τρόπο για το πάρει».
Κλείνοντας ρωτήθηκε σε ποια σημεία ήταν απόψε αδύναμος ο Αστέρας και για την εικόνα των παικτών του. «Το πιο βασικό πρόβλημα σήμερα ήταν το ότι χάναμε πολλές εύκολες μπάλες στο κέντρο. Κατόπιν τούτου έπρεπε να γυρίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος διαθέτει πολλούς γρήγορους ποδοσφαιριστές κι έπρεπε να τρέξουμε γρήγορα να καλύψουμε τους κενούς χώρους. Ηταν ένα σενάριο που θέλαμε να αποφύγουμε. Αν θες να αποφύγεις κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια λάθη στη μεσαία γραμμή. Οσον αφορά, για το ποιοι παίκτες έπαιξαν καλά, και ποιοι όχι, είναι κάτι που θέλω να μείνει μεταξύ μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα