ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-2

Νίκος Μαρούδας
ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-2

bet365

Ο Ατρόμητος στις μοναδικές του φάσεις στο πρώτο μέρος προηγήθηκε νωρίς 2-0 (Ούμπιδες, Ουγκράι) και εν συνεχεία άντεξε στην πίεση της καλύτερης ΑΕΛ και έφυγε νικητής με 2-1 από την Λάρισα! Ο Φατιόν με πέναλτι το γκολ των γηπεδούχων.

Μια τεράστια σημασίας νίκη πήρε ο Ατρόμητος στη Λάρισα, με τους Περιστεριώτες να επικρατούν της ΑΕΛ πολύ δύσκολα με 1-2 και να πιάνουν τον Άρη στην όγδοη θέση, μειώνοντας στον πόντο την διαφορά τους από τα πλέι οφ.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κρίστινσον, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Καρανίκα, Μόρα, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κάτσε, Φατιόν, δεξί εξτρέμ ο Ασούρμπε, αριστερό ο Ουάρντα, ενώ δεκάρι ήταν ο Μιλοσάβλιεβιτς, με μοναδικό προωθημένο τον Νούνιτς.

Ο Σάββας Παντελίδης διατήρησε το 4-3-3 σε σχηματισμό για τον Ατρόμητο, αλλά προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μέγιερι, με τους Ρισβάνη, Γούτα στα στόπερ. Στις πτέρυγες επέστρεψαν μετά από αρκετό καιρό ο Κιβρακίδης δεξιά στη θέση του τραυματία Γκάλο και ο Κατράνης στα αριστερά με τον Ταλόσα να μένει στον πάγκο. Στον άξονα, ο Μάντσον πήρε φανέλα βασικού αντί του Μπαένα, με τον Ούμπιδες να παίρνει την θέση του τιμωρημένου Χαρίση στο πλάι του. Δεκάρι ήταν ο Ανδρούτσος, δεξί εξτρέμ ο Μανούσος, αριστερό ο Ουγκράι αντί του Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Βέλλιος.

Η ΑΕΛ τις φάσεις, ο Ατρόμητος τα γκολ!

Στην αναμέτρηση, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά έχοντας μπει καλύτερα και με την μπάλα συνεχώς στα πόδια της. Ωστόσο, ο Ατρόμητος στην πρώτη φάση του στα αντίπαλα καρέ ευτύχισε να ανοίξει το σκορ! Ο Μανούσος έκανε το γέμισμα στο 5', η άμυνα της ΑΕΛ απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Ούμπιδες εκείνος σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η ΑΕΛ βγήκε μπροστά ακόμα πιο έντονα κι έκλεισε στο δικό του μισό τον Ατρόμητο. Ωστόσο έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Μέγιερι, ο οποίος έσωσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μιλοσάβλιεβιτς στο 10', έβγαλε και το μακρινό σουτ του Στάνκοβιτς στο 19', ενώ οι προσπάθειες των Ουάρντα και Μπράλιτς στο 18' και στο 19' έφυγαν άουτ.

Μετά τη φάση αυτή ο Ατρόμητος βγήκε στην κόντρα και στη δεύτερη φάση που βρήκε στο παιχνίδι σκόραρε για το 0-2! Ο Μανούσος σέντραρε, ο Καρανίκας δεν αντέδρασε σωστά, έστρωσε την μπάλα στον Ουγκράι ο οποίος πλάσαρε στο 20' και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η εικόνα της αναμέτρησης και μετά το 0-2 έμεινε ίδια, με την ΑΕΛ να πιέζει και τον Μέγιερι να σώζει! Τόσο στο 28' στην προβολή του Νούνιτς, όσο και στο 35' στο σουτ του Μόρα, αλλά και στην κεφαλιά του Ασούμπρε στο ίδιο λεπτό. Η μεγαλύτερη επέμβαση του Ούγγρου γκολκίπερ ήρθε στο 39', όταν ο Ασούμπρε με τακουνάκι από κοντά προσπάθησε να σκοράρει, με τον Μέγιερι να κάνει την καλύτερη επέμβασή του στο ματς.

Μπήκε και πάλι στο ματς από την άσπρη βούλα

Ό,τι δεν μπορούσαν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ σε κανονικό ρυθμό παιχνιδιού, έγινε από την άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα, στο 42' ο Σιδηρόπουλος έδειξε με την βοήθεια και του VAR πέναλτι σε χέρι του Βέλλιου, την εκτέλεση ανέλαβε ο Φατιόν ο οποίος ευστόχησε και μείωσε σε 1-2 για την ομάδα του στο 44'.

Αυτό το γκολ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα για το πρώτο μέρος, με την ΑΕΛ να το αξίζει βάση εικόνας και να καταφέρνει να το βρει πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Πίεσε αλλά δεν απείλησε πραγματικά η ΑΕΛ

Με το σκορ στο 1-2, ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο την ισοφάριση και την ανατροπή. Παρ' όλα αυτά, ο Ατρόμητος είχε τις δύο μεγαλύτερες φάσεις στην επανάληψη, παρά το γεγονός πως η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο και την μπάλα στα πόδια της. Ο Ουάρντα ήταν εκείνος που απείλησε για τους γηπεδούχους στο 47' με τον Μέγιερι να σώζει.

Αμέσως μετά, στο 50', ο Ουγκράι από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ απειλώντας για τους Περιστεριώτες. Οι «βυσσινί» που σταθερά είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απείλησαν χωρίς να ανησυχήσουν τον κορυφαίο Μέγιερι, με τον Σεσέροβιτς στο 52' και με τον Κάτσε στο 72' κι από εκεί και πέρα τίποτα!

Αντίθετα, ο Ατρόμητος, έφτασε κοντά στο 1-3 με τον Γιακουμάκη στο 75' να βρίσκεται απέναντι στον Κρίστινσον αλλά να αστοχεί. Τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 81' με κεφαλιά του Ουάρντα να φεύγει άουτ και τον Ατρόμητο να βγάζει με ευκολία τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλο.

MVP: Μέγιερι. Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, κράτησε σε πολλές περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του μέχρι και την φάση του πέναλτι. Είχε κάποιες σημαντικές και δύσκολες επεμβάσεις στο παιχνίδι, σε σημεία που η ΑΕΛ πίεζε ασφυκτικά την άμυνα των Περιστεριωτών και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από νωρίς στο παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Νούνιτς. Ο επιθετικός της ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του ήταν συνεχώς στην επίθεση, κατάφερε να μη φανεί σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι. Ακόμα κι όταν στο δεύτερο μέρος είχε δίπλα του βοήθεια τον Ντάουντα, πάλι δεν απείλησε την εστία του Μέγιερι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ουάρντα και Μανούσος. Ο Αιγύπτιος ήταν για ακόμα ένα ματς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην προηγούμενη ομάδα του, είχε τις δικές του ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ. Για τον Έλληνα επιθετικό του Ατρόμητου τώρα τι να πούμε! Τα δύο γκολ της ομάδας του ξεκινούν από τα πόδια του, για ακόμα ένα παιχνίδι βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια νίκη!

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Καρανίκας στη φάση του 0-2 του Ατρόμητου, καθώς ο τρόπος με τον οποίο έπεσε για να διώξει την μπάλα ήταν τόσο κακός που την... έστρωσε στον Ουγκράι κι εκείνος σκόραρε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του είχαν μια καλή σε γενικές γραμμές διαιτησία. Είχαμε δύο φάσεις στις οποίες χρειάστηκε το VAR ο Έλληνας ρέφερι. Πρώτα στο 0-1 του Ατρόμητου για χέρι του Βέλλιου στην αρχή της φάσης, αλλά τελικά θεώρησε πως η μπάλα πηγαίνει πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι του Έλληνα επιθετικού το οποίο δεν ήταν και προέκταση του σώματός του και γι' αυτό μέτρησε το γκολ. Δεύτερη φάση που χρειάστηκε η βοήθειας της τεχνολογίας, ήταν στο πέναλτι που τελικώς κέρδισε η ΑΕΛ. Ο Σιδηρόπουλος σε κανονική ροή αγώνα δεν έδειξε την άσπρη βούλα, συμβουλεύτηκε το VAR κι αμέσως έδειξε σωστά το χέρι του Βέλλιου κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Λάρισας να μειώσει από τα 11 βήματα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να συνεχίσει την τρελή της πορεία προς τα πλέι οφ, σταμάτησε απέναντι στον Ατρόμητο, ο οποίος πήρε μια νίκη που ήθελε πάρα μα πάρα πολύ. Μπορεί στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι να ήταν ανώτεροι σχεδόν σε ολόκληρη την αναμέτρηση, όμως η ομάδα του Περιστερίου ήταν πιο αποτελεσματική με αποτέλεσμα πλέον να κοιτά τα πλέι οφ από απόσταση ενός βαθμού!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (46' Σεσεροβιτς), Μόρας, Καρανίκας, Ασούμπρε, Κάτσε, Μπράλιτς, Νούνιτς (70' Μπούστος), Φατιόν (46' Ντάουντα), Στάνκοβιτς

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Κατράνης, Γούτας, Κιβρακίδης, Ουγκράι (53' Ρόσα), Βέλλιος (60' Γιακουμάκης), Μανούσος, Ανδρούτσος (76' Μπαένα), Ούμπιδες, Μάντσον

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα