Γκαρσία: «Ζει ένα κανονικό πόλεμο ο ΠΑΟΚ» (vid)

Γκαρσία: «Ζει ένα κανονικό πόλεμο ο ΠΑΟΚ» (vid)

Gazzetta team
Γκαρσία: «Ζει ένα κανονικό πόλεμο ο ΠΑΟΚ» (vid)

bet365

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την τελευταία ήττα της Κ19, ο Ουρουγουανός προπονητής μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξη του στο PAOK TV.

O Πάμπλο Γκαρσία ξέρει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως παίκτης και ως προπονητής μπορεί να μιλήσει τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους, έχει άποψη και την κατέθεσε στην συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη (10/12) στο PAOK TV.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την τελευταία ήττα της Κ19 στο πρωτάθλημα, μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, την συνεργασία του με τον Αμπέλ Φερέιρα αλλά και τον πόλεμο που δέχεται ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την συμπλήρωση δυο ετών από την τελευταία ήττα του της Κ19 του ΠΑΟΚ:

«Θυμάμαι αυτό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το θυμάμαι πολύ καλά. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, αλλά στο ποδόσφαιρο δε νικάει πάντα ο καλύτερος. Χάσαμε και είπαμε τότε, δεν πειράζει, συνεχίζουμε την δουλειά μας. Τα παιδιά είχαν όρεξη για δουλειά. Με πειθαρχία και με σεβασμό προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, δεν υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό».

Για το αν είναι τόσο σημαντική η πειθαρχεία:

«Ναι, είναι σημαντικό. Πρέπει να έχεις σεβασμό, πειθαρχεία και να δουλεύεις σωστά. Θυμάμαι είχα ένα προπονητή στην Κ19 που μου έμαθε πολλά πράγματα. Εκεί έγινα άνδρας. Έκανε πολύ καλή δουλειά, και όλα τα παιδιά πήγαν σε μεγάλες ομάδες, όλοι έκαναν καριέρα. Για αυτό τον θυμάμαι ακόμα και από δουλεύω με τον ίδιο τρόπο. Είχαμε πολύ πειθαρχία».

Για την δουλειά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε:

«Στην αρχή είχα πρόβλημα. Όταν ξεκινάς μια δουλειά, έχεις στο μυαλό σου τι θέλεις να κάνεις αλλά δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία. Είχα και έχω βοήθεια από τους συνεργάτες μου, τον Σνάουτσνερ που παίζαμε χρόνια μαζί, τον κύριο Ιωσηφίδη. Έχουμε ένα δυνατό τιμ που δουλεύουμε συνεχώς. Δεν επιτρέπετε να μην κάνουμε καλή δουλειά. Λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά δουλεύουμε».

Για την φύση των ομάδων Κ19, που φέρνουν τις συχνές αλλαγές στο ρόστερ:

«Όταν φεύγουν κάποια παιδιά και έρχονται άλλα από τις μικρότερες ομάδες, θέλει παραπάνω δουλειά, λίγο υπομονή, αλλά αυτό που λέω πάντα είναι πως το σημαντικότερο είναι η πειθαρχεία και ο σεβασμός. Αυτοί είναι οι πρώτοι κανόνες που πρέπει να περάσουν στα παιδιά».

Για το αν η νίκη πρέπει να είναι ο στόχος στις «μικρές» ομάδες:

«Στις μικρές ηλικίες πιστεύω ότι πρέπει να παίζουν τα παιδιά μπάλα χωρίς την πίεση των στόχων. Χάνουν, κερδίσουν δεν είναι το σημαντικότερο το αποτέλεσμα στις Κ11, Κ12, πρέπει να παίζουν ελεύθερα. Να κάνουν ντρίμπλες, εκεί την μαθαίνουν. Στην Κ19 αλλάζουν τα πράγματα, εμείς δεν έχουμε Κ23 όπως σε κάποιες άλλες χώρες».

Για τα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Λείπουν αρκετά. Παίζουμε ντέρμπι, αλλά έχουμε γήπεδα στην Ελλάδα; Εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες; Αποθεραπεία για τα παιδιά. Εγώ πιστεύω ότι αυτά πρέπει να διορθωθούν πρώτα για να βγουν παιδιά για την Εθνική. Δεν μετράει μόνο η νίκη. Από πίσω υπάρχουν προβλήματα, σε γήπεδα. Για να παίζεις καλή μπάλα πρέπει να έχεις καλά γήπεδα. Εμείς σαν Κ19 πρέπει να παίζουμε για την νίκη. Αν κάποια παιδιά ανέβουν στην πρώτη ομάδα, ο κόσμος θα τους ζητάει την νίκη. Τέτοια φανέλα ζητάει πάντα την νίκη. Πρέπει να περάσουμε αυτό στα παιδιά, νίκη με καλό ποδόσφαιρο».

Για την επικοινωνία με το τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας:

«Πέρσι και πρόπερσι δεν παίξαμε ούτε ένα φιλικό με την πρώτη ομάδα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίεση και πρέπει να δουλεύεις πολύ για την νίκη. Εγώ πιο πριν δεν είχα εικόνα, τώρα έχω εικόνα για τα παιδιά μου σε σχέση με την πρώτη ομάδα, βλέπω τι χρειάζεται να βελτιώσουμε για να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όπως φέτος παίζουν οι Λύρατζης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Διαμαντής, αλλά και οι Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας και Γαϊτανίδης που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό που κάνουν προπονήσεις με το ανδρικό, αλλά δεν φτάνει αυτό. Θέλουμε ένα βήμα παραπάνω και αυτό το δίνουν τα παιχνίδια. Οι Λύρατζης- Μπαλογιάννης έκαναν προπόνηση με την ανδρική ομάδα αλλά δεν έπαιζαν ούτε σε αυτή ούτε σε μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τα παιδιά, όπως τα παιδιά που πήγαν δανεικοί, παίζουν και βελτιώνονται».

Για την απουσία των Κ23 από το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια Β’ ομάδα, πολλά παιδιά μας μπορεί να παίξουν ακόμα και πρώτη κατηγορία. Βέβαια αυτό έγκειται στον κάθε προπονητή, και αν θέλει να δώσε ευκαιρία».

Για το ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν παίρνουν ευκαιρίες στις Super League:

«Δεν λέω να παίζουν όλοι, αλλά αν κάποια παιδιά είναι μικρά και αξίζουν να παίζουν στην Super League, γιατί να μην πάρουν την ευκαιρία; Σε όλες τις χώρες το κάνουν αυτό. Εγώ έχω παιδιά που πέρσι δεν παίξανε αλλά φέτος είναι πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος που βλέπω παιδιά να που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής με την Κ19 να βελτιώνονται μέσα από την δουλειά. Για αυτό πρέπει να δουλεύουμε καλά με όλα τα παιδιά, ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα κάνει καριέρα. Ο Κούτσιας ας πούμε είναι μικρός αλλά παίζει καλά. Όποιος αξίζει πρέπει να παίζει, αν έχει πειθαρχία. Δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική και μάνατζερ. Βλέπω παιδιά που ενώ το αξίζουν δεν καλούνται στις Εθνικές και αλλά που δεν παίζουν, να καλούνται. Πως γίνεται αυτό, εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω».

Για τον Φαν Σιπ, που έχει αλλάξει το ύφος των κλήσεων στην Εθνική Ανδρών

«Ναι, αλλά τώρα είναι αργά. Τώρα δε θα πάει η Ελλάδα στο Euro. Είναι κρίμα, έπρεπε να γίνει πιο νωρίς αυτό».

Για το δικό του μέλλον:

«Ποτέ δεν σκεφτόμουν το μέλλον, ακόμα και όταν έπαιζα μπάλα. Κάθε μέρα δουλεύουμε με τα παιδιά, δεν πάω μακριά. Στη ζωή δεν μπορείς να κάνεις πλάνα, ποτέ δε ξέρεις τι θα γίνει. Σήμερα είμαι χαρούμενος, κάνω αυτό που αγαπάω. Δουλεύω με την ομάδα, προσπαθώ να μιλήσω καλύτερα ελληνικά, να μάθω κάποια άλλη γλώσσα».

Για την φετινή σεζόν, τόσο στην Κ19 όσο και για την ανδρική ομάδα:

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Έχουμε δυο χρόνια που είμαστε αήττητοι αλλά κάθε ομάδα θέλει να μας κερδίσει, παίζει σκληρά. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά ψυχολογικά και να δουλέψουμε σκληρά. Όσον αφορά την πρώτη ομάδα, εκεί έχουν και άλλα προβλήματα. Βγαίνουν μετά από κάθε παιχνίδι και μιλάνε συνέχεια. Αυτό δεν είναι καλό, μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Ζει ένα κανονικό πόλεμο ο ΠΑΟΚ. Το σωστό είναι να έχουμε γεμάτα γήπεδα, να βλέπουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει και η οικογένεια Σαββίδη. Κάνει καλή δουλειά, ξοδεύονται πολλά χρήματα. Εμείς τους στηρίζουμε, είμαστε δίπλα τους. Αυτό θέλουμε όλοι, να βλέπουμε καλή μπάλα, να βελτιωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα».

Για την βελτίωση και το επίπεδο του ΠΑΟΚ:

«Πολλά άλλαξαν. Έχουμε καλή ομάδα, εγκαταστάσεις, γήπεδα, οργάνωση, PAOK TV. Θα μεγαλώσουμε και άλλο σαν ΠΑΟΚ. Όλα πάνε καλά, και μακάρι να μπορούσαν όλες οι ομάδες να βελτιώνονται έτσι».

Για το αν είναι δύσκολο να φτάσεις, ή να παραμείνεις στην κορυφή:

«Το να παραμείνεις στην κορυφή είναι το δύσκολο. Θέλει δουλειά. Μπορεί να φτάσεις εκεί, αλλά θέλει πολύ δουλειά για να καταφέρεις να παραμείνεις σε αυτό το επίπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα